Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων : Η τρομοκρατία δε θα περάσει

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr     Όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή το βράδυ να κυκλοφορούν στην πόλη έζησαν ένα όργιο καταστολής. Με αφορμή την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα του περιφερειάρχη, η αστυνομία κλιμακώνοντας το κύμα καταστολής των προηγούμενων ημερών μετά την εκκένωση της κατάληψης “Αντιβίωση” προχώρησε σε δεκάδες αναίτιες προσαγωγές αλλά και ξυλοδαρμούς νεολαίων.... Άντρες των ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και λοιποί, ντυμένοι με πολιτικά έκαναν επιδρομή σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης προσάγοντας κόσμο ενώ έπιναν τις μπύρες τους ή απλά περπατούσαν στο δρόμο. Στη συνέχεια τους μετάφεραν στην αστυνομική διεύθυνση για εξακρίβωση στοιχείων, τους άφησαν και λίγη ώρα μετά την έξοδο τους έκανε την εμφάνιση της μία διμοιρία των ΜΑΤ η οποία έσπρωχνε με τις ασπίδες το συγκεντρωμένο κόσμο (γύρω στα 20 άτομα) βρίζοντας με χυδαιότητες. Η διμοιρία και 7-8 άντρες της ασφάλειας ακολουθούσαν τους νεαρούς στη λεωφόρο Δωδώνης. Μπροστά από το Δημαρχείο οι ασφαλίτες έβγαλαν πτυσσόμενα γκλοπ με τα οποία χτυπούσαν κόσμο, έβριζαν και μαζί με τη διμοιρία των ΜΑΤ προχώρησαν εκ νέου σε τυφλές προσαγωγές. Με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά στα Γιάννενα έγινε μια συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης όλων όσων αγωνίζονται για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Ο στόχος σαφής. Η τρομοκράτηση των αγωνιστών που διαμαρτύρονται για τις επιλογές της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χτυπήματα στις δημοκρατικές μας ελευθερίες. Τις ώρες αυτές η πόλη θύμισε μέρες χούντας. Πολίτες να φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην πόλη με το φόβο της προσαγωγής. Προληπτικές προσαγωγές σε αγωνιστές και κλίμα τρομοκρατίας σε όλη την πόλη.
Είναι σαφές ότι γίνεται μια σαφής προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου κόσμου. Παρόμοιο είναι και το αποτέλεσμα της από κάθε άποψη πολιτικά ακατανόητης «επίσκεψη» στο σπίτι του περιφερειάρχη. Την ώρα που ανοίγει το μέτωπο για τις απολύσεις στο δημόσιο, την ώρα που ετοιμάζεται επέμβαση στη Συρία με συμμετοχή της χώρας μας και ετοιμάζονται νέα Γκουαντάναμο για την υποδοχή των μεταναστών που θα δημιουργήσει αυτός ο πόλεμος, που νέοι δολοφονούνται γιατί δεν πλήρωσαν το εισιτήριο στο λεωφορείο, που σχολεία και νοσοκομεία κλείνουν, λίγο μετά την εξαγγελία 48ωρης απεργίας από την ΑΔΕΔΥ στις 18-19 Σεπτεμβρίου, οι δυνάμεις καταστολής αποφασίζουν να καταστείλουν κάθε μορφή κινητοποίησης προληπτικά.
Είναι σαφές σε όλους πλέον ότι ζούμε μέρες χούντας. Πολίτες συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται μόνο και μόνο επειδή συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης Σαμαρά, του φασίστα Δένδια αλλά και της τοπικής αρχής του Αλέκου Καχριμάνη δεν περνάει. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να δείξουν πόσο τρομοκρατημένοι είναι οι ίδιοι. Ξέρουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτή την κυβέρνηση και το μόνο που τους απομένει είναι η βία και η καταστολή.
Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα βρίσκεται σε θέση μάχης. Με την ΕΡΤ να συνεχίζει, τους υγειονομικούς να απεργούν, τους καθηγητές να ετοιμάζονται για απεργία διαρκείας, πυκνώνουμε ξανά τις γραμμές του αγώνα. Μπροστά μας έχουμε το μεγάλο σταθμό της αντικυβερνητικής διαδήλωσης στη ΔΕΘ στις 7/9 αλλά και την 48ωρη απεργία στο Δημόσιο στις 18-19/9. Το αίτημα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση είναι κατεπείγον. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει όλες της τις δυνάμεις για την κλιμάκωση και τη νίκη των αγώνων μας. Η τρομοκρατία δε μας σταματά!
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ.
31/8/13
Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: