Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Οι ράγες και ο προορισμός

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ        Την Πρωτοχρονιά του 1981 κόβαμε την πίτα στα γραφεία του ΠαΣοΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αστειευόταν, λέγοντας ότι αυτός που θα κερδίσει το φλουρί θα ανεβεί πρώτος στο «τρένο» και να δούμε ποιοι θα μείνουν εκτός. Εγώ δεν μιλούσα, οπότε γυρίζει και με ρωτά: «Εσύ, Αντώνη, τι λες;».

«Εμένα, πρόεδρε, δεν με ενδιαφέρει τόσο ποιος θα ανεβεί στο τρένο, αλλά αν έχουμε ράγες και προορισμό» του απάντησα.

Το ίδιο λέω και σήμερα στον Γιώργο Παπανδρέου. Πρέπει να υπάρχει καθαρότητα στις απόψεις, ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Να ξέρει ο κόσμος πού τον πάει το τρένο. Βεβαίως, βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο δρας αναλόγως. Δηλαδή, αν είσαι σοσιαλιστής δεν θα κρατήσεις όπλο και θα πας να πολεμήσεις με λουλούδια; Δεν είμαστε κομμάτι μιας σοσιαλιστικής ονείρωξης, ζούμε στην πραγματικότητα. Ούτε σημαίνει ότι αν πάρουμε σκληρά μέτρα χάνουμε τις αξίες μας. Τι είναι προτιμότερο; Να πνιγείς ή να κολυμπήσεις;.......

Τα μέτρα έπρεπε να είναι πιο δίκαια, οι διαρθρωτικές αλλαγές όμως ήταν επιβεβλημένες. Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα διαφορετικά πρόσωπα στην κυβέρνηση να κάνουν διαφορετικά πράγματα, να προωθούν τις αναγκαίες αλλαγές χωρίς δεύτερη σκέψη. Και πιστεύω ότι ο ρόλος του Πρωθυπουργού είναι πολύ σημαντικός στις δύσκολες περιστάσεις. Δέχομαι και τον αντίλογο ότι ένα μέτρο δεν είναι σωστό ή ακόμη να βάλει νερό στο κρασί της η κυβέρνηση, αν πρόκειται να εξυπηρετήσει έναν στρατηγικό στόχο και όχι για λόγους ευκολίας ή πολιτικού κόστους. Δεν δέχομαι όμως τη λογική «σταματάω το φάρμακο επειδή είναι πικρό».

Κοιτάζω τη Βουλή και μου φαίνεται ότι ο αριθμός των βουλευτών είναι μεγάλος. Υπάρχει ένας ιδιότυπος επαγγελματισμός του συστήματος, τα κόμματα συνδέθηκαν με το κράτος και ο πολίτης μετατράπηκε σε πελάτη. Τι όραμα να δώσεις όταν δεν έχεις κάνει αλλαγές ουσίας; Ομως αν γίνουμε μίζεροι και αποσυρθούμε τώρα θα τα χάσουμε όλα, δεν θα υπάρξει επόμενη ημέρα. Εγώ παραμένω αισιόδοξος και περιμένω ότι θα δω το φως στην άκρη του τούνελ.


Ο κ. Αντώνης Καρράς είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ.         tovima.gr

4 σχόλια:

Χρήστος Γ. είπε...

Καλημέρα Γιάννη
«Εμένα, πρόεδρε, δεν με ενδιαφέρει τόσο ποιος θα ανεβεί στο τρένο, αλλά αν έχουμε ράγες και προορισμό» Είπε ο Καρράς στον Ανδρέα.
Είχε δίκιο, μόνο που Ανδρέας ούτε ράγες έβαλε ούτε προορισμό είχε δυστυχώς και στο μπάχαλο που επικρατεί σήμερα φέρει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες μόνο και μόνο για τη νοοτροπία που πέρασε στους Έλληνες αλλά και όχι μόνο γι΄αυτό. Επίσης δεν άκουγε κανένα.
Η φύση όμως δεν ξεχνάει και επέλεξε το γιο του να βγάλει τα κάστανα απ΄τη φωτιά. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει γιατί δεν τον έχω κι αυτόν για ικανό άνθρωπο αλλά θέλω να ελπίζω ότι έτσι ή αλλιώς θα τα καταφέρει.
Ο Καρράς στα υπόλοιπα λέει τα αυτονόητα!!!

OSTRIA είπε...

και εδω θα συμφωνησω....να τελειωνει η θεοποιηση του Ανδρεα....πολλα ξεκινησαν απο εκει......οσο για το Γιωργο...δεν με νοιαζει τι λενε ...δουλευει οσο κανενας πρωθυπουργος και δεν νομιζω οτι υπαρχει αυτη τη στιγμη στον πολιτικο χωρο αλλος καταλληλοτερος....ειδομεν... για το καλο μας μακαρι να τα καταφερει....

Χρήστος Γ. είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε για τον Ανδρέα.
Για το Γιώργο επίσης έχω τις αμφιβολίες μου και ξέρεις γιατί.
Γιατί όταν η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο δεν κάνεις επικοινωνιακή πολιτική με ζωντανά τηλεοπτικά show μπροστά στο φάντασμα της... ΦΑΝΑΤΑΣΙΑΣ (αλήθεια έπεσε κανένα άλλο μετά;), ούτε διώχνεις τη Γκερέκου (αλλά ξεχνάς να πάρεις τα λεφτά του Βοσκόπουλου ή να τον στείλεις φυλακή) για να μη θυμηθώ τα υπόλοιπα σκάνδαλα που έγιναν... αβαβά. Αν λοιπόν πράττει όπως πράττει για τα παραπάνω γιατί να δώσω βάση κι εμπιστοσύνη για τα υπόλοιπα και πιο σοβαρά;
Γιάννη το πρόβλημα του Αιγαίου έχει λυθεί με πλήρη υποχώρηση της Ελληνικής πλευράς. Τα πετρέλαια έχουν μοιραστεί κλπ κλπ. Σε ένα θα συμφωνήσω 100%. Δεν υπάρχει καλύτερος και κλείνω το θέμα εδώ.
Καλό απόγευμα.

OSTRIA είπε...

και να συμπληρωσω Χρηστο λαθη εκανε ο Γ.Π ,κανει και θα κανει... αδυνατον σε μια χωρα σαν κι αυτη με τοση διαφθορα,ηθικα οπως λες χρεωκοπημενη, σε πληρη κριση να μπορει να κυβερνησει και μαλιστα με ενα κομμα αποκομα!!!αρκει να μην κανει το μοιραιο....θα πω αυτο που ειπε πριν καιρο ο Ανδρουλακης..ειναι ο πιλοτος αυτη τη στιγμη...αν πεσει το αεροπλανο παμε ολοι!!!!για το Αιγαιο συμφωνω....εχει μοιραστει οχι τωρα αλλα πολλα χρονια πριν.....ομως ας το σκεφτουμε ολοι καλα..αν θελουμε να γινει θαλασσα ειρηνης δεν υπαρχει αλλη λυση...προτιμω την συνεκμεταλευση και το μοιρασμα του πλουτου στα τρια φυσικα και καταλαβαινεις τι εννοω παρα τη σημερινη εξαθλιωση απο τους εξοπλισμους και τους ψευτοπαλικαρισμους.....απλα τωρα βρεθηκαν οι συνθηκες οι καταληλλες και τα προσωπα εκατερωθεν για να γινει.....η πολιτικη ειναι βρωμικη και το ξερουμε εμεις σαν παλιοτεροι...