Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Γιατί δεν απεργούν;

Tης Χριστίνας Κοψίνη                                           Την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό και τα νέα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα. Την ίδια ημέρα πραγματοποιείται η 4η πανελλαδική απεργία, με τα ίδια αιτήματα, από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και ενώσεις. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ψηφιστεί και το ασφαλιστικό του Δημοσίου.


Η σφοδρότητα των μέτρων και των απότομων προσαρμογών θα δικαιολογούσαν μια θεαματική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και μία μεγάλη ανοχή από τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες, όπως επέδειξαν και στο ασφαλιστικό Γιαννίτση. Εκείνο, αν και ηπιότερο των σημερινών μέτρων, προκάλεσε μία από τις μαζικότερες απεργίες της 20ετίας. Τότε ακόμη και εργοδότες ενθάρρυναν το προσωπικό να απεργήσει.
Σήμερα όμως ο κόσμος δεν απεργεί. Οι δύο προηγούμενες απεργίες είχαν χαμηλή συμμετοχή και τίποτε δεν φαίνεται ότι θα ανατρέψει την εικόνα στη μεθαυριανή κινητοποίηση, ακόμη και αν το συλλαλητήριο αποδειχθεί δυναμικό, θορυβώδες και ενοχλητικό για τους βουλευτές. Ούτε ο ιδιωτικός τομέας απεργεί, αλλά ούτε και ο δημόσιος. Βεβαίως, υπάρχει διάχυτη οργή.....
Οπου σταθείς κι όπου βρεθείς θα ακούσεις τις ίδιες συζητήσεις, θα νιώσεις την ίδια αγανάκτηση. Αλλά η συμμετοχή στις απεργίες παραμένει χαμηλή. Συχνά δε, η αποχή των συγκοινωνιών και των ΜΜΕ προσδίδει καθ’ υπερβολήν εικόνα συμμετοχής που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ούτε ο φόβος της απόλυσης ούτε το κλίμα των διακοπών αρκούν για να ερμηνεύσουν την απροθυμία των μισθωτών να απεργήσουν. Ούτε καν η απώλεια του ημερομισθίου σε συνθήκες κρίσης είναι η απάντηση σε αυτό το φαινόμενο.
Η άρνηση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων οφείλεται κυρίως στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ή ένα δεύτερο σενάριο που θα μπορούσε να μεταβάλει τα πράγματα χωρίς να καεί το σύμπαν. Διότι η οργή μπορεί να εκδηλωθεί μια φορά εκτονωτικά, άντε και δεύτερη. Μετά χρειάζεται μια πρόταση, μια ενδιάμεση λύση. Ισως όσοι ζουν με το όραμα μιας άλλης κοινωνίας, να θεωρούν μια τέτοια αναζήτηση ως την πεμπτουσία των συμβιβασμών. Ομως, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που πρέπει να προγραμματίσει την επόμενη ημέρα, να πληρώσει δίδακτρα, ενοίκιο, δάνεια, χρειάζεται μια συγκεκριμένη πρόταση. Από κάπου να πιαστεί, να πειστεί και να συνεχίσει τη ζωή της.
Αλλά και τα συνδικάτα που οργανώνουν τις απεργίες δεν μπορούν να πείσουν, διότι πάει καιρός που έχασαν την αξιοπιστία τους. Και δεν μιλάμε μόνο για τη ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ. Ακόμη και τα νέα σχήματα που προβάλλουν, ως πρωτοβάθμια σωματεία, δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το επικοινωνιακό ονόρε της υπόθεσης και λιγότερο για την ουσία. Γρήγορα αποκτούν τις κακές συνήθειες των μεγάλων οργανώσεων και αναλώνονται σε έναν ανταγωνισμό χάπενινγκ χωρίς ουσία. Την ίδια ώρα που τα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα αλλάζουν την ουσία της ζωής μας.                     kathimerini.gr

50 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Το μόνο που θα ήθελα να συμπληρώσω είναι ότι όπως πάντα η κινητοποίηση θα αποκτήσει αυτόκλειτους "πατεράδες". Ξέρουμε όλοι ποιο είναι το κόμμα που θα τρέξει να καπηλευθεί τις συγκεντρώσεις και τον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερο αύριο. Προτιμώ λοιπόν να απεργήσω και να κάτσω σπίτι μου, παρά να με μετρήσουν στο "κοπάδι".
Συμμετοχή στην απεργία; ΝΑΙ.
Συμμετοχή στην πορεία; ΟΧΙ.
Υ.Γ. Πιστεύει πραγματικά έστω και ένας, ότι με τις κινητοποιήσεις υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι; Εγώ το αποκλείω. Οι εποχές που απεργούσαμε, διεκδικούσαμε και κερδίζαμε έχουν περάσει.
Κάποιοι θα μιλήσουν για ηττοπάθεια.
Εγώ το λέω ρεαλισμό...

aliatas είπε...

Φίλε Πέτρο Κ. επέτρεψε μου ένα σχόλιο πάνω στο σχόλιο σου.

Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι «πατεράδες» των εργατικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα.

Ποιος διοργανώνει τις κινητοποιήσεις το ξέρεις από πριν.

Από την μια είναι η ΓΣΕΕ που πάνω από 20 χρόνια τώρα δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να στηρίζει τα προγράμματα σύγκλισης, την συμμετοχή στην ΟΝΕ και να καλλιεργεί το παραμύθι στο λαό ότι στην Ευρώπη γίνονται όλα πάρα πολύ καλά, οι λαοί εκεί ζουν καλύτερα και μόνο στην Ελλάδα έχουμε πισωγύρισμα. Και μόνο με αυτές τις τοποθετήσεις έβαζαν βόμβα στα θεμέλια της αναγέννησης, της ανάκαμψης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Και από την άλλη είναι το ΠΑΜΕ που βασίζεται στις αρχές του διεθνισμού και της αλληλεγγύης. Το ΠΑΜΕ παλεύει αταλάντευτα για την Ενότητα της Εργατικής Τάξης. Επιδιώκει τη συγκέντρωση και την κινητοποίηση περισσότερων εργατών, εργατριών, νέων εργαζόμενων, σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των μεγάλων αφεντικών, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του, την αντιλαϊκή πολιτική. Επιδιώκει την κοινή συντονισμένη πάλη των εργαζομένων στον ιδιωτικό, το δημόσιο τομέα, τις πρώην ΔΕΚΟ. Την κοινή πάλη ανάμεσα στους Έλληνες και τους μετανάστες. Σε αυτό το έδαφος, στο έδαφος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μπορεί να ενισχυθεί η ενότητα της Εργατικής Τάξης. Η ενότητα για την οποία μιλάει ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι ενότητα στην υποταγή, στην αποδοχή της στρατηγικής των αντιπάλων της Εργατικής Τάξης, είναι καρικατούρα της ενότητας.

Ελπίζω Πέτρο μου, να ξέρεις και ποια είναι τα κόμματα που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το χάλι. Να σου επισημάνω ότι το ΚΚΕ που διστάζεις να γράψεις το όνομα του, δεν έχει ανάγκη να τρέξει να καπηλευθεί τις συγκεντρώσεις, πολύ απλά γιατί είναι αυτό που είναι στην πρώτη γραμμή, όχι τώρα πάντα, από το '36 που πρωτοπόροι κομμουνιστές πάλευαν για Κοινωνική Ασφάλιση και κοινωνική απελευθέρωση.

Τέλος να σου πω ότι τα σύγχρονα πρόβατα είναι κλισμένα στο σαλόνι του σπιτιού τους, κλαίνε την μοίρα τους και βαφτίζουν την ηττοπάθεια ρεαλισμό για να μην έχουν τύψεις.

Είμαστε ήδη μετά το ψέμα που έχει κοντά ποδάρια.

Είμαστε ήδη εκεί που μόνο η αλήθεια της τάξης που παράγει τα πάντα και δεν κατέχει τίποτα, δικαιούται να γίνει φάρος.

Αυτή η αλήθεια που όταν τη μάτωσαν έγινε σημαία κόκκινη για να κυριαρχεί πλέον στις διαδηλώσεις. Το μόνο χρώμα που μπορεί να δείξει και το θρήνο για τη σφαγή και τη χαρά της ελπίδας.

Τίποτα δεν τέλειωσε με την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αν και τώρα πολλά θα πρέπει να γίνουν ξανά απ' την αρχή. Τώρα που καθαρίζει ξανά η ήρα απ' το στάρι. Τώρα που ορατά πια η εργατική τάξη δεν έχει ξανά πού να ακουμπήσει παρά μόνο στο Κόμμα της, το ΚΚΕ.

Θα 'ναι σπουδαίες οι μέρες μπροστά κι ας μοιάζουν πρόσκαιρα όλα μαύρα. Οι εργάτες ξέρουν να μετράνε.

ακυβέρνητος είπε...

Προς aliatas
Θα μου επιτρέψεις και εμένα μια απάντηση στις δικές σου θέσεις.
Αυτόκλητοι πατεράδες των αγώνων της εργατιάς υπήρχαν πάντα. Εγώ δεν ονομάτισα κανέναν, ούτε κάποιο από τα κόμματα. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ εσύ τα ανέφερες, άρα έχω δίκιο (και το ξέρεις). Αν δεν είναι έτσι, τότε απλά αφουγκράζεσαι την αίσθηση της κοινής γνώμης. Δεν άκουσα ποτέ κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα, ή τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να «κοπαδιάζουν» έτσι αυθαίρετα και ασύστολα. Εσύ;

Όσον αφορά τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τις δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, θα σου πω ότι και εγώ προσωπικά διαφωνώ και με τη σύνθεση και με τη δομή τους και με τους αιώνιους συνδικαλοπατέρες που βολοδέρνουν εκεί μέσα, θεωρώντας ότι ο συνδικαλισμός είναι προθάλαμος του Κοινοβουλίου (Πρωτόπαπας, Κανελλόπουλος, Μανώλης…)

Πέρα όμως από τα δικά μου θέλω, που εντέλει δεν αφορούν και κανέναν, όλοι αυτοί εκλέγονται νόμιμα και από πλειοψηφικά ρεύματα. Ούτε διορίζονται, ούτε κληρονομούν τις ηγετικές θέσεις. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί η «αριστερά» θεωρεί δοσίλογους, προσκυνημένους και πουλημένους τους συνδικαλιστές που δεν ανήκουν στις τάξεις τους. Όλοι αυτοί, είτε το δέχεστε είτε όχι, εκφράζουν τη βούληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και γι’ αυτό ψηφίζονται και εκλέγονται. Δυστυχώς, τα κριτήρια κατά κύριο λόγο είναι κομματικά. Ψηφίζονται ανάλογα τον πολιτικό φορέα που τους στηρίζει και ανάλογα την κομματική σημαία που κρατάνε. Μήπως όμως και στους υποψήφιους της «αριστεράς» δεν συμβαίνει το ίδιο. Γιατί αγαπητέ φίλε θα πρέπει κάθε φορά να υπάρχουν δύο πορείες, δύο συγκεντρώσεις και ξεχωριστές κινητοποιήσει; Αν η ηγεσία της ΓΣΕΕ προήρχετο από τις τάξεις της «αριστεράς», τότε το αγωνιστικό πλαίσιο θα ήταν ένα; Και τότε θα έπρεπε όλοι να συστρατευθούμε στον αγώνα, ενώ σήμερα «καλλιεργούν το παραμύθι στο λαό»;

Η «αριστερά» έχει μάθει να κολλάει τις ταμπέλες κατά πως γουστάρει. Σου λέει «εμείς ήμαστε αριστεροί, επομένως όλοι οι υπόλοιποι είστε δεξιοί). Κούνια που σας κούναγε. Αυτά να τα λέτε μεταξύ σας για να αυτοκοροϊδεύεστε, αλλά στους υπόλοιπους γέλιο και θυμό προκαλούν. Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα να μην επιτρέπετε σε οποιονδήποτε πολίτη αυτής της χώρας να είναι αριστερός (χωρίς εισαγωγικά) και να μην σας ψηφίζει; Το ερώτημα είναι ρητορικό και δεν περιμένει απάντηση, το δικαίωμα το πήρατε από μόνοι σας. Τις ίδιες ταμπέλες αγαπητέ φίλε τις κολλάς και εσύ.

Μην συγκρίνεις τους (κυρίως) ανώνυμους αγωνιστές της αριστεράς που υπερασπίστηκαν τις αξίες τους με το αίμα τους με τους σημερινούς παρλαπίπες. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

Όλα αυτά στα γράφει κάποιος που για πολλά χρόνια ψήφιζε και στήριζε το ΚΚΕ, μέχρι τη στιγμή που ο «δεν προκάμαμε» Φλωράκης, αποφάσισε να πετάξει την ψήφο και τις ιδέες του στα πόδια του εφιάλτη…

Ανώνυμος είπε...

Πως εξηγείς το γεγονός ότι ενώ όπως υποστηρίζεις η ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ έχουν την πλειοψηφεία με το μέρος τους στις συγκεντρώσεις τους παρεβρίσκοντε τρείς και ο κούκος συν τα πουλάκια που κάθονται γύρω γύρω.Το ΠΑΜΕ αντιπροσωπέυει την ακριβώς αντίθετη πολιτική απο ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ οπότε δεν τίθεται θέμα ενότητας.Πάντως καλά θα κάνεις να λάβεις υπόψην σε τι στάδιο βρίσκεται αυτό το σύστημα ποιός ο ρόλος της εργατικής τάξης και πόσο συνεπές είναι το ΚΚΕ απέναντι σε αυτήν.Επίσης πάρε παραδειγμα την Ακρόπολη και το λιμάνι του Πειραιά και ίσως αρχίσεις να καταλαβαίνεις γιατί είναι ανύπαρκτη η ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ στον δρόμο σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ που είναι πόλος συσπείρωσης της εργατικής τάξης.Όλα αυτά στα λέει ένας πρώην κατακριτής του ΚΚΕ.

aliatas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aliatas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aliatas είπε...

Φίλε μου Πέτρο Κ. αφού παραδέχεσαι ότι εννοούσες το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ γιατί δεν το ανέφερες στην αρχική σου τοποθέτηση; Δεν σου αρέσουν τα ανοιχτά χαρτιά και οι ξεκάθαρες απόψεις;

Εγώ το κατάλαβα γιατί γνωρίζω άριστα την μόλυνση που έχει «καταφέρει» το δηλητήριο που καθημερινά ρίχνουν στην συνείδηση των εργαζόμενων Ελλήνων τα γνωστά κέντρα παραπλάνησης των μαζών. Αν πιστεύεις ότι όποιος οργανώνει την εργατική τάξη, καθοδηγεί και πρωτοστατεί στους αγώνες της. Συγκεντρώνει δυνάμεις για να είναι όσο καλύτερη η άμυνά μας. Αν πιστεύεις ότι όποιος συγκεντρώνει και προετοιμάζει τις δυνάμεις της εργατικής τάξης για να περάσει στην αντεπίθεση μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες και τη φτωχή αγροτιά. Για τη ζωή του λαού, για το μέλλον των παιδιών μας, αν πιστεύεις ότι όποιος έχει τέτοια συμπεριφορά και δράση «κοπαδιάζει» σε προσκαλώ να το ξανασκεφτείς.

Οι μεθοδεύσεις που διαμορφώνουν τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν είναι τόσο «αγγελικά πλασμένες» όπως τις περιγράφεις. Θα μακρηγορήσω λίγο αλλά θα σου πω ένα πρόσφατο παράδειγμα που αφορά το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της Ελλάδας αυτό της Αθήνας. Τον Μάιο που μας πέρασε το σώμα του 27ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, αποφάσισε νόμιμα και από πλειοψηφικά (όπως λες κι εσύ) να μη νομιμοποιηθούν όσοι αντιπρόσωποι αναδείχθηκαν μέσω επιστολικής ψήφου. Μία μέρα μετά τη λήξη του Συνεδρίου, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» αποφάσισαν να παρακάμψουν την απόφαση του συνεδρίου τσαλαπατώντας καταστατικά και αποφάσεις, με προφανή στόχο να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων στις εκλογές.

Δείξε λίγο προσοχή στα παρακάτω στοιχεία για να καταλάβεις το μέγεθος της νοθείας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ. Ψήφισαν 1.123, οι 844 ψήφισαν με αλληλογραφία. Με βάση την απόφαση του συνεδρίου πρέπει να πάρουν μέρος στις διαδικασίες του τέσσερις αντιπρόσωποι αντί των 15 που αναδείχθηκαν στις εκλογές του σωματείου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΔΕΗ. Ψήφισαν 868, οι 744 με αλληλογραφία. Πρέπει να πάρουν μέρος δύο αντιπρόσωποι αντί των 12.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ. Ψήφισαν 602, οι 365 με αλληλογραφία. Πρέπει να πάρουν μέρος τρεις αντιπρόσωποι αντί των οκτώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΗ. Ψήφισαν 205, μόνο οι 100 ψήφισαν αυτοπροσώπως. Πρέπει να πάρει μέρος ένας αντιπρόσωπος αντί των τριών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΔΕΗ. Ψήφισαν 242, οι 192 με αλληλογραφία. Δεν πρέπει να συμμετέχουν αντιπρόσωποί του στις διαδικασίες του συνεδρίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΕΗ. Ψήφισαν 242, οι 217 με αλληλογραφία. Δεν πρέπει να συμμετέχουν αντιπρόσωποί του στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Πιστεύω να κατάλαβες φίλε μου Πέτρο Κ. αν εκφράζουν αυτοί οι «κύριοι» τη βούληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Μάλλον τη βούληση των αφεντικών τους εκφράζουν.

aliatas είπε...

Με ρωτάς γιατί θα πρέπει κάθε φορά να υπάρχουν δύο πορείες, δύο συγκεντρώσεις και ξεχωριστές κινητοποιήσεις.

Πρόσεξε να δεις πόσο απλά είναι τα πράγματα. Όταν προκηρύσσεται απεργία οι κομμουνιστές και οι φίλοι του Κόμματος (που δεν είναι απαραίτητο να είναι κομμουνιστές) και οι συνεργαζόμενοι (που δεν είναι απαραίτητο να είναι κομμουνιστές), όχι απλώς κατεβαίνουν στην απεργία, οφείλουν να πρωτοστατούν και να προσεγγίζουν δυνάμεις που υπάρχουν μέσα στο λαό, δυνάμεις που θέλουν στήριξη και να προσπαθήσουν η απεργία να πετύχει 100%. Τώρα, αν εννοείς να αγκαλιαστούμε με τη ΓΣΕΕ, με συγχωρείς πάρα πολύ, αυτό προ πολλού έχει σταματήσει. Και για σκέψου, αν δεν είχε κρατήσει το ΚΚΕ μέσα σε αυτό το κίνημα αυτή τη στάση... Τότε θα μας είχε πάρει ο κόσμος με τις πέτρες κυριολεκτικά και θα είχε και δίκιο.

Αυτά μες τις ταμπέλες και «εμείς ήμαστε αριστεροί, επομένως όλοι οι υπόλοιποι είστε δεξιοί» και «όποιος δεν μας ψηφίζει δεν είναι αριστερός» δεν ξέρω που τα άκουσες. Πάντως από στόμα κομμουνιστή αποκλείετε. Οι κομμουνιστές λένε ΦΩΝΑΖΟΥΝ όποιο κόμμα κι αν ψήφισες έλα μαζί μας στον δρόμο να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζετε. Σε καμιά περίπτωση εμείς δε θα προσβάλουμε ούτε θα τα βάλουμε έναν απλό εργάτη, νεοδημοκράτη ή ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή οι χιλιάδες κομμουνιστές του σήμερα που δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν δικαιώματα, κατακτήσεις και κυρίως όσα ακόμα τους αναλογούν από τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν. Αυτοί οι νέοι, την ίδια ώρα που κάποιοι συνομήλικοι τους απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην παραλία, «οργώνουν» τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς προσπαθώντας να στείλουν το μήνυμα της αντίστασης… όλοι αυτοί και πολλοί ακόμα είναι παρλαπίπες; Αυτό μου λες;

ακυβέρνητος είπε...

Προς giorgos
Να τα πάρουμε από την αρχή: Δεν λέω εγώ ότι η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν την πλειοψηφία, έτσι είναι. Το γεγονός ότι στις συγκεντρώσεις τους παρευρίσκονται 3 και ο κούκος όπως λες (τους μετράς;) το εξήγησα ήδη, γράφοντας ότι οι εργαζόμενοι ψηφίζουν κυρίως με κριτήριο τον κομματικό πατριωτισμό (όπως συμβαίνει και με το ΚΚΕ), χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούν με τα πρόσωπα ή τις επιλογές τους. Αυτό είναι και το καρκίνωμα.
Πέρα από όλα αυτά όμως, πέρα από τις αποτυχίες των άλλων, καθίστε εκεί στον Περισσό και αναρωτηθείτε κάποτε τι να είναι αυτό που φταίει και ο λαός, παρότι συνεκτιμά το γεγονός ότι το ΚΚΕ ούτε κυβέρνησε, ούτε βρέθηκε ποτέ στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, απαξιώνεται και βρίσκεται συνεχώς στα ίδια ποσοστά. Μήπως οι δικές σας πράξεις και επιλογές είναι αυτές που οδηγούν το λαό όσο γίνεται πιο μακριά σας; Μην απαντήσεις με τη γνωστή αρλούμπα «λίγοι και καλοί» γιατί ούτε σοβαρό είναι, ούτε και αστείο.
Η «συνέπεια» του ΚΚΕ απέναντι στην εργατική τάξη έχει καταντήσει λάστιχο που το τεντώνετε συγκυριακά, άρα …καιροσκοπικά. Διαθέτουμε όλοι μας και μνήμη και κρίση. Επιτέλους, καταλάβετε ότι αν ο λαός ήθελε και πίστευε το ΚΚΕ, θα το ψήφιζε. Πάψτε να νομίζετε ότι ο λαός παραπλανάται από δημαγωγούς και έρχεστε εσείς οι αυτόκλητοι σωτήρες που θα μας ανοίξετε τα μάτια και θα μας κάνετε να καταλάβουμε αυτά που δεν έχουμε καταλάβει. Έχετε τη μανία να φαντάζεστε ότι είστε εξυπνότεροι! Επέτρεψέ μου το καλό μου να το γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
Το ΠΑΜΕ που εσύ βαφτίζεις πόλο συσπείρωσης της εργατικής τάξης (αλήθεια, αυτό από πού προκύπτει;) εγώ και εκατομμύρια άλλοι το αποκαλούμε φορέα διάλυσης και ξεχαρβαλώματος των πάντων. Μου προκάλεσε τεράστια αηδία η θέα του πανό που αναρτήσατε στην Ακρόπολη, όπως και το να βλέπω τους ταλαιπωρημένους τουρίστες στην προβλήτα που περίμεναν να ταξιδέψουν, ανάλογα τις ορέξεις σας. Αλήθεια, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς και μόνο εσείς πότε θα κλείνουν οι δρόμοι, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Είναι αλήθεια ότι από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, μόνο 2 συμμετείχαν στο κλείσιμο του λιμανιού; Πεποίθηση μου είναι ότι στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πλειοψηφίες. Αυτό επαναλαμβάνω συμβαίνει στις δημοκρατίες, αλλού δεν ξέρω. Αυτό που πάτε να εφαρμόσετε (με το έτσι θέλω), εγώ το αποκαλώ δικτατορία της μειοψηφίας.
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί σε όλες τις «κινητοποιήσεις» του ΠΑΜΕ, συναντάμε συνέχεια τις ίδιες φάτσες; Εργοστάσια, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, Ακρόπολη, πάντα οι ίδιοι. Τι διάολο, όλοι τους κάνουν όλες τις δουλειές; Και εργάτες και ναυτικοί και αγρότες και εκπαιδευτικοί και οτιδήποτε άλλο; Δουλειά δεν έχουν; Ή μήπως δεν εργάζονται; Μήπως τους κόβει μισθό ο Περισσός; Γιατί αν το μισό μήνα λείπουν από τις δουλειές τους, δεν νομίζω να τους χρειάζονται οι επιχειρήσεις.
Ξέρω ότι όλα αυτά τα γράφω στο βρόντο και ότι δεν πρόκειται να πάρω σοβαρή απάντηση.
Κάτι τελευταίο. Είσαι, όπως όλοι μας άλλωστε, ελεύθερος να πιστεύεις και να κάνεις ότι νομίζεις σωστό. Επέτρεψε όμως το ίδιο και στους υπόλοιπους. Και φρόντισε οι επιλογές σου να μην τους προκαλούν.

ακυβέρνητος είπε...

Προς giorgos
Να τα πάρουμε από την αρχή: Δεν λέω εγώ ότι η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν την πλειοψηφία, έτσι είναι. Το γεγονός ότι στις συγκεντρώσεις τους παρευρίσκονται 3 και ο κούκος όπως λες (τους μετράς;) το εξήγησα ήδη, γράφοντας ότι οι εργαζόμενοι ψηφίζουν κυρίως με κριτήριο τον κομματικό πατριωτισμό (όπως συμβαίνει και με το ΚΚΕ), χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνούν με τα πρόσωπα ή τις επιλογές τους. Αυτό είναι και το καρκίνωμα.
Πέρα από όλα αυτά όμως, πέρα από τις αποτυχίες των άλλων, καθίστε εκεί στον Περισσό και αναρωτηθείτε κάποτε τι να είναι αυτό που φταίει και ο λαός, παρότι συνεκτιμά το γεγονός ότι το ΚΚΕ ούτε κυβέρνησε, ούτε βρέθηκε ποτέ στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, απαξιώνεται και βρίσκεται συνεχώς στα ίδια ποσοστά. Μήπως οι δικές σας πράξεις και επιλογές είναι αυτές που οδηγούν το λαό όσο γίνεται πιο μακριά σας; Μην απαντήσεις με τη γνωστή αρλούμπα «λίγοι και καλοί» γιατί ούτε σοβαρό είναι, ούτε και αστείο.
Η «συνέπεια» του ΚΚΕ απέναντι στην εργατική τάξη έχει καταντήσει λάστιχο που το τεντώνετε συγκυριακά, άρα …καιροσκοπικά. Διαθέτουμε όλοι μας και μνήμη και κρίση. Επιτέλους, καταλάβετε ότι αν ο λαός ήθελε και πίστευε το ΚΚΕ, θα το ψήφιζε. Πάψτε να νομίζετε ότι ο λαός παραπλανάται από δημαγωγούς και έρχεστε εσείς οι αυτόκλητοι σωτήρες που θα μας ανοίξετε τα μάτια και θα μας κάνετε να καταλάβουμε αυτά που δεν έχουμε καταλάβει. Έχετε τη μανία να φαντάζεστε ότι είστε εξυπνότεροι! Επέτρεψέ μου το καλό μου να το γνωρίζω καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Το ΠΑΜΕ που εσύ βαφτίζεις πόλο συσπείρωσης της εργατικής τάξης (αλήθεια, αυτό από πού προκύπτει;) εγώ και εκατομμύρια άλλοι το αποκαλούμε φορέα διάλυσης και ξεχαρβαλώματος των πάντων. Μου προκάλεσε τεράστια αηδία η θέα του πανό που αναρτήσατε στην Ακρόπολη, όπως και το να βλέπω τους ταλαιπωρημένους τουρίστες στην προβλήτα που περίμεναν να ταξιδέψουν, ανάλογα τις ορέξεις σας. Αλήθεια, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζετε εσείς και μόνο εσείς πότε θα κλείνουν οι δρόμοι, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια. Αληθεύει ότι από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, μόνο τα 2 συμμετείχαν στο κλείσιμο του λιμανιού; Πεποίθηση μου είναι ότι στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πλειοψηφίες. Αυτό επαναλαμβάνω συμβαίνει στις δημοκρατίες, αλλού δεν ξέρω. Αυτό που πάτε να εφαρμόσετε (με το έτσι θέλω), εγώ το αποκαλώ δικτατορία της μειοψηφίας.
Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί σε όλες τις «κινητοποιήσεις» του ΠΑΜΕ, συναντάμε συνέχεια τις ίδιες φάτσες; Εργοστάσια, αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, Ακρόπολη, πάντα οι ίδιοι. Τι διάολο, όλοι τους κάνουν όλες τις δουλειές; Και εργάτες και ναυτικοί και αγρότες και εκπαιδευτικοί και οτιδήποτε άλλο; Δουλειά δεν έχουν; Ή μήπως δεν εργάζονται; Μήπως τους κόβει μισθό ο Περισσός; Γιατί αν το μισό μήνα λείπουν από τις δουλειές τους, δεν νομίζω να τους χρειάζονται οι επιχειρήσεις.
Ξέρω ότι όλα αυτά τα γράφω στο βρόντο και ότι δεν πρόκειται να πάρω σοβαρή απάντηση.
Κάτι τελευταίο. Είσαι, όπως όλοι μας άλλωστε, ελεύθερος να πιστεύεις και να κάνεις ότι νομίζεις σωστό. Επέτρεψε όμως το ίδιο και στους υπόλοιπους. Και φρόντισε οι επιλογές σου να μην τους προκαλούν.

ακυβέρνητος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ακυβέρνητος είπε...

Προς aliatas
Δεν ανέφερα το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στην αρχική μου ανάρτηση, γιατί επρόκειτο για σχόλιο επί του άρθρου, δεν απαντούσα σε κάποιον. Το κατάλαβες σε ποιους αναφερόμουν, όχι γιατί «γνωρίζεις τη μόλυνση και τα δηλητήρια που ποτίζουν τις μάζες», αλλά γιατί αυτό αποτελεί κοινή πεποίθηση. Δεν έχω την απαίτηση να το καταλάβεις, όπως και καμία από τις θέσεις μου, γιατί βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική. π.χ. αυτό που αρχικά εγώ αποκάλεσα ρεαλισμό, εσύ το παρουσίασες ως άμυνα που έχουν «τα σύγχρονα πρόβατα που κλεισμένα στο σαλόνι του σπιτιού τους, κλαίνε την μοίρα τους για να μην έχουν τύψεις». Ένα από τα πρόβατα είμαι και εγώ, ενώ εσύ αγωνιστής που παλεύεις (και) για το δικό μου καλό. Οι ταμπέλες που λέγαμε…
Μίλησα εγώ για «αγγελικά πλασμένες» πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ; Αυτό κατάλαβες; ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος αδελφέ. Αν διαβάσεις προσεκτικότερα το σχόλιο μου θα καταλάβεις ότι υποστηρίζω το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Έγραψα ότι διαφωνώ και με τη σύνθεση και με τη δομή τους και με όλους αυτούς τους κερατάδες που πατάνε πάνω στο συνδικαλισμό (στο πτώμα του, για να ακριβολογούμε) για να πάρουν το βουλευτιλίκι.
Γράφεις για τις αποφάσεις του 27ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και τις κωλοτούμπες που έγιναν. Εσείς τι κάνατε; Αυτό δεν το έγραψες.
Επειδή αμφισβητείς τα γραφόμενα μου για δεξιούς και αριστερούς, υποστηρίζοντας ότι αυτά ποτέ δεν ειπώθηκαν από στόμα κομμουνιστή, απλά θα σου θυμίσω τα λόγια της Παπαρήγα και όχι μόνο, δεκάδες φορές μέσα στη Βουλή να μιλάει για «5 κόμματα, 2 πολιτικές». Άαααλλες ταμπέλες, διαχρονικές αυτές.
Τέλος, μιλώντας για παρλαπίπες, είναι εμφανέστατο ότι αναφερόμουν στα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που πηγαινοέρχονται στα κανάλια για να παραστήσουν τον σωτήρα του απλού λαού. Μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα αναφερόμουν στον απλό εργάτη, φοιτητή, αγρότη, που κοιτάει τη δουλειά του και υπερασπίζεται τις ιδέες του.

ακυβέρνητος είπε...

Συγγνώμη για τις επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις. Τα έχει παίξει η Google που αν και δέχεται τα σχόλια, βγάζει μύνημα λάθους.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους.Φίλε Πέτρο Κ.Η αλήθεια είναι πως στα χαρτιά την έχει την πλειοψηφία στον δρόμο είναι αλλιώς τα πράγματα εκτός αν το αμφισβητείς και αυτό.Αν σου απαντούσα λίγοι και καλοί το πιθανότερο είναι ότι θα ήμουν ένας παροπιδάκιας και μισός,δηλαδή εσύ τι πιστέυεις ότι τα ποσοστά λένε πάντα την αλήθεια;Δεν θα κάτσω να σου πω πολλά πολλά αλλά σκέψου ότι οι μπολσεβίκοι πριν οδηγήσουν τον λαό στην επανάσταση 6 μήνες πρίν την επανάσταση ηταν σε ενα ποσοστό αντίστοιχο του ποσοστού που έχει το ΚΚΕ άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτό το σύστημα έχει πολλά όπλα για να χειραγωγεί τις μάζες περισσότερα πάντως απο το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Στο εξήγησε και ο σύντροφος aliatas απο που προκύπτει το πόλος συσπείρωσης.Πάντως εμένα μου προκαλεί τεράστια αηδία να καλεί το ΚΚΕ σε γενικό ξεσηκωμό κάτι που υπο τις παρούσες συνθήκες σημαίνει επαναστατική κρίση αλλά παρόλαυτα ο κάθενας καρεκλάκιας που φοβάται μην σπάσει το νυχάκι του και μέσα σε αυτούς είσαι και εσύ να καταδικάζει το ΚΚΕ και για να δούμε και το αν είναι εφικτό αυτό που ζητάει το ΚΚΕ ας γυρίσουμε πίσω στο 1821 οπου η αστικη τάξη καλούταν ιστορικά να ξεσηκωθεί κατά των φεουδαρχών εκμεταλευτών της και ξεσηκώθηκαν τότε,μήπως ξεχνάς τότε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου;Καλούμαστε να γράψουμε ιστορία οι λαοί της Ευρώπης και συ κάθεσαι και κοιτάς το λιμάνι μην χάσει τους τουρίστες λες και οι τουρίστες που πάνε και πέρνουν 5 άτομα 1.5 λίτρο πορτοκαλάδα και μισό κιλό ψωμί,τυρί και ελιές θα σώσουν την οικονομία της χώρας λές και αυτοί οι τουρίστες όταν θα πάνε στην χώρα τους θα ζούν στην χλίδα.Όμως να σου πω κάτι τα κεφάλια μας απέναντι στα ΜΑΤ εμείς τα παίζουμε και σεις κάθεστε μόνο και κρίνετε αλλά θα σου πω και κάτι άλλο σε πληροφορώ ότι οι λιμενεργάτες το εκτιμούν αυτό που κάνει το ΠΑΜΕ το ξέρω απο πρώτο χέρι γιατί την προτελευταία απεργία ήμουν εκεί.Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις υπόψην σου σε ποιό στάδιο βρίσκεται η κοινωνία παγκοσμίως.Αυτά και αν θες έχει και συνέχεια η συζήτηση μας...

ακυβέρνητος είπε...

@ giorgos
Προσπαθώντας να μη βρίσω, ανταποδίδοντας αυτό που κάνεις εσύ σε μένα και ξέροντας ότι είναι μάταιος ο κόπος, θα σου γράψω 2-3 πραγματάκια, όχι φυσικά για να σε πείσω, απλά να σου δώσω να καταλάβεις τι πιστεύει ο μέσος Έλληνας (δηλαδή όχι οι αγωνισταράδες του ΚΚΕ, για εμάς τους υπόλοιπους , τους καρεκλάκηδες λέω). Εσύ βέβαια θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για απόψεις του μέσου Έλληνα αλλά του Κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Δεν είναι όμως δικό μου πρόβλημα που έχετε πάψει εδώ και δεκαετίες να αφουγκράζεστε τη θέληση του λαού. Αρέσκεστε στην αυτοκοροϊδία, την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ που γίνεται στα πρόβατα και δεν καταλαβαίνουν το καλό τους. Αυτά δεν πιστεύετε; Τα έγραψα και παραπάνω, για την εγκεφαλική ανωτερότητα που φαντασιώνεστε ότι κατέχετε, αλλά απάντηση δεν πήρα.
Εκεί στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ καταλάβατε ότι το μοναδικό έσοδο που έχει αυτή η χώρα που δεν παράγει απολύτως τίποτα (εκτός από αγωνιστές και καρεκλάκηδες), είναι ο τουρισμός. Τον βάλατε λοιπόν στο στόχαστρο και επειδή βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, οι εικόνες των κινητοποιήσεων της «αγωνιστικής» «αριστεράς» θα έκαναν το γύρο του κόσμου, άρα διπλή η «επιτυχία». Πρώτον θα στέλνατε το μήνυμα στα λοιπά κομμουνιστικά κόμματα ανά τον κόσμο, ότι υπάρχετε και κινητοποιήστε και δεύτερον ότι εσείς κάνετε κουμάντο σε αυτό τον τόπο, παρότι μειοψηφία. Φαντάσου δηλαδή να είχατε και την πλειοψηφία. Και επειδή έχω διαγνώσει ότι έχετε ένα κώλυμα με τη λέξη πλειοψηφία, φαντάσου και να σας προτιμούσε ο Ελληνικός λαός.
Κρίνεις (και κρίνετε) τους τουρίστες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Εγώ δεν έμαθα να κρίνω έτσι. Ακόμη και το 1,5 λίτρο πορτοκαλάδα να ήρθαν να πιουν στην Ελλάδα, αυτοί που είναι στην ίδια κοινωνική και οικονομική τάξη με σένα και μένα, ποιος είσαι εσύ ή εγώ που θα τους εμποδίσουμε; Έτσι, αποκλείεις την είσοδο του τουρίστα που ανήκει στο πόπολο, ενώ αυτός που θα έρθει με το 12μετρο γιότ ή το ιδιωτικό του αεροπλάνο, μπορεί ότι ώρα γουστάρει να κόβει βόλτες. Συνεχίστε να κάνετε τρύπες στο νερό.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
«τα κεφάλια μας απέναντι στα ΜΑΤ εμείς τα παίζουμε». Δεν θυμάμαι να σου ζήτησα κάτι τέτοιο. Το ακριβώς αντίθετο σου ζητάω και δεν ακούς.
«οι λιμενεργάτες το εκτιμούν αυτό που κάνει το ΠΑΜΕ το ξέρω απο πρώτο χέρι γιατί την προτελευταία απεργία ήμουν εκεί.» Πιο πάνω έγραψα για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ μόνο 2 από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία και απάντηση επίσης δεν πήρα. Οι λιμενεργάτες που συμμετείχαν, ασφαλώς και σας στήριξαν. Τους υπόλοιπους προσπάθησες να τους συναντήσεις για να σου πουν γιατί δεν ήταν μαζί σας; Όχι φυσικά. Προτίμησες να παλέψεις εσύ για το δικό τους καλό που αυτοί δεν το ξέρουν, το ξέρεις όμως εσύ και κάποια μέρα θα σε ευγνωμονούν γι’ αυτό!
Η κοινωνία παγκοσμίως έχει τεράστια προβλήματα. Κοινωνικά, οικονομικά και άλλα. Με φάπες και με τσαμπουκά όμως δεν θα τα λύσει. Στις δημοκρατίες φίλε μου ο λαός δεν παίρνει τα ματσούκια για να παίζει ξύλο με τα ΜΑΤ. Κάτσε μόνο να σκεφτείς τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ο λαός δεν βρίσκεται μαζί σας και μη νομίζεις ότι η αιτία είναι ο φόβος. Ξέρω ότι βολεύει να το πιστεύεις, δεν είναι η αλήθεια.
Ακόμη όμως και αν ο λαός αποφασίσει να ξεχυθεί στους δρόμους, ακόμη και αν επιλέξει τη ρήξη και την κατά μέτωπο επίθεση, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ψάξει να βρει πολιτική ομπρέλα και στήριξη από κόμματα. Μέσα στο φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει η λογική του μονόφθαλμου που ξεχωρίζει ανάμεσα στους τυφλούς. Μην έχετε την αυταπάτη ότι θα διαλυθούν τα πάντα γύρω και το ΚΚΕ θα μείνει αλώβητο. Ίσως να την πληρώσει περισσότερο από τους άλλους.
Κάτι τελευταίο. Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία, γιατί όπου εφαρμόστηκε ο κομμουνισμός, ο λαός και πείνασε και καταπιέστηκε και μειώθηκαν οι ελευθερίες του; Γιατί δεν ξαναγύρισε ΠΟΤΕ σε ΚΑΝΕΝΑ από τα κράτη του (αν)υπαρκτου σοσιαλισμού;

Ανώνυμος είπε...

καλησπέρα φίλε Πέτρο Κ.Αν και δεν σε εβρισα απλά μίλησα με κάποια σκληρά λόγια δεν τίθεται θέμα εγκεφαλικής ανωτερώτητας τίθεται θέμα άγνοιας των πραγμάτων απο την πλειοψηφία η γνώση έρχεται με το διάβασμα όχι Άρλεκιν βέβαια αλλά με διάβασμα πολιτικής οικονομίας,φιλοσοφίας και ιστορίας εντάξει τον Ριζοσπάστη δεν σου λέω να το διαβάσεις γιατί μπορεί να πάθεις και καμμιά ζημιά.Αυτή είναι η μόνη διαφορά μας με τους υπόλοιπους κοίταξε και γω πριν ξεκινήσω να διαβάζω έτσι όπως σκέφτεται η πλειοψηφία σκεφτόμουν τι σημαίνει ότι ήμουν χαζός και ξαφνικά έγινα έξυπνος;όχι.αλλά αυτά που διάβασα και μάλιστα τα διαστάυρωσα μέχρι και απο αστικές πηγές μου έδειξαν την αλήθεια αυτή που εσύ δεν μπορείς να την δείς όχι γιατί είσαι χαζός αλλά επειδή κάποια πράγματα δεν τα ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεχωρίζω τους τουρίστες ανάλογα τα οικονομικά τους αλλά μην ξεχνάς ότι αυτό το φαινόμενο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και αυτοί στην χώρα τους έχουν τα ίδια προβλήματα με μας.Για να δεις την αξία του τι σημαίνει απεργία και ότι για να επιτευχθεί μπορείς ακόμα και με τις δυνάμεις καταστολής να τα βάλεις δες και τι έγινε και τον Μάη του 1860 μήπως οι εργάτες αυτοί ήταν αντιδημοκράτες;Μπορείς να μου πείς που ανήκουν τα σωματεία που δεν έλαβαν μέρος;Το που θα πάει ο λαός όταν ξεχυθεί στους δρόμους άσε να το κρίνει η ιστορία μην παίζεις τον ρόλο του μέντιουμ ακόμα δεν είναι η ώρα.Ασε τους συναντάω κάθε μέρα και μαθαίνω ότι άλλοι φοβούνται και άλλοι έχουν χάσει την ελπίδα τους και φυσικά είναι και αυτοί που πιστέυουν ότι το ΠΑΜΕ είναι σαν τους άλλους εντάξει δικαίωμα τους να το πιστέυουν.Σου είπε κανείς ότι η όλη κατάσταση δεν θα επηρεάσει το ΚΚΕ;Όμως ο φόβος,ο ατομισμός και η μοιρολατρία είναι που οδηγούν τον κόσμο εκεί που τον οδηγούν.Στο υπογράφω κιόλας αυτό.

Ανώνυμος είπε...

όμως στην ερώτηση που σου έκανα για το στάδιο που βρίσκεται η κοινωνία ισχύει και απότι βλέπω δεν μου έχεις απαντήσει.Πάντως κοίταξε λίγο στο παρελθόν της Ελλάδας να δείς ότι η Ελλάδα βγήκε απο αδιέξοδα μόνο όταν υπήρξαν κινήματα με ταξική πολιτική κατέυθηνση κα όχι κινήματα μπούγιο όπως μου το παρουσιάζεις ότι θα συμβεί στο μέλλον.Φυσικά δεν θα χρειαστεί να σου απαντήσω εγώ αλλά η ερώτηση που θα σου κάνω μπορείς να μου πείς τι ήταν το ΚΟΚΟΜ;Μιας και έπιασες τον υπαρκτό σοσιαλισμό στο στόμα σου πάει να πεί ότι έχεις και τις κατάλληλες γνώσεις για να έχεις γνώμη.Πάντως αν και ανύπαρκτος έστειλε τον άνθρωπο στο φεγγάρι αλλά έβγαλε και αθλητές φαινόμενα Καρέλιν π.χ επίσης έδωσε δωρεάν μόρφωση και υγεία πράγματα που στο 2010 σφαζόματσε για να τα αποκτήσουμε.Α και κάτι τελευταίο η Κούβα είναι το μόνο κράτος με 0%εγκληματικότητα,αναλφαβητισμό και ανεργεία...

aliatas είπε...

Αδελφέ Πέτρο ότι σχολίασες την αρχική ανάρτηση δεν αλλάζει την ουσία της πράξης σου. Ξεκάθαρα πράγματα, έκανες μια πικρόχολη αναφορά στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ δίχως να τα κατονομάσεις. Επιμένω σε αυτό το γεγονός γιατί σύμφωνα με την ψυχολογία τέτοια στάση έχουν άτομα που δεν έχουν εμπιστοσύνη στην διαμορφωμένη άποψη τους για κάποιο συμβάν – γεγονός – κατάσταση. Αυτό διασταυρώνετε με το γεγονός ότι στις πέντε, δέκα απόψεις που έχουμε ανταλλάξει εκτός από το να καταγγέλλεις να αφορίζεις και να περιγελάς δεν έχεις αναφέρει πια πιστεύεις εσύ ότι είναι σωστή πολιτική. Το δικό μου το στίγμα είναι καθαρό, πιστεύω αυτά που πιστεύω, μπορεί να διαφωνείς μαζί μου, σεβαστό. Το δικό σου το στίγμα είναι θαμπό. Εσύ τι πιστεύεις, ότι για όλα φταίει το ΚΚΕ που δεν αφήνει τους τουρίστες να πιουν την πορτοκαλάδα τους; Οπότε αν εξαφανίσουμε τους Κουκουέδες θα αρχίσει η νέα εποχή ανάπτυξης για την Ελλάδα μας;

Το γεγονός ότι δεν έχεις την απαίτηση να καταλάβω καμία από τις θέσεις σου, γιατί βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική επιβεβαιώνει ότι ούτε εσύ ο ίδιος δεν έχεις πιστή για την στάση που κρατάς απέναντι μας. Και ποιος σου είπε αδελφέ μου ότι τα ανθρώπινα όντα καταλαβαίνουν μόνο ότι συμφωνεί με τα δικά τους πιστεύω; Η συνείδηση που νιώθει ότι έχει δίκιο και ότι πρεσβεύει το σωστό και την αλήθεια, πιστεύει ότι μπορεί να πείσει για το ορθό των απόψεων της ακόμα και το διάολο. Αυτό δεν συμβαίνει με σένα γιατί η συνείδηση σου δίνη μάχη με την βρώμικη προπαγάνδα χειραγώγησης που δέχεται ο εγκέφαλος σου, μια προπαγάνδα που δείχνει τον έναν υπάλληλο που είχε 9 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις ως συνδικαλιστής (ούτε με τι πολιτικό χρώμα, χωρίς όνομα, τόσο αόριστη ώστε ν' ακούς συνδικαλιστής και να βλέπεις κλέφτης), ο τρόμος, η συναίνεση, ο εξαναγκασμός, η συκοφαντία, ο δολιότερος αντικομμουνισμός, ο δήθεν αντικομφορμισμός θα σε θερίσουν αδελφέ αν δεν βρεις την δύναμη τα θερίσεις εσύ. Ειλικρινά Πέτρο εύχομαι αυτή η μάχη που γίνεται μέσα σου να βρει νικήτρια την συνείδηση σου. Ποτέ δεν είπα ότι εσύ ο Πέτρος είσαι πρόβατο, ποτέ δεν είπα ότι εγώ είμαι αγωνιστής, αυτά τα είπες εσύ που δεν σου αρέσουν και οι ταμπέλες.

Πέτρο μου εσύ είπες:

«Πέρα όμως από τα δικά μου θέλω, που εντέλει δεν αφορούν και κανέναν, όλοι αυτοί εκλέγονται νόμιμα και από πλειοψηφικά ρεύματα. Ούτε διορίζονται, ούτε κληρονομούν τις ηγετικές θέσεις. Όλοι αυτοί, είτε το δέχεστε είτε όχι, εκφράζουν τη βούληση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και γι’ αυτό ψηφίζονται και εκλέγονται»

Φαίνετε από την πορεία του διαλόγου που κάνουμε άλλαξες γνώμη γι’ αυτό με ρωτάς:

«Μίλησα εγώ για «αγγελικά πλασμένες» πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;»

Είναι η αντιθέσεις μιας συνείδησης που δίνει μάχη όπως σου εξήγησα παραπάνω

Επειδή είναι αργά και πρέπει από τις 5 το πρωί να είμαι στο πόδι θα προσπαθήσω να βρω χρόνο αύριο να διαβάσω με μεγαλύτερη προσοχή αυτά που σε προβληματίζουν και όπου χρειάζεται να τα συζητήσουμε.

ακυβέρνητος είπε...

@ giorgos
Αφού λοιπόν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε σε όλα, κρατάει ο καθένας τις δικές του απόψεις, που είναι διαμετρικά αντίθετες με του άλλου. Κλείνω εδώ τη συζήτηση με μερικές επισημάνσεις σε όσα έγραψες και με αφορούν. Συνεχίζεις την ίδια τακτική, να αντιμετωπίζεις δηλαδή το συνομιλητή σου, με ειρωνικό τρόπο και με προσβολές. Ξέρω ότι δεν γίνεται επίτηδες, μάλλον φταίει ο καθοδηγητής και το πολύ διάβασμα των λάθος βιβλίων (μιλάω έτσι και εγώ για να δεις τι σημαίνει να μην σε θεωρούν ισότιμο συνομιλητή και να σε ειρωνεύονται).
‘Αρλεκιν δεν διαβάζω (σοβαρή άποψη σχημάτισες!), ούτε Ριζοσπάστη, ούτε Βήμα, ούτε Βραδυνή. Όχι για να μη πάθω ζημιά (δηλαδή εσύ από αυτό την έπαθες;), απλά γιατί σιχαίνομαι τη στρατευμένη δημοσιογραφία. Ενημερώνομαι από το διαδίκτυο, διαβάζω τα πάντα, εκτός από ηλιθιότητες και πιστεύω ότι έχω την ικανότητα να φιλτράρω την είδηση. Μέντιουμ δεν είμαι, οι μαντεψιές είναι αποκλειστικό προνόμιο του ΚΚΕ που γνωρίζει το καλό μας καλύτερα από εμάς και παλεύει. Τα περί άγνοιας των πραγμάτων, φόβου, ατομισμού και μοιρολατρίας που μου προσάπτεις δεν θα τα απαντήσω, γιατί τα θεωρώ ασόβαρα.
Τι ήταν η (και όχι το) ΚΟΚΟΜ ξέρεις τι είναι, ή μπορείς να διαβάσεις. Να σου ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι έπιασα τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό στο στόμα μου, χωρίς άδεια. Ανακατεύεις διάφορα άσχετα μεταξύ τους (άνθρωπος στο φεγγάρι, αθλητισμό) για να καταλήξεις στα προαποφασισμένα σου συμπεράσματα. Δικαίωμα σου, αλλά με αυτό το σκεπτικό αναγνωρίζεις τα ίδια ή μεγαλύτερα επιτεύγματα που πέτυχαν οι ΗΠΑ, χωρίς γκουλάγκ (φαντάζομαι ότι γνωρίζεις τι σημαίνει η λέξη). Συνεπώς φίλε Γιώργο, τα επιτεύγματα ενός κράτους και ενός λαού, δεν έχουν να κάνουν με το πολίτευμα, αλλά με τη δουλειά και την προσπάθεια των λαών. Αυτό δεν σας το έμαθαν;
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να βγεις στην πλατεία Συντάγματος, να αναρτήσεις πανό που θα ξεφτιλίζει το κράτος σου και τους πολιτικούς του. Μπορείς να βροντοφωνάξεις και να υπερασπιστείς τις ιδέες σου, χωρίς επιπτώσεις. Αυτά είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα από ένα κράτος που πιστεύεις ότι δεν σέβεται τους πολίτες του. Φαντάζεσαι ότι ο Κουβανός όλα αυτά μπορεί να τα κάνει; Ούτε διακοπές δεν μπορεί να πάει. Ακόμη και οι αθλητές, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, μετακινούνται με τη συνοδεία ενόπλων.
Κάθε σύστημα έχει τα καλά, έχει και τα αρνητικά του. Στο καπιταλιστικό σύστημα της Ελλάδας που ζω, ο ικανός, ο εργατικός, ο άξιος, μπορεί να προχωρήσει και να ξεχωρίσει. Θα το κάνει και ο ανάξιος, και ο τεμπέλης και ο γλύφτης, το ξέρω. Έχει απ’ όλα ο μπαξές. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα, όσο τενεκές και αν είσαι, απολαμβάνεις τα ίδια με όλους τους άλλους. Δουλεύεις ή ξύνεσαι, το κράτος έχει για σένα. Και αν εκφράσεις τις διαφωνίες σου με το σύστημα, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε μπουντρούμι και να μην ξαναμάθουμε νέα σου…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Το μεγαλύτερο ανέκδοτο που χρησιμοποιείται από το ΚΚΕ εδώ και δεκαετίες, άρα παλιό, είναι τα επιτεύγματα της Β. Κορέας, της Κούβας, της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, της πρώην ΕΣΣΔ και άλλων. Το ξέρω, με τη βία όλα γίνονται. Υπάρχουν και οι λάτρεις του Φ. Κάστρο, όπως και του Στάλιν άλλωστε. Τους υπόλοιπους που θέλουν να φύγουν και να εγκαταλείψουν τη χώρα, τους ρωτήσατε; Αλήθεια, πως εξηγείς το γεγονός ότι ενώ εσύ μπορείς να ταξιδέψεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, χωρίς πρόβλημα, ο λαός της Κούβας δεν μπορεί να κάνει ρούπι;
Μήπως θυμάσαι το καθεστώς Τσαουσέσκου; Όταν κατέρρευσε, θυμάσαι τις φρικαλεότητες που αποκαλύφθηκαν ότι είχαν διαπράξει αυτός, η γυναίκα του, ο γιός του και το υπόλοιπο σκυλολόι του Κόμματος; Ο λαός πίστευε ότι απολάμβανε ισότιμη δημοκρατία και αυτοί έκαναν τα μπάνια τους σε πισίνες με μοντέλες, κατέκλεβαν τα ταμεία του κράτους και δολοφονούσαν. Δεν λέω ότι σε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα συμβαίνει το ίδιο, αλλά στη Ρουμανία έτσι έγινε.
Η εγκληματικότητα, κατά κύριο λόγο προέρχεται από αλλοδαπούς. Αναφέρομαι στους φόνους, τις ένοπλες ληστείες, τις απαγωγές, τους βιασμούς. Υπάρχουν και Έλληνες, αλλά σε επίπεδο …κλεφτοκοτάδων. Για του λόγου το αληθές, μπορείς να κοιτάξεις το ποσοστό Ελλήνων-αλλοδαπών στις φυλακές. Αν δεν κάνω λάθος (και) το ΚΚΕ, τάσσεται υπέρ της παραμονής των μεταναστών και κατά των απελάσεων. Η τρομοκρατία, η χειρότερη μορφή εγκληματικότητας, όπως αυτοπροσδιορίζεται ανήκει και εντάσσεται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και σε αριστερίστικες οργανώσεις.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

@ aliatas
Δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε γιατί δεν θέλεις. Η έννοια και η ουσία των αναρτήσεων στα blogs είναι οι αναγνώστες να σχολιάζουν τα άρθρα και όχι τα σχόλια των άλλων. Θεμιτό και το δεύτερο, ο διάλογος είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μου την «έχετε πέσει» εσύ και ο Γιώργος. Αισθάνομαι περίπου σαν να γράφω διαγωνίσματα με εξεταστές εσάς, αφού με βάζετε κάθε φορά να γράφω τις απόψεις μου και μετά να απολογούμαι γι’ αυτές. Τελοσπάντων, θα απαντήσω για να μην υποθέσεις ότι εξαφανίστηκα από έλλειψη επιχειρημάτων ή φόβο. Δεν πρόκειται να δεχθείς απολύτως τίποτα από τα παρακάτω, αλλά τι να κάνουμε, ο καθένας εκφράζει τις δικές του θέσεις. Αλίμονο αν δεν ήταν έτσι. Με την ελπίδα να διαβάζεις και τα σχόλια μου που απευθύνονται στον Γιώργο (για να μην ξαναγράφω τα ίδια) πάμε παρακάτω.

Επιμένεις στην αναφορά στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ του πρώτου μου σχολίου, χαρακτηρίζοντας το πικρόχολο. Ε, δεν μπορώ να απολογούμαι συνέχεια, επαναλαμβάνω ότι η θέληση μου δεν ήταν να θίξω κανέναν, παρόλα αυτά όμως άρπαξες την ευκαιρία, αφού λειτούργησαν τα κομματικά αντανακλαστικά σου, και μου την «έπεσες». Η άποψη για τους αυτόκλητους πατεράδες των κινητοποιήσεων που καπηλεύονται και καπελώνουν κάθε αγωνιστική διεκδίκηση είναι και δική μου αλλά όχι μόνο. Αν ήταν μόνο δική μου, λίγο το «κακό».

Πιο κάτω μου κάνεις ψυχανάλυση (!) και καταλαβαίνεις τα δικά μου σχόλια ως αφοριστικά, καταγγελτικά και περιγελαστικά. Για το τελευταίο θα σου απαντήσω ότι ανάλογα την κριτική που δέχομαι από το «συνομιλητή» μου, αντιδρώ και συμπεριφέρομαι ανάλογα. Όποιος το ρίχνει στην ειρωνεία, να περιμένει απάντηση στα ίσια. Για τα υπόλοιπα, να με συμπαθάς, ξέρω ότι διαφωνείς με όλα, αλλά αυτές είναι οι απόψεις μου. Εγώ να δεις τι ψυχανάλυση μπορώ να κάνω. Ολόκληρα κείμενα για Επιθεώρηση θα μπορούσα να γράψω. Έχω μπει και εγώ στον πειρασμό να απαντήσω με δεικτικό τρόπο, αλλά δεν το κάνω. Ρίχνει το επίπεδο και δεν έχω καμία όρεξη για εκατέρωθεν βρισίδια ή αστειάκια. Αν δεν είναι εφικτός ένας εποικοδομητικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων, τότε ποιος ο λόγος να χάνουμε την ώρα μας; Για να σε πείσω ή για με πείσεις; Ξέρουμε και οι δύο ότι αυτό δεν πρόκειται, γι’ αυτό …πάμε παρακάτω.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Πήρες αυτό που έγραψα: «Πέρα όμως από τα δικά μου θέλω, που εντέλει δεν αφορούν και κανέναν, όλοι αυτοί εκλέγονται νόμιμα και από πλειοψηφικά ρεύματα» και το αντιδιαστέλλεις με το: «Μίλησα εγώ για «αγγελικά πλασμένες» πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;» για να σχολιάσεις: «Είναι οι αντιθέσεις μιας συνείδησης που δίνει μάχη…» αναφερόμενος στη δική μου συνείδηση.

Επειδή είναι προφανές ότι δεν κατάλαβες τίποτα, να στο αναλύσω: Έχω να εμφανιστώ σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη πρωτοβάθμιου σωματείου, τουλάχιστον 10-12 χρόνια. Το αυτό ισχύει και στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην ομοσπονδία και τη συνομοσπονδία. Απεχθάνομαι αφάνταστα τους συνδικαλιστές και επειδή σίγουρα θα μου επιτεθείς, να συμπληρώσω, τους συνδικαλιστές τουλάχιστον αυτούς που εγώ γνωρίζω. Στο χώρο εργασίας μου ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι συνδικαλιστές (είτε σου αρέσει είτε όχι) είναι τεμπέληδες, άεργοι, ρουφιάνοι, βολεμένοι, βολεψάκηδες, κάποιοι από αυτούς κλέφτες, και όλοι κομματόσκυλα του αισχύστου είδους. Συνδικαλίζονται για να περνούν καλά οι ίδιοι και κάπου κάπου βολεύουν και κανέναν άλλον για ξεκάρφωμα. Ψεύτικα τσακώνονται, στην ουσία συμφωνούν σε όλα και αν θιχτεί ένας τους, πέφτουν όλοι μαζί οι υπόλοιποι του συναφιού να τον προφυλάξουν. Αυτό τον εμετό δεν μπορώ να τον δεχτώ ως συνδικαλιστική δράση και γι’ αυτό συνειδητά απέχω.

Πιστεύω λοιπόν τώρα να κατάλαβες ποια είναι τα δικά μου «θέλω» που δεν αφορούν κανέναν. Δεν μπορώ όμως, επειδή διαχωρίζω τις θέσεις μου από τα πρόσωπα, να μην αποδέχομαι, να μην αναγνωρίζω τις πλειοψηφίες που σχηματίζονται, ή να μην συμμετέχω στις απεργίες που προκηρύσουν αυτοί που δεν ψήφισα. Αν υποθέσουμε ότι αύριο η ηγεσία της ΓΣΕΕ απαρτίζεται από υποψηφίους της κομμουνιστικής αριστεράς, φαντάζεσαι ότι δεν θα πρέπει να συμμετάσχω στις κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν επειδή διαφωνώ με την ιδεολογία τους;

Δουλεύω και εγώ από το πρωί τις 7 μέχρι το απόγευμα στις 6, εκτός Σ/Κ. Ο χρόνος λίγος και πρέπει να με βλέπει και η οικογένεια. Καλό βράδυ…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
«Το δικό σου το στίγμα είναι θαμπό» είπες. Και τώρα τι περιμένεις; Να τοποθετηθώ εφ’ όλης της ύλης, επί όλων των πολιτικών, ιδεολογικών κοινωνικών, εργασιακών θεμάτων; Δεν έχω μπροστά μου να ζήσω τόσα χρόνια για να τα περάσω μπροστά από ένα pc, γράφοντας και απαντώντας. Έγραψα ένα σχόλιο πάνω στο θέμα «Γιατί δεν απεργούν;». Τα υπόλοιπα, με άλλη ευκαιρία. Παρεμπιπτόντως, κανένας σας δεν σχολίασε το άρθρο! Σχολιάζετε μόνο εμένα!

Παρακάτω συνεχίζεις την ψυχανάλυση μου: «ούτε εσύ ο ίδιος δεν έχεις πιστή για την στάση που κρατάς απέναντι μας», όπως έγραψες. Και πιο κάτω: «η συνείδηση σου δίνη μάχη με την βρώμικη προπαγάνδα χειραγώγησης που δέχεται ο εγκέφαλος σου…». Αυτά κατάλαβες; Το ότι έχουμε τεράστια απόσταση μεταξύ μας, όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις μας, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν πιστεύω όσα γράφω;;; Εδώ τώρα τι να σου απαντήσω; Θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά το χάσμα των απόψεων, άρα, θα συνεχίσω να μην καταλαβαίνω τι μου γίνεται;;;

Ξέρεις, είναι πολλές οι επιθέσεις και οι προσβολές. Ο διάλογος αγαπητέ aliatas προϋποθέτει την ύπαρξη σεβασμού προς το συνομιλητή σου και την αποφυγή τσιτάτων και εξυπνακισμών που (κεκαλυμμένα) θα τον μειώνουν. Μπορώ και εγώ να σου μιλήσω για κόμπλεξ ανωτερότητας, ξερολισμό και συρραφή απόψεων με copy/paste και άλλα συναφή. Υποθέτω ότι δεν θα σου αρέσουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Δεν επιδιώκω να καταντήσει η συζήτηση στρουμφοχωριό. Μην συμφωνείς με τις απόψεις μου, τουλάχιστον άκουσε τις, κρίνε τις, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Είναι ο λάθος τρόπος, δεν το καταλαβαίνεις;;;
Συνεχίζεται…

aliatas είπε...

Αφού πρώτα αγαπητέ Πέτρο σου ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα θα απαντήσω στα ζητήματα που έχεις θέση μέχρι τώρα, όχι γιατί έχω καιρώ για χάσιμο, η από εγωισμό, η για να έχω την τελευταία λέξη αλλά από καθήκον. Καθήκον να αντιπαλέψω την εκούσια η ακούσια συκοφαντία των εργατών που στέκουν όρθιοι. Των εργατών που κάνουν ένα σύντομο απολογισμό των μέχρι τώρα αγώνων τους, όχι για να αναπαυθούν στις δάφνες τους, αλλά για να μετρηθούν και να βρουν τρόπο να συνεχίσουν πιο δυνατά, πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι. Σου δίνω των λόγο μου, εσένα και σε όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές ότι δεν θα επιτρέψω στων εαυτό μου να μείνει ούτε υποψία λάσπης σε όσους έχουν την δύναμη και το κουράγιο να εξοπλίζουν την εργατική τάξη ώστε να διακρίνει εχθρούς και φίλους.

Η επιστήμη της ψυχολογίας μας διαβεβαιώνει ότι στην διάρκεια ενός διαλόγου, αν ο συνομιλητής μας επαναλαμβάνει συχνά εκφράσεις του στυλ: «Δεν πρόκειται να συνεννοηθούμε» «Δεν πρόκειται να δεχθείς απολύτως τίποτα από τα παρακάτω» κτλ σημαίνει ότι βρίσκετε σε αδιέξοδο και αδυναμία ουσιαστικής αντιπαράθεσης των επιχειρημάτων που του έχουμε θέση. Οι 8 στους 10 ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση αισθάνονται ότι δέχονται επίθεση, κάτι που δεν ισχύει φίλε Πέτρο τουλάχιστον όσων αφορά τον εαυτό μου, απέναντι σου. Επίσης δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να προσβάλει ούτε 3 χρονών παιδάκι πόσων μάλλον έναν εργαζόμενο οικογενειάρχη σαν εσένα που μου κάνει την τιμή να συνομιλεί μαζί μου έστω και ηλεκτρονικά καλύπτοντας έτσι τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουμε όσοι εργαζόμαστε… ακόμα…

Είχαμε μείνει εκεί που με ρωτούσες τι έκαναν οι ταξικές δυνάμεις στο 27ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Το 27ο Συνέδριο ήταν ένα ακόμα Συνέδριο που έγινε μπροστά σε άδειες καρέκλες, γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση των αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων. Ήταν η αντίδραση που επιλέχτηκε σαν απάντηση στην επί χρόνια εκφυλιστική τακτική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποφυγής αντιπαράθεσης με τις ταξικές δυνάμεις. Φαντάσου ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η παρουσία των συνέδρων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση" δεν ξεπέρασε (όλοι μαζί) το 8% !!!

Το «5 κόμματα, 2 πολιτικές» της Αλέκας αφορά τις ηγεσίες των κομμάτων και όχι τους ψηφοφόρους τους. Ξέρω πολλούς αριστερούς με Α κεφαλαίο που δεν έχουν ψηφίσει ΚΚΕ ποτέ και ξέρω πολλούς που έχουν ψηφίσει ΚΚΕ αλλά δεν το’ χουν τα παλικάρια…

Τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ προέρχονται από την εξέδρα, είναι απλοί εργάτες, φοιτητές, αγρότες, που κοιτάνε τη δουλειά τους και υπερασπίζεται τις ιδέες τους και την τάξη τους. Τα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ είναι μέσα στο λαό, αποτελούν κομμάτι του λαού, το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του. Είναι μέλη και στελέχη που δουλεύουν και δρουν καθημερινά μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στα καταστήματα, στις εργατογειτονιές. Αποκλείετε να μην το γνωρίζεις αυτό. Για επαγγελματίες πολιτικούς και συνδικαλιστές ψάξε αλλού.

Αυτά για σήμερα, κλείνω τώρα γιατί η γυναίκα έχει αρχίσει την γκρίνια (έχει και δίκιο) να είμαστε καλά να τα ξαναπούμε αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Πέτρο Κ. αν κοιτάξεις στα σχόλια μου θα δείς πόσσες φορές σου έχω γράψει την λέξη φίλε.Η αλήθεια είναι ότι το Άρλεκιν δεν το έγραψα για σένα αλλά η μαλακία που κάνω είναι ότι χρησιμοποιώ και κάποιες λέξεις απλά για να δώσω ένα αστείο τόνο στο σχόλιο αλλά δεν μου βγαίνει και πρέπει να το αλλάξω αυτό.Αν νομίζεις ότι σε θεωρώ χαζό η ότιδήποτε κάνεις υπέρτατο λάθος.Πέρα απο αυτό είναι ορισμένα πράγματα μέσα σε αυτό το σύστημα που για να τα καταλάβεις πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις και για να σου αποδείξω κιόλας αυτό που λέω ξέρεις απο που προέρχονται οι κρίσεις αυτού του συστήματός;Ξέρω δεν διεκδικώ να σε πείσω αλλά καλό είναι κάποια πράγματα να τα ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει η ΚΟΚΟΜ δεν θα κολήσουμε εκεί.Όμως μου κάνει εντύπωση που δεν μου είπες τι ήταν αλλά ακόμα και αν ξέρεις μου κάνει εντύπωση που καταδικάζεις τον σοσιαλισμό και όχι τον καπιταλισμό για την συγκεκριμένη του δράση στην Σ.Ε.Επιμένω να μου πεις τι ήταν η ΚΟΚΟΜ.Κοίτα αυτή την στιγμή μιλάς με μένα όχι με τον καθοδηγητή μου όμως.Κοίτα τα επιτέυγματα ενός λαού δεν είναι καθόλου άσχετα με το πολιτευμά κάνεις μεγάλο λάθος εδώ και αν θες στο αποδεικνύω κιόλας.Όμως πως μπορώ να ταξιδέψω σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου χωρίς λεφτά μου λές;Όσο για την Κούβα δεν είδα ποτέ κανένα να γίνει γιατρός με το πιστόλι στον κρόταφο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Πέτρο επέτρεψε μου να σου απαντήσω άυριο στα υπόλοιπα γιατί νυστάζω ευτυχώς που δεν έχω παιδιά και γυναίκα να με κράξουν εσείς που έχετε ας προσέχατε,

Ανώνυμος είπε...

Το ότι είναι κατοχυρωμένα απο το σύνταγμα δεν σημαίνει ότι μας τα χάρισαν κιόλας.Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει κάποιο άρθρο του συντάγματος που λέει ότι όταν η δημοκρατία παραβιάζεται τότε είμαστε υποχρεωμένοι να την περιφρουρησουμε συγκεκριμένα:
Άρθρο 120
1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.

2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.Άσχετα βέβαια ότι λαϊκή κυριαρχία δεν είχαμε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αλήθεια πιστέυεις ότι ο εργατικός άνθρωπος ο οποίος δεν έχει καθόλου κεφάλαιο θα φτάσει στο σημείο να πλουτίσει;Αν με τον όρο να είμαστε όλοι ίσοι σου γεννάται η ιδέα ότι θα υπάρχουν άλλοι που θα ξύνονται και άλλοι που θα δουλέυουν έχεις κάνει τραγικό λάθος γιατί μιλάμε περί ανισότητας σε αυτό το σημείο,όμως όλοι θα δουλέυουν όλοι θα προσφέρουν με τον τρόπο τους στην παραγωγική διαδικασία και έτσι θα απολαμβάνουν αυτά που τους προσφέρει το κράτος όμως τενεκέδες δεν θα υπάρχουν στον κομμουνισμό και για να μην γράφω πολλά δες τι ποσοστά αναλφαβητισμού έχει η Κούβα επίσης δες τα δικά μας επίπεδα αναλφαβητισμού.Καλό απόγευμα.

ακυβέρνητος είπε...

@ aliatas
Δεν θα απαντήσω για την «εκούσια ή ακούσια συκοφαντία των εργατών που στέκουν όρθιοι» γιατί προφανώς δεν αναφέρεσαι σε μένα. Ούτε καν θα μπω στον πειρασμό να αντιπαρατεθώ μαζί σου, για την εμμονή σου στην ψυχανάλυση που μου κάνεις, αφού δεν εννοείς να καταλάβεις το λάθος σου. Μια φιλική μόνο συμβουλή θα σου δώσω: μην χρησιμοποιείς στους διαλόγους παρόμοιες μεθόδους, γιατί απομακρύνουν το συνομιλητή σου και όσο δίκιο και αν έχεις, να ξέρεις ότι το χάνεις.

Είναι θετικό να πιστεύεις ότι αριστεροί μπορούν να υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, ακόμη και ανένταχτοι. Να το μεταφέρεις όμως στην Αλέκα, στον Μαϊλη και τους λοιπούς του Περισσού, που σε κάθε ευκαιρία μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο, επιρρίπτοντας σε όλους μας διαχρονικές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα, επειδή δεν ακούσαμε τα κελεύσματα του ΚΚΕ και επιλέξαμε σκάρτους πολιτικούς με αδιέξοδες επιλογές. Επαναλαμβάνω: αν ο λαός ήθελε κομμουνισμό θα το είχε ήδη κάνει. ΔΕΝ θέλει, θα το καταλάβετε;

Οι καιροί, οι καταστάσεις, οι συγκυρίες, ο χάρτης, όλα, έχουν γύρω μας αλλάξει. Ζητάτε από έναν λαό το 2010 να ενστερνιστεί ιδέες που παραμένουν ίδιες εδώ και 100 χρόνια. Το ότι δεν άλλαξαν και δεν εκσυχρονίστηκαν, θεωρείτε ότι αυτομάτως σημαίνει πως είναι ορθές; Εγώ λοιπόν θα σου πω ότι ήταν λάθος από την αρχή. Δεν γίνεται φίλε aliatas, τη στιγμή που χάνονται τα πάντα γύρω μας, τη στιγμή που η γενιά των 700 ευρώ έγινε γενιά των 590, εσείς να «διεκδικείτε» 1500 ευρώ για πρώτο μισθό. Βαράτε την κεφάλα σας στο τοίχο, θα το καταλάβετε; Και ένα άλλο κόμμα, που δεν κυβέρνησε, ούτε και πρόκειται, μπορεί να αντιτάξει για αρχή τα 2,5 χιλιάρικα. Τέτοια θα λέμε;
Συνεχίζεται...

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Αποχώρησαν οι ταξικές δυνάμεις από το 27ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, όπως έγραψες. Μάλιστα! Και αυτό εσύ (εσείς) το αποκαλείς «απάντηση». Ξέρω, τέτοιες απαντήσεις δίνει το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή, τις εκατοντάδες φορές που έχει αποχωρήσει η Κοινοβουλευτική του ομάδα. Κατά τα λοιπά, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ είναι στο δρόμο, στους αγώνες, δίπλα στην εργατιά και παίζει ξύλο με τα ΜΑΤ. Από τη Βουλή γιατί αποχωρεί συνεχώς; Θες να σου απαντήσω; Επειδή η γραμμή του κόμματος, της οποίας όλοι οι βουλευτές είναι πιστοί και αμετακίνητοι οπαδοί, είναι «για να μην κάνεις λάθος, καλύτερα μην κάνεις τίποτα». Πρόκειται για την διαμετρικά αντίθετη λογική από τη δική μου. Για να σε βοηθήσω στην απάντηση που θα μου δώσεις θα σου πω ότι μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη.

Αναφορικά με το «5 κόμματα, 2 πολιτικές» που έχει χιλιοεπαναλάβει η Παπαρήγα και υποστηρίζεις ότι «αφορά τις ηγεσίες των κομμάτων και όχι τους ψηφοφόρους τους», έχω να σου πω ότι επειδή ζήτησες ξεκάθαρες απόψεις, θα σε καλέσω και εγώ να μην παίζεις με τις λέξεις. Δεν γίνεται με την ψήφο μου να υποστηρίζω ένα κόμμα, αλλά όχι την πολιτική του. Δηλαδή επιλέγω κάτι με το οποίο διαφωνώ; Αυτό αποκαλείται σχιζοφρένεια!!!

Στελέχη όλων των κομμάτων προέρχονται από τον απλό λαό. Δεν πρόκειται για αποκλειστικό προνόμιο του ΚΚΕ. Και τα άλλα κόμματα διαθέτουν εργάτες, αγρότες, φοιτητές στις τάξεις τους. Ακόμη και το ΛΑ(Θ)ΟΣ του Καρατζαφέρη.

«Για επαγγελματίες πολιτικούς και συνδικαλιστές ψάξε αλλού» είπες. Χμμ, εδώ με μπέρδεψες. Αν πρέπει να είναι έτσι, τότε πως εξηγείς το γεγονός ότι ο/η γ.γ του ΚΚΕ είναι ισόβιος; Αν δεν κάνω λάθος, ισόβια παραμονή στην ηγεσία έχουν ή είχαν εξασφαλίσει οι βασιλιάδες, οι τσάροι, οι φαραώ και ο Πάπας!
Συμφωνώ (βρήκα και κάτι να συμφωνήσουμε) και μάλιστα απόλυτα στο ότι υπάρχουν αριστεροί, εκτός ΚΚΕ, όπως και μη αριστεροί εντός του.

Καλό βράδυ…

ακυβέρνητος είπε...

@ aliatas
Δεν θα απαντήσω για την «εκούσια ή ακούσια συκοφαντία των εργατών που στέκουν όρθιοι» γιατί προφανώς δεν αναφέρεσαι σε μένα. Ούτε καν θα μπω στον πειρασμό να αντιπαρατεθώ μαζί σου, για την εμμονή σου στην ψυχανάλυση που μου κάνεις, αφού δεν εννοείς να καταλάβεις το λάθος σου. Μια φιλική μόνο συμβουλή θα σου δώσω: μην χρησιμοποιείς στους διαλόγους παρόμοιες μεθόδους, γιατί απομακρύνουν το συνομιλητή σου και όσο δίκιο και αν έχεις, να ξέρεις ότι το χάνεις.

Είναι θετικό να πιστεύεις ότι αριστεροί μπορούν να υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, ακόμη και ανένταχτοι. Να το μεταφέρεις όμως στην Αλέκα, στον Μαϊλη και τους λοιπούς του Περισσού, που σε κάθε ευκαιρία μας κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο, επιρρίπτοντας σε όλους μας διαχρονικές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα, επειδή δεν ακούσαμε τα κελεύσματα του ΚΚΕ και επιλέξαμε σκάρτους πολιτικούς με αδιέξοδες επιλογές. Επαναλαμβάνω: αν ο λαός ήθελε κομμουνισμό θα το είχε ήδη κάνει. ΔΕΝ θέλει, θα το καταλάβετε;

Οι καιροί, οι καταστάσεις, οι συγκυρίες, ο χάρτης, όλα, έχουν γύρω μας αλλάξει. Ζητάτε από έναν λαό το 2010 να ενστερνιστεί ιδέες που παραμένουν ίδιες εδώ και 100 χρόνια. Το ότι δεν άλλαξαν και δεν εκσυχρονίστηκαν, θεωρείτε ότι αυτομάτως σημαίνει πως είναι ορθές; Εγώ λοιπόν θα σου πω ότι ήταν λάθος από την αρχή. Δεν γίνεται φίλε aliatas, τη στιγμή που χάνονται τα πάντα γύρω μας, τη στιγμή που η γενιά των 700 ευρώ έγινε γενιά των 590, εσείς να «διεκδικείτε» 1500 ευρώ για πρώτο μισθό. Βαράτε την κεφάλα σας στο τοίχο, θα το καταλάβετε; Και ένα άλλο κόμμα, που δεν κυβέρνησε, ούτε και πρόκειται, μπορεί να αντιτάξει για αρχή τα 2,5 χιλιάρικα. Τέτοια θα λέμε;
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

@ giorgos
Να τα πάρουμε με τη σειρά (είναι και πολλά).
Η ΚΟΚΟΜ ήταν μια επιτροπή που ιδρύθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα από τις ΗΠΑ και συμμετείχαν και άλλα κράτη, με σκοπό να ελέγχει τις εξαγωγές προς την ΕΣΣΔ και τα άλλα κομμουνιστικά κράτη. Απαγορεύτηκαν οι εξαγωγές μιας σειράς προϊόντων, κυρίως αυτά που είχαν να κάνουν με την τεχνολογία, σε μια προσπάθεια των Αμερικάνων, να αποδυναμώσουν οικονομικά τις χώρες αυτές, κυρίως τη Σοβιετική Ένωση και ταυτόχρονα να εμποδίσουν την τεχνολογική της εξέλιξη. Το πέρασα το μάθημα; (αστειεύομαι)

Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ασφαλέστατα και δεν μας χαρίστηκαν. Κάποιοι (κυρίως ανώνυμοι) έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Αμφισβητώ ευθέως την ύπαρξη ελευθερίας λόγου και ανταλλαγής απόψεων στα κομμουνιστικά καθεστώτα, π.χ. την Κούβα που διαρκώς επαναλαμβάνεις.
Μήπως, στα πλαίσια του ελεύθερου διαλόγου, να σου θυμίσω τις κατάμαυρες σελίδες της κινεζικής ιστορίας που γράφτηκαν πριν από 15 χρόνια στην πλατεία Τιενανμέν; Μήπως έχεις παρακολουθήσει ή διαβάσει για τις δολοφονίες, τις συλλήψεις, τις δίκες (Θεός να τις κάνει) και τις καταδίκες των αντιφρονούντων του κινεζικού καθεστώτος; Εσύ, που είσαι κάθετα αντίθετος (δικαίωμα σου) με τα κυβερνητικά κόμματα της χώρας σου και τις πολιτικές τους επιλογές, διατρέχεις τον κίνδυνο να βρεθείς κάτω από άρμα μάχης; Επειδή πολλά έχεις προσπεράσει, χωρίς να τα απαντήσεις, στο συγκεκριμένο θα παρακαλούσα να έχω την απάντησή σου.
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια

Ασφαλώς και πιστεύω ότι ο εργατικός άνθρωπος με σκληρή δουλειά και με τη βοήθεια της τύχης, έχει τη δυνατότητα ή την πιθανότητα αν θες να προκόψει. Αλλιώς που και σε τι να στήριζα τις ελπίδες μου για ένα καλύτερο αύριο; Στο κράτος; Ούτε αστείο δεν μου ακούγεται. Μην φαντάζεσαι ότι όλοι όσοι έκαναν προκοπή, έκλεψαν, αδίκησαν, εκμεταλλεύθηκαν, τα κληρονόμησαν ή πάτησαν επί πτωμάτων, τουλάχιστον όχι όλοι. Μια τέτοια εντύπωση είναι και άδικη και λάθος. Και δεν μιλάω για αεροπορικές εταιρείες, πετρελαιοπηγές και δισεκατομμύρια, δεν είναι προκοπή μόνο αυτά.
Απεχθάνομαι και μόνο την ιδέα ενός κράτους που είναι όλοι «ίσοι». Να μην έχεις δικαίωμα να αγοράσεις με τη δουλειά σου ένα σπίτι, να πας ένα ταξίδι, να αγοράσεις αυτοκίνητο. Εγώ ρε φίλε θέλω τα λεφτά μου να τα κάνω αυτοκίνητα, τι ζόρι τραβάει το κράτος;
Πολλά είναι αυτά που ρώτησα και σένα και τον aliatas και απάντηση δεν πήρα. Περιστρέφετε την κουβέντα γύρω από άλλα θέματα, αποφεύγοντας να δώσετε απαντήσεις. Δεν πειράζει, έχω καταλάβει.
Ελπίζοντας να μην σε κούρασα …καλό σου βράδυ.

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια

Αναφέρθηκες στην περιφρούρηση του Συντάγματος, όταν αυτό παραβιάζεται. Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι είναι καθαρά υποκειμενική άποψη η «παραβίαση». Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ότι θέλει. Πάντως θεωρώ θετικό σημάδι από την μεριά σου την αποδοχή του Ελληνικού Συντάγματος. Αν θυμάμαι καλά (και θυμάμαι καλά) πριν από λίγο καιρό ο Μαϊλης είχε πει ότι δεν οφείλεται σεβασμός στο Σύνταγμα επειδή το κόμμα του δεν το έχει ψηφίσει, (ορίστε; πως είπατε;) ενώ η Παπαρήγα μέσα στο Κοινοβούλιο είχε επίσης ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα και είχε καλέσει το λαό σε ανυπακοή!!!
Στο βαθμό που αυτά τα δύο κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ εκφράζουν και τους υπόλοιπους, καταλαβαίνουμε ότι το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει την κοινοβουλευτική δημοκρατία! Τώρα, πως γίνεται να ζεις σε μια χώρα, που έχει συγκεκριμένο πολίτευμα, νόμους, κανόνες, να διεκδικείς την ψήφο του Έλληνα, να παλεύεις (όπως λες) για δημοκρατία, ισότητα και το δίκιο του λαού, αλλά ταυτόχρονα να αμφισβητείς απροκάλυπτα το ΒΑΣΙΚΟ, το ΚΟΡΥΦΑΙΟ νομοθετικό δημιούργημα αυτού του κράτους, ε, φίλε Γιώργο, αυτό θέλει περαιτέρω «ψάξιμο».
Δεν με ενδιαφέρει ο Μαϊλης, ούτε και θα μπω στον πειρασμό να τον χαρακτηρίσω για όσα ανεκδιήγητα λέει κάθε φορά. Θα αναφερθώ μόνο στην Παπαρήγα η οποία ηγείται του κόμματος. Ή ογκωδέστατη βλακεία έχει πλημμυρίσει τον εγκέφαλο της, ή γέρασε και «τα’παιξε» ή….??? μας καλεί να κάνουμε επανάσταση; Ας το πει ξεκάθαρα, όπως ακριβώς το πιστεύει και να σταματήσει τις πιτσικουλιές. Αν ο λαός αποφασίσει να την ακολουθήσει, τότε ας γίνει έτσι. Διαφορετικά, αφού δεν σέβεται και δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα αυτής της χώρας, ήτοι το πολίτευμά της, μπορεί κάλλιστα να αποχωρήσει από τη Βουλή με όλη την κοινοβουλευτική της ομάδα και να μην ξαναπατήσει ποτέ εκεί. Εκτός… εκτός και αν υπάρχει κάτι άλλο που η βραδύτητα του μυαλού μου δεν μου επιτρέπει να το καταλάβω. Θα δούμε.
Συνεχίζεται…

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Πέτρο Κ.Αν και δεν είμαι εξεταστής ομολογώ ότι είσαι ο πρώτος που πέρασε τις εξετάσεις όποιν και να ρώτησα ποτέ δεν μου απάντησε.Όμως να ξέρεις ότι η Κίνα που εσύ την θεωρείς ότι την είχαμε και την έχουμε πρότυπο την έχουμετ καταδικάσει σαν κόμμα την τακτική της άλλωστε μην ξεχνάς ότι εδώ στην Ελλάδα το ΚΚΕ έχει κόντρα ακόμα και με μαοϊκούς.Αν θες πες μου ότι θες για την Σοβ.Ενωση που ήταν και το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο.Δεν το έχω προσπεράσει επίτηδες χίλια συγνώμη αλλά δεν το πρόσεξα.Όμως για να δώσω μια σύντομη και κατατοπιστική απάντηση θα σου την δώσω μέσα απο την ιστορία θυμήσου τι έγινε στο Πολυτεχνείο και θυμήσου την εικόνα όταν έμπαινε το τάνκ στο Πολυτεχνείο θυμάσαι πόσους νεκρούς είχαμε όχι αν θυμάσαι τον αριθμό αλλά αν το θυμάσαι σαν συμβάν.

Ανώνυμος είπε...

Άκου φίλε Πέτρο το γεγονός ότι υπάρχει αυτό το άρθρο στο σύνταγμα αποδεικνύει ότι η αστική τάξη πατσαβουριάζει ακόμα και το ίδιο το σύνταγμα που έχει ψηφίσει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της.Όμως το ότι αποδέχομαι το συγκεκριμένο άρθρο δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι και το συγκεκριμένο σύνταγμα.Εννοείται ότι όταν θα ψηφίσουμε το σύνταγμα δεν θα πούμε καταψηφίζουμε όλο
το σύνταγμα εκτός απο το άρθρο 120.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις το να αμφισβητείς την νοημοσύνη όλων των κομμουνιστών της Ελλάδας πέφτεις ακριβώς στο ίδιο σφάλμα που καταδίκαζες σε μας.Φυσικά και τονίζω την Κούβα γιατί είχα στόχο να σου τονίσω την πραγματική δημοκρατία που επικρατεί εκεί σε σχέση με εδώ λοιπόν σου παραθέτω τα παρακάτω:
Η Κούβα είναι αυτή την στιγμή ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η εκλογές στην Κούβα είναι μια ξεχωριστή διαδικασία πρότυπο. Στην προεκλογική διαδικασία συμμετέχουν πάνω από οκτώ εκατομμύρια Κουβανοί, παίρνοντας μέρος στις 41.606 δημόσιες συνελεύσεις. Πάνω από το 84% του εκλογικού πληθυσμού παίρνει μέρος σ' αυτές και καθορίζει τους υποψηφίους γι' αυτές τις εκλογές. Φέτος, 378.000 νέοι Κουβανοί θα ψήφιζαν για πρώτη φορά. Αναρτούνται οι φωτογραφίες και τα βιογραφικά των 33.000 περίπου υποψηφίων, από τους οποίους το 80% είναι απόφοιτοι της μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης, το 28% είναι γυναίκες, το 23% νέοι ηλικίας 16-35. Οι υποψήφιοι αυτοί έχουν προταθεί απ' ευθείας από το λαό για να απαρτίσουν τα 169 δημοτικά συμβούλια για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

ακυβέρνητος είπε...

@ giorgos
Αναφορικά με το τανκ στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς ήρωες που είχαμε εκεί, οι οποίοι, θα συμφωνείς φαντάζομαι, προέρχονταν από όλο το πολιτικό φάσμα πλην των φασιστοειδών, να σου πω ότι πριν από κανα 6μηνο «τσακωνόμουν» διαδικτυακά με οπαδό του ΛΑ(Θ)ΟΣ, που τον είχε ενοχλήσει η αναφορά μου στους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Το πρόβλημα του ήταν ότι όλοι οι νεκροί (κατά την ακροδεξιά επιχειρηματολογία) έπεσαν εκτός της πύλης, στους δρόμους πέριξ του Πολυτεχνείου. Έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με τις ασυναρτησίες τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναγράψουν την ιστορία και να ξεβρωμίσουν τις σάρκες τους από το αίμα τόσων αθώων αγωνιστών. Ε λοιπόν κύριοι του ΛΑ(Θ)ΟΣ, δεν είναι έτσι επειδή έτσι νομίζετε, για να παραφράσω και τον Πιραντέλλο.
Ο όρκος των βουλευτών περιλαμβάνει «πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους». Εσχάτως πληροφορήθηκα, τουλάχιστον εγώ, ότι το ΚΚΕ δεν αποδέχεται το ισχύον Σύνταγμα. Ομολογώ πως δεν γνώριζα ότι αυτό αποτελεί πάγια θέση του κόμματος. Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει στο 1ο κιόλας άρθρο του, στην 1η κιόλας παράγραφο «Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία». Επαναλαμβάνω και επιμένω στην απάντηση σου, ότι η θέση του ΚΚΕ (και δική σου) αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος. Σε αυτή την περίπτωση πάντως δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση, αφού δεν υπάρχει μια κοινή βάση, μια κοινή συνισταμένη.
«…αμφισβητείς την νοημοσύνη όλων των κομμουνιστών της Ελλάδας…» είπες. Αυτό πότε το έγραψα;;; Πουθενά μα πουθενά!. Αν αυτό κατάλαβες σε κάποιες από τις θέσεις μου, σε προκαλώ να μου υποδείξεις που είναι, για να δώσω περαιτέρω διευκρινήσεις. Ίσα-ίσα αυτό που διαρκώς επαναλαμβάνω είναι ότι δεν αποδέχομαι με τίποτα τη λογική που λέει ότι «εμείς παλεύουμε και για εσάς, γιατί ξέρουμε το καλό σας, εσείς το αγνοείτε λόγω της πλύσης εγκεφάλου που δέχεστε από τα ΜΜΕ και κάποια μέρα θα μας ευγνωμονείτε…»
Συνεχίζεται…

ακυβέρνητος είπε...

Συνέχεια
Όσον αφορά την Κούβα, δεν ξέρω πολλά να σου παραθέσω και αυτά που διαβάζω είναι αντικρουόμενα. Το κράτος αυτό έχει κλειστά σύνορα, πλήρως ελεγχόμενη (καθεστωτική) δημοσιογραφία και το καθεστώς φροντίζει να μαθεύονται, όσα δεν το ενοχλούν. Προχθές πάντως είδα στις ειδήσεις τους 17 αντιφρονούντες του καθεστώτος που μετά την αποφυλάκιση τους, ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ!!! Εσύ, φίλε Γιώργο, φοβάσαι στη χώρα που βρίσκεσαι μήπως για την ιδεολογία σου απελαθείς;;;
Κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό ακόμη και την ασθένεια του Φ. Κάστρο. Του 83χρονου Κάστρο που πριν από 4 χρόνια παρέδωσε την εξουσία στον …αδελφό του, 79 χρονών μόλις! Σε αυτό τον τόπο που αποκάλεσες «ορισμός της δημοκρατικής χώρας» οι ηγέτες παραδίδουν την εξουσία στο σόι τους! Συγγνώμη αν όλα αυτά ακούγονται ειρωνικά, αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ. Μου φαίνονται πραγματικά αστεία και σε κάθε περίπτωση μη δημοκρατικά. Μη δημοκρατικά εγώ αποκαλώ τα πολιτεύματα στα οποία δεν αποφασίζουν και δεν επιλέγουν οι λαοί τους ηγέτες τους.
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που αισθάνομαι εγώ ως δημοκρατία, διαφέρει από αυτό που εννοείς εσύ. Η «δική μου» δημοκρατία, φίλε Γιώργο, επιτάσσει να αποδέχομαι τη θέληση των πολλών, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ με αυτή. Τις περισσότερες φορές διαφωνώ με τις επιλογές της πλειοψηφίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνω το καριοφίλι και βγαίνω αντάρτης στο βουνό. Φαντάσου μια χώρα που θα είναι μόνιμα σε εξέγερση και τις κλωτσοπατινάδες στο δρόμο να αποτελούν το μόνιμο σκηνικό, επειδή πάντα θα υπάρχουν αυτοί που διαφωνούν. Εσύ, θα είχες την αυτονόητη απαίτηση να σεβαστούμε όλοι την κυβερνητική πλειοψηφία, σε περίπτωση που τις εκλογές τις κέρδιζε το ΚΚΕ, ή την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος το ΠΑΜΕ; Και σε αυτό θα ήθελα την απάντησή σου.
Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα φίλε Πέτρο Κ. για να δεις την θέση των ακροδεξιών εδώ στην Ελλάδα ποιά είναι αλλά και γιατί αυτός ο τόπος πάει κατα διαόλου σου συνιστώ να ψάξεις στο ίντερνετ να βρείς τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείαςΕκεί ίσως βγάλεις κάποια συμπεράσματα.Α να μην ξεχάσω ότι οι αντίστιχοι σημερινοί ταγματασφαλίτες ορκίζοντε στο σύνταγμα.Μα ρε συ φιλαρακί μιλάς για τους κομμουνιστές λες και είναι τίποτα άβουλα όντα που δεν σκέφτονται.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις υπόψην σου της ενέργειες της cia μέσα στην Κούβα;Πιστέυεις αν όλα αυτά που λες ισχύαν στην πραγματικότητα οι αμερικάνοι δεν θα είχαν εισβάλει στην Κουβα;Μήπως όλη αυτή η προπαγάνδα κατά τις Κούβας κρύβει και τις αντιφάσεις της;Αν θες το συζητάμε να σε βοηθήσω να τις βρείς τις αντιφάσεις.Πάντως να ξέρεις ότι η ηγέτες της Κουβανικής επανάστασης ήταν ο Ραούλ Κάστρο,ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε γκεβάρα και σε πληροφορω ότι οι κουβανοί τους αγαπούν και τους τρείς άσχετα αν ο Τσε πλέων δεν ζει.Μήπως θες να σου πω τι προπαγάνδα έκανε η cia στην Βολιβία κατα των ανταρτών του Τσε αλλά και του Τσε;P;antvw to KKE αν ορκίζοταν στο σύνταγμα θα είναι σαν να αποδεχόταν τον καπιταλισμό.Kαλό βράδυ να χουμε.

OSTRIA είπε...

αγαπητοι φιλοι παρακολουθω με ενδιαφερον τον διαλογο σας και σας ευχαριστω ,που παρακολουθειτε το ιστολογιο μου, χαιρομαι που απο εδω δοθηκε η ευκαιρια για την αναπτυξη των αποψεων σας και ειστε παντα ευπροσδεκτοι μονο θελω να σας ειδοποιησω οτι 2 ακομα σχολια ''χωρανε'' στη συγκεκριμενη αναρτηση.μπορειτε βεβαια να σχολιασετε σε οποιαδηποτε αλλο θεμα,και παλι ευχαριστω ...

ακυβέρνητος είπε...

OSTRIA προσωπικά σε ευχαριστώ για το ελεύθερο βήμα. Θα τα λέμε συχνά...

Ανώνυμος είπε...

OSTRIA καλημέρα θα είμαστε τακτικοί επισκέπτες στο ιστολογιό σου.Άλλωστε είναι ένας καλός χώρος συζητησης ανθρώπων που έχουν διαφορετικές ιδεολογίες.