Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Σβόλοι αντί ψήφων

Γιάννης Μακριδάκης | Φυσικός καλλιεργητής – συγγραφέας    Σήμερα φτιάξαμε στη μπετονιέρα σβόλους σποράς και χθες κάναμε χειροποίητους. Δεν πιστεύω σε τίποτα πια παρά μόνο στο Χάος του Οικοσυστήματος. Δεν πιστεύω σε καμία άλλη αντίσταση και σε καμία άλλη πολιτική πράξη παρά μόνο στην προσωπική του καθενός πορεία προς την συνειδητότητα της φυσικής και της πολιτικής του υπόστασης.
Κανένα σύστημα δεν αλλάζει από μέσα του, μόνον από μέσα μας αλλάζουν τα πάντα....
Μόνον αδαείς ή ματαιόδοξοι υποκριτές ή και τα δύο συνήθως, εισχωρούν στο σύστημα, δήθεν για να το αλλάξουν και φυσικά αποδεικνύεται αργά ή γρήγορα το ποιόν τους. Αυτή είναι η απάντησή μου σε κάποιους, κεντρικούς πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος που καταρρέει, οι οποίοι μου προτείνουν να στρατευτώ μαζί τους στις εκλογές για να διεκδικήσουμε, για να δώσουμε τη μάχη, για να γίνουμε το ανάχωμα, για να αντισταθούμε, για να διατρανώσουμε, για να πολεμήσουμε, για να αντιπαλέψουμε κλπ κλπ κλπ ανιαρά, αδαή και ανώφελα, πλείστες φορές δυστυχώς και υποκριτικά.
Φτιάξαμε λοιπόν σβόλους σποράς σήμερα, για να τους ρίξουμε στη γη μετά από τις κάλπες. Διότι το πρώτο κατοχικό φθινόπωρο μπαίνει ολοταχώς. Ας ελπίσουμε να είναι τουλάχιστον βροχερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: