Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο λαός μίλησε : Έξω Μέρκελ - Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας που έστειλαν ανυπόταχτο μήνυμα στην καγκελάριο Μέρκελ και στους κολαούζους της στην ελληνική κυβέρνηση. Παρά την τρομοκρατία της κυβέρνησης, την χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των διαδηλώσεων σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, τις εκατοντάδες προσαγωγές από τις διμοιρίες των πραιτωριανών και τον αποκλεισμό του κέντρου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σε μια μεγάλη, μαχητική και ενωτική διαδήλωση. Τα μαχητικά μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την ανυποχώρητη παρουσία τους μέσα στη διαδήλωση, έδωσαν σαφές αντικυβερνητικό, αντιΕΕ και αντικαπιταλιστικό στίγμα....
. Μεγάλες συγκεντρώσεις έγιναν στις περισσότερες πόλεις της χώρας, ενώ πολύμορφη ήταν η αντίδραση των εργαζόμενων και του λαού (χαρακτηριστική η πρωτότυπη παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Σύνταγμα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απλήρωτων εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ερίκος Ντυνάν και η βίαιη αντιμετώπισή της από τις δυνάμεις καταστολής κλπ)
 Η ...«ευχή» της Ά. Μέρκελ να "παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ", συνοδεύτηκε από την υπογράμμιση των "υποχρεώσεων της Ελλάδας" για την υλοποίηση της άγριας πολιτικής των μνημονίων. Η "επιμήκυνση" που παζαρεύει η κυβέρνηση είναι μια επικοινωνιακή κοροιδία από την στιγμή που τα μέτρα 'όχι μόνο είναι τα ίδια αλλά και σχεδιάζουν να τα εφαρμόσουν σχεδόν όλα το 2013! Οι "πινελιές ανάπτυξης" που υποσχέθηκε δεν είναι παρά η στήριξη του κεφαλαίου για "επενδύσεις" με μισθούς Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας και φυσικά πρώτα από όλα του γερμανικού κεφαλαίου και της επιδίωξής του να έχει τον πρώτο λόγο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ).
 Δεν αρκεί η υποστήριξη της Μέρκελ στον Σαμαρά και στον τρικομματικό εφιάλτη που μας κυβερνά. Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού πήρε πράσινο φως από την ηγετική δύναμη της καπιταλιστικής Ευρώπης, θα επισπεύσει την ψήφιση του νέου δολοφονικού πακέτου των 14,5 δις. και τα 89 κανιβαλικά μέτρα που απαίτησε το Γιούρογκρουπ να έχουν ψηφισθεί μέσα στις επόμενες δέκα μέρες!
 Αυτό που είναι άμεσα ζητούμενο είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση των αγώνων για να μην περάσει το άθλιο αντεργατικό – αντιλαϊκό πακέτο,για την απαρχή του ξηλώματος των Μνημονίων που ψηφίστηκαν. Με απεργιακή καταιγίδα και γενικό μπλακ άουτ, με μαχητικές διαδηλώσεις, καταλήψεις και αποκλεισμούς, με την ανάληψη της πρωτοβουλίας των κινήσεων από τα μαχόμενα συνδικάτα και την κοινή τους δράση και όχι από την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
 Οι χτεσινές διαδηλώσεις ήταν ένα ακόμα βήμα. Να κάνουμε το βήμα, αγώνα ανατροπής!!                 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: