Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Σε απεργία πείνας προχωρούν μέλη του Κονβόι Αλληλεγγύης προς την Γάζα!


Σε απεργία πείνας προχωρούν μέλη του Κονβόι Αλληλεγγύης προς την Γάζα, ενώ παράλληλα οργανώνονται διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, καθώς οι αιγυπτιακές αρχές αθέτησαν την αρχική συμφωνία και δεν επιτρέπουν στην ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στην Ράφα. 500 άνθρωποι, 210 οχήματα, εκατοντάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για την αποκλεισμένη Γάζα, παραμένουν στο λιμάνι της Άκαμπα.  


   Παράλληλα, διπλωματικές πιέσεις ασκούνται από την Τουρκία προς την Αίγυπτο. Όπως δηλωνει  ο Βρετανός βουλευτής George Galloway, «Είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Έχουμε αξιόλογη διπλωματική προσπάθεια σε εξέλιξη από την τουρκική πλευρά, επειδή ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίστηκε προσωπικά στην τηλεόραση, στη Δαμασκό, πριν από τρεις ημέρες και ζήτησε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να διευκολύνει το κονβόι· έτσι, η παρούσα κατάσταση, μπορείτε να πείτε ότι είναι κατι σαν προσβολή προς την τουρκική κυβέρνηση».

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο Κονβόι Αλληλεγγύης προχωρούν σε απεργία πείνας από σήμερα το πρωΐ, ως διαμαρτυρία προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την αθέτηση της άδειας που τους είχε αρχικά παραχωρήσει, προκειμένου να περάσουν από αιγυπτιακό έδαφος και να φτάσουν στη Ράφα. Παράλληλα, σε διαμαρτυρία που έγινε στο el-Arish, οι δυνάμεις καταστολής συνέλαβαν διαδηλωτές. Επίσης, Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της Γάζας, ενώ έντονα διαμαρτύρεται και η Gaza Freedom March.

Δεν υπάρχουν σχόλια: