Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ…

    ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ     Ποιος εκφράζει με τον πλέον επίσημο τρόπο την κυβέρνηση; Μα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κι ό,τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν το βγάζει από το κεφάλι του, αλλά μετά από έγκριση ή εντολή του πρωθυπουργού. Τι γίνεται, όμως, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο ομολογεί τη διαπλοκή της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ, αλλά βάζει και ο ίδιος την προσωπική του πινελιά ομολογώντας περήφανος ότι είναι ο Μέγας Συντεχνιάρχης;
Σε κάποια σοβαρή χώρα, ο Σίμος Κεδίκογλου θα είχε καθαιρεθεί το ίδιο λεπτό, ενώ η κυβέρνηση θα έτρεχε να κρυφτεί. Στην Ελλάδα δε συνέβη τίποτε από τα δύο. Αλλά είπαμε, η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα.....
Τελεία, παύλα στη διαπίστωση και πάμε παρακάτω.
Η «συμπάθειά» μου για τον βουλευτή τη ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη είναι γνωστή. Όμως αυτός ο βουλευτής είναι ο μόνος που τόλμησε να θέσει στη Βουλή το θέμα της παράνομης λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών και να ρωτήσει επίσημα πόσα εισπράττει το κράτος από την εκπομπή των τηλεκάναλων.
Οι απαντήσεις που έλαβε από τον Σίμο Κεδίκογλου είναι ενδεικτικές της νοσηρότητας που επικρατεί στην κυβέρνηση, ενώ μόνο αηδία μπορεί να προκαλέσει η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.
Απαντώντας στο ερώτημα του Παπαδημούλη σχετικά με την καταβολή τελών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους, ο Κεδίκογλου ενημέρωσε ότι «η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο για την ρύθμιση του θέματος και πολύ σύντομα θα το θέσει σε διαβούλευση….  μπλα, μπλα, μπλα… έχει υπογραφεί ο Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος επί τη βάσει του οποίου… μπλα, μπλα, μπλα».
Εν ολίγοις, παπαριές. Την ώρα που αποκεφαλίζονται μισθωτοί και συνταξιούχοι, την ώρα που η κάθε μέρα γεννά εκατοντάδες άνεργους και οι απολυμένοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος  και ο Κυριακού δεν πληρώνουν ούτε μισό ευρώ για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων, ενώ τους επιτρέπεται να λειτουργούν εντελώς παράνομα και να εμπορεύονται τον δωρεάν χρόνο αυτής της παράνομης μετάδοσης των καναλιών τους.
Στην επιμονή του Παπαδημούλη να πληροφορηθεί τι έσοδα προσδοκά να εισπράξει το Δημόσιο αν και όποτε δοθούν άδειες εκπομπής και λειτουργίας, ο Κεδίκογλου απάντησε πως «η κυβέρνηση θα συνυπολογίσει την τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση… μπλα, μπλα, μπλα …  και εγώ ο ίδιος ως αρμόδιος υφυπουργός για τα ΜΜΕ είμαι υποχρεωμένος να συνυπολογίσω σε αυτή τη φάση και το ανθρώπινο δυναμικό των ιδιωτικών σταθμών».
Αυτά είναι! Η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου διαμηνύει στους εργολάβους – καναλάρχες ότι μεταφέρει στις καλένδες το θέμα των αδειών κι ότι το MEGA με τον ΣΚΑΪ θα μπορούν ανενόχλητα να εκπέμπουν τα εμέσματά τους παρανόμως και δωρεάν! Δηλαδή, μπορεί το Κράτος να αναζητά εναγωνίως έσοδα από τον απλό πολίτη, αλλά παρέχει ασυλία στον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη, τον Αλαφούζο και τον Κυριακού.
Δεν έφταναν όμως μόνο οι γενικολογίες του Κεδίκογλου, αλλά σε μία απίστευτη επίδειξη θράσους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός υπεύθυνος για τα ΜΜΕ δήλωσε: «Θα είμαι ο τελευταίος που θα βάλω την υπογραφή μου σε απολύσεις εκατοντάδων συναδέλφων μου».
Έγινε απολύτως κατανοητός. Στα παπάρια του Κεδίκογλου αν απολύονται εκατοντάδες εργαζόμενοι κάθε μέρα χωρίς αποζημίωση. Στα παπάρια του κι αν έχουν απολυθεί εκατοντάδες δημοσιογράφοι που δεν εργάζονταν κάτω από την ομπρέλα του Ψυχάρη, του Μπόμπολα, το Βαρδινογιάννη, το Αλαφούζου και τον Κυριακού. Στα παπάρια του Κεδίκογλου αν ψωμολυσσά ένας στους δέκα Έλληνες. Το πρόβλημα του Κεδίκογλου είναι να μην απολυθούν ο Μανώλης Καψής, η Όλγα Τρέμη, ο Παύλος Τσίμας, ο Γιάννης Πρετεντέρης και κάποιοι ακόμη τηλεστάρ!
Αυτοί είναι οι νεοφιλελεύθεροι αντικρατιστές της ελεύθερης αγοράς, κυρίες και κύριοι! Αυτοί που απολαμβάνουν μεγαλύτερη σιγουριά ακόμη κι από τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτοί που ζητούν λιγότερο κράτος ζουν με την εγγύηση του Κράτους και από εισφορές που πληρώνουμε όλοι για να καλύψουμε τα κενά των τζαμπατζήδων εργολάβων- καναλαρχών.
Αυτοί που σπονσονάρουν τα Μνημόνια δεν έχουν αγγιχθεί από τα Μνημόνια. Αυτοί που σπονσονάρουν τις αιματηρές θυσίες του λαού, δεν έχουν υποστεί ούτε μία θυσία. Αυτοί που κατηγορούν τη δημοσιοϋπαλληλική ΕΡΤ είναι πιο μόνιμοι από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Αυτοί είναι οι σημερινοί αντικρατιστές της ελεύθερης αγοράς. Οι σημερινοί νεοφιλελεύθεροι. Λαμόγια που λυμαίνονται το Κράτος. Ύαινες που κατασπαράζουν τα κρατικά ταμεία. Αυτούς ακούς στις ειδήσεις. Από αυτούς ενημερώνεσαι. Ε, φάε τα σκατά τους. Σε δουλεύουν ρε ξεφτίλα και το χειρότερο είναι ότι τους πληρώνεις εσύ για να σε δουλεύουν. Ξύπνα ρε. Εθελοντής στη λαιμητόμο πας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: