Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Οι τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί αρχίζουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας.


Μαθήματα ελληνικής γλώσσας θα αρχίσουν από τον Ιανουάριο οι οργανώσεις των τουρκοκυπρίων δασκάλων και των καθηγητών, για χάρη της επαναπροσέγγισης των δασκάλων των δύο κοινοτήτων.
Για τον ίδιο λόγο, προγραμμάτισαν επισκέψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία και των δύο κοινοτήτων.
Επίσης, θα ενθαρρυνθούν κι άλλες ενέργειες που θα βοηθούν τις δύο κοινότητες να έρθουν πιο κοντά. Σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος της οργάνωσης καθηγητών [KTOEΟS], Αντνάν Ερασλάν και ο Γ.Γ των δασκάλων [KTΟS], Σιενέρ Ελτσίλ, στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν οι δάσκαλοι αλλά και όποιοι άλλοι τουρκοκύπριοι το επιθυμούν. Εκτός από τα μαθήματα, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι για χάρη της επαναπροσέγγισης των δασκάλων των δύο κοινοτήτων, οι τ/κ οργανώσεις KTΟS και KTOEΟS μαζί με την Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών προγραμμάτισαν επισκέψεις σε σχολεία και στις δύο κοινότητες.
Η αρχή, επισημαίνεται, έγινε χθες καθώς 50 περίπου Ε/κ δάσκαλοι επισκέφθηκαν σχολεία στα κατεχόμενα, εξέτασαν το σύστημα παιδείας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα της παιδείας με τους Τ/κ δασκάλους και να δουν από κοντά τ/κ σχολεία.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι οργανώσεις των δασκάλων και των καθηγητών θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτές τις μεθόδους δράσης και θα ενθαρρύνουν ενέργειες που βοηθούν τις δύο κοινότητες να έρθουν πιο κοντά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: