Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Εεεπερασάμ’ όμορφα, όμορφα, όμορφα…

Καρτέσιος   Είδα στην πορεία κι ένα φιλαράκι από τους μήνες εκείνους – σαν χρόνια μου φαίνονται – που μαζί ελπίζαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος ακόμη ελπίζει, και πιάσαμε ψιλοκουβέντα. Κατάλαβα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην απεργία εναντίον των μέτρων επειδή το τρίτο μνημόνιο επιβλήθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο αλλά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το καλό της πατρίδας, άρα εμείς κάναμε πορεία κατά της πατρίδας. Το είχα καταλάβει, απλώς ήθελα να βεβαιωθώ. Με άλλους γνωστούς δε μίλησα, ο καθένας έχει τα βάσανά του.....

Ο νεοδημοκράτης βασανίζεται μεταξύ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα και ποιος θα ενώσει περισσότερο την παράταξη, ο πασόκος δυσφορεί επειδή «Καλός είναι ο Τσίπρας, δε φταίει αυτός, οι γύρω του φταίνε. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εμπειρία, αλλά είναι άτολμος». Κάποιον γνωστό μου από το ΚΚΕ δεν είδα, ήταν στον άλλον επιτάφιο, σε μια πορδή πόλη ζούμε, μια πλατεία την έχουμε, έτρεχαν αυτοί να μην τους προλάβουμε κι ενωθούμε, πηγαίναμε σημειωτόν εμείς μη τυχόν και πέσουμε πάνω τους, ασ’τα να πάνε.
Το γαμώτο ήταν ότι δε μπορούσα να φωνάξω και κάνα σύνθημα για την ΑΕΚ. Τα έχουμε ξαναπεί, από τότε που μπήκε ο Μελισσανίδης εγώ είμαι ASEC Mimosas, μια πολύ συμπαθητική ομαδούλα από την Ακτή Ελεφαντοστού. Έχει κι ωραίο έμβλημα σε μαύρο -κίτρινο, έτσι κι έχεις μυωπία και το δεις από μακριά μια χαρά φέρνει σε δικέφαλο.
Οπότε απλώς προχωρούσα και σκεφτόμουν ότι η Λαγκάρντ δήλωσε πως η προσφυγική κρίση μπορεί να ωφελήσει την ευρωπαϊκή οικονομία, ναι, το είπε η σκρόφα, οπότε μπορεί και να τα χώσει στους πνιγμένους επειδή μειώνουν αυτή την ωφέλεια με το χαμό τους. Από την άλλη, η Ε.Ε. προσφέρει οικονομική βοήθεια στις αφρικανικές χώρες για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές κι αν η Γερμανία δεν ήταν η Γερμανία λογικό θα ήταν να απορούσε κάποιος γιατί άραγε να προσφέρει χρήματα η Ε.Ε. και δεν αποσύρει απλώς τις πολυεθνικές της από τις αφρικανικές χώρες ώστε να εκμεταλλευτούν οι ίδιες οι χώρες τον πλούτο τους, γιατί δεν σταματάει να ταΐζει το παρακράτος, τους παραστρατιωτικούς και τους παρανοϊκούς στις αφρικανικές χώρες ώστε να σταματήσουν την επόμενη μέρα τα προσφυγικά ρεύματα; Αλλά η Γερμανία είναι η Γερμανία οπότε δεν υπάρχει καμιά απορία.
Χαζά τώρα, λεπτομέρειες σκεφτόμουν μέχρι να περάσει ο επιτάφιος του ΚΚΕ μπροστά, είχαμε παρασυρθεί και οι πενήντα του δικού μας επιτάφιου και προσπεράσαμε οπότε σταματήσαμε μέχρι να επέλθει η τάξη στους επιτάφιους. Κανονικά, σκεφτόμουν, τα πρωτοσέλιδα κάθε μέρα θα έπρεπε να γράφουν για μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, για απεργίες διαρκείας, για οργανωμένη στάση πληρωμών, για ανατροπές, κι αντί γι’ αυτά είναι πρωτοσέλιδο οι φόβοι του Πανούση για τη ζωή του, οι οποίοι φόβοι έγιναν φόβοι όταν δε μπήκε στην κυβέρνηση γιατί όσο ήταν στην κυβέρνηση ο Πανούσης οι ίδιοι φόβοι αντιμετωπίζονταν από τον ίδιο ως γραφικότητες άνευ αξίας. Επίσης, στα πρωτοσέλιδα είναι ο Άδωνης και η Αγωνία, ο Τσακαλώτος που πληρώνει την επιτυχία του και τα χαμόγελα στη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ούτε κατάλαβα πότε τελείωσαν οι πορείες, ποιος επιτάφιος τερμάτισε πρώτος, μόνος έμεινα στη μέση της πλατείας. Αυθόρμητα μου βγήκε ένα «ΑΕΚ, Μπάρλος, σύλλογος μεγάλος» κι αφού δε με κοίταζε κανείς περίεργα φώναξα κι ένα «Μπάρλε θεέ πάρε την ΠΑΕ». Σε μια χώρα πεθαμένη από καιρό δεν το βρίσκω κακό να στηρίξω τις ελπίδες μου σ’ έναν πεθαμένο για να ξαναφωνάξω «τα θελουμ” όλα όλα όλα ή τιιιποτααααπρωτάθλημα και κύπελο ή τίιιποταααα….». Μέχρι τότε, ASEC Mimosas, γιατί κανείς μας δεν ξέρει πότε θα γίνει πρόσφυγας. Αν είναι να βρεθώ στην Ακτή Ελεφαντοστού, τουλάχιστον να έχω κάτι να υποστηρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: