Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Οι δημοκρατικές ελευθερίες στο απόσπασμα

Μετωπικό κάλεσμα της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας 
Σε σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες προχωρεί η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας μπροστά στις άκρως ανησυχητικές εξελίξεις που σημειώνονται. Την Παρασκευή στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις και εκδόθηκε κείμενο για τις εξελίξεις. Η ΚΕΔΔΕ θα απευθυνθεί άμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαζικούς φορείς, αγωνιστές και προσωπικότητες, για μια μεγάλη....
αντικυβερνητική, αντιφασιστική, δημοκρατική διαδήλωση, στο προσεχές διάστημα, ως συνέχεια αλλά και νέα έναρξη του αγώνα για την ακύρωση και ήττα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, κεφαλαίου και τρόικας. (Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Κίνησης)

Η ΚΕΔΔΕ σημειώνει δώδεκα σημεία – εξελίξεις και σχεδιασμούς που κρύβουν εξαιρετικό κίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες: Απαράδεκτες διώξεις των αγωνιστών στη Χαλκιδική, συλλήψεις, καταδίκες και τρομοκράτηση μαθητών στη Λαμία, στοχοποίηση πολιτικών χώρων, νομιμοποίηση και επέκταση των τρομονόμων. Ακόμα έχουμε παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, εκβιαστικά διλήμματα, προβοκάτσιες, απαράδεκτους συμψηφισμούς.
Η Κίνηση εκτιμά ότι όλα τα παραπάνω, με κεντρικό μοχλό το δόγμα «των δύο άκρων» δείχνουν καθαρά την πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για μια «στρατηγική έντασης» στην κατεύθυνση βίαιης αντιμετώπισης των κοινωνικών αγώνων που είναι εν εξελίξει ή θα έρθουν, ως αποτέλεσμα της νέας, πολύ πιο βάρβαρης επίθεσης που ετοιμάζει μαζί με την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Όπως υπογραμμίζεται, αυτή η πολιτική επιλογή, εξομοιώνοντας τους δίκαιους και μαζικούς κοινωνικούς αγώνες με την εγκληματική βία της Χρυσής Αυγής κάτω από την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων», αφενός υποβαθμίζει στην πράξη τον επικίνδυνο ρόλο του νεοναζισμού, χωρίζοντάς τον σε «καλό», «χρήσιμο» και σε «κακό», «επικίνδυνο» ή «βίαιο». Και αφετέρου, στρέφεται εναντίον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των αγώνων, των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως αυτή η κατεύθυνση, όχι μόνο δεν εγγυάται την κοινωνική, πολιτική και δικαστική «εξάρθρωση» του νεοναζισμού, του νεοφασισμού και του ρατσισμού, αλλά αντίθετα, εγγυάται την αναγέννησή τους με άλλες μορφές, πιο «χρήσιμες» για την κυβέρνηση και το μνημονιακό καθεστώς και πιο επικίνδυνες για τις εργατικές λαϊκές οργανώσεις και αγώνες. «Η κυβέρνηση απαιτεί δηλώσεις νομιμοφροσύνης για την ενσωμάτωση του εργατικού λαϊκού κινήματος και των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στην αντιδραστική πολιτική της με το ψεύτικο δίλημμα «συνταγματικό τόξο ή βίαιη ανατροπή της δημοκρατίας», τη στιγμή που η ίδια καταπατά θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες που επιβλήθηκαν με αγώνες και αίμα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Η ΚΕΔΔΕ θα απευθυνθεί άμεσα σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαζικούς φορείς, αγωνιστές και προσωπικότητες, για μια μεγάλη αντικυβερνητική, αντιφασιστική, δημοκρατική διαδήλωση, στο προσεχές διάστημα, ως συνέχεια αλλά και νέα έναρξη του αγώνα για την ακύρωση και ήττα αυτής της πολιτικής, για μια αντεπίθεση και νίκη των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της εποχής μας.
Για τους λόγους αυτούς, μαζί με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, την Εναλλακτική Κίνηση Δικηγόρων και την Πρωτοβουλία Δημοσιογράφων για την Ανατροπή, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στις 12 μ.μ. στον 3ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, η ΚΕΔΔΕ καλεί σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: Κίνδυνος για τις λαϊκές ελευθερίες από την εφαρμογή του δόγματος των “δύο άκρων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: