Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Πάλης ξεκίνημα, δυναμικοί αγώνες από Δευτέρα


Νέο Αριστερό Ρεύμα    Εβδομάδα αρχής νέου γύρου αντιπαράθεσης στην αντιδραστική αντεργατική επίθεση ξεκινάει τη Δευτέρα, με μια σειρά κλάδους εργαζομένων να μπαίνουν στη μάχη και μάλιστα με αποφασιστικές μορφές πάλης. Επαναλαμβανόμενες 5-ημερες απεργίες αποφάσισαν συντριπτικά οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, ενώ σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται και θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, εργαζόμενοι των ασφαλιστικών ταμείων, τα νοσοκομεία, εργαζόμενοι σε υπουργεία και άλλοι.....
Στις 18 και 19 Σεπτέμβρη η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 48-ωρη πανελλαδική Απεργία, στην οποία θα συμμετέχουν δάσκαλοι, ΟΤΑ, και συνολικά ο δημόσιος τομέας.
Κοινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία οργανώνουν τη Δευτέρα, 16/9 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, ωστόσο, δεν θέλει να συναντηθούν σε ένα μεγάλο κίνημα όλοι οι κλάδοι. Με τερτίπια και καθυστερήσεις ή και ανοιχτά, δουλεύει για τον κατακερματισμό των κινητοποιήσεων. Σε ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε μια σειρά κλάδους και συνδικάτα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά και με σοβαρές ευθύνες της ρεφορμιστικής και διαχειριστικής αριστεράς, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μην δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο μέτωπο απεργιακού και αποφασιστικού αγώνα τώρα. Όμως, η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι ενιαία, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση. Διαθεσιμότητες, απολύσεις, μετατάξεις και ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν σε όλο το δημόσιο, σήμερα σε κάποιους κλάδους και χώρους, τους επόμενους μήνες στους υπόλοιπους. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη, ούτε αναμονή στους εργαζόμενους. ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και μεγάλες Ομοσπονδίες δεν μπορούν και δεν θα δώσουν αποφασιστική μάχη. Βάζουν κάποιες κινητοποιήσεις κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αλλά και για να χειραγωγήσουν, ελέγξουν και αποσυντονίσουν τους αγώνες.
Οι ταξικές δυνάμεις παρεμβαίνουν αποφασιστικά στις μάχες, με περιεχόμενο ανατροπής της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης, με γραμμή συντονισμού, μαζικού αγώνα διάρκειας και αποφασιστικότητας. Για ένα μεγάλο μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Τώρα χρειάζεται να οργανωθεί η αντεπίθεση του κινήματος, με όπλο ένα πρόγραμμα ανατροπής της επίθεσης. Πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό, που θα μπορεί να παλεύει μαζί για την επιβίωση της εργατικής τάξης και την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους, που είναι προϋπόθεση για να ζήσουν οι εργαζόμενοι.

Συντονισμός Σωματείων: Σύσκεψη μάχης και Ανακοίνωση κάλεσμα για συντονισμένο αγώνα
Έτσι, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποιεί ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα (6.00 μ.μ. στο Σύλλογο Βιβλίου-Χάρτου) για να συζητήσουν και σχεδιάσουν τα ταξικά σωματεία την παρέμβασή τους στα μέτωπα. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός «Ο Αγώνας στην εκπαίδευση και στους κλάδους που απεργούν να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Τώρα είναι ώρα για ένα «ποτάμι» αμφισβήτησης και ανατροπής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και επίθεσης.»
Η ανακοίνωση του Συντονισμού Σωματείων σημειώνει ότι «Για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση, απαιτούνται αγώνες ρήξης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να πάρει θέση κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε νέος, όλοι οι κλάδοι και τα συνδικάτα. Δεν περιμένουμε καμία «ηγεσία» του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες... Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, στις γενικές τους συνελεύσεις και τις απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα και τα σωματεία. Με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Όλοι στη μάχη!»

Δάσκαλοι: μάχη από τα κάτω για συντονισμό και απεργία. «Φρένο» στις μαζικές διαθέσεις το Δ.Σ. της ΔΟΕ
Κοινή δήλωση έκαναν οι πρόεδροι πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί  Γενικές Συνελεύσεις και είχαν αποφασιστεί 5-ημερες απεργίες στο πλευρό των καθηγητών. Οι πρόεδροι των Συλλόγων Δασκάλων μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «Η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ μετά την ολοκλήρωση της ολομέλειας να μη θέσει τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε.  από τις 16/9 στο πλευρό των αγωνιζόμενων κλάδων είναι εξαιρετικά αναντίστοιχη της μεγάλης επίθεσης που δέχεται η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αυτές τις μέρες. Δε θωρακίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χαρακτηρίζονται πλασματικά υπεράριθμοι και εξωθούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν προστατεύει το δημόσιο σχολείο από την κυβερνητική επίθεση.
Οι σύλλογοί μας δηλώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα δώσουμε τη μάχη για να συνευρεθούν στην απεργία από τις 16/9 και τους δρόμους του αγώνα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς, τους μαθητές και τους άλλους αγωνιζόμενους κλάδους. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε μαζικά και μαχητικά σ’ ένα γενικευμένο μέτωπο ανατροπής. Για μας δεν υπάρχουν τετελεσμένα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. με τη μαζική τους συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων τους, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, να επιβάλουν στη ΔΟΕ την αναγκαία απάντηση για συμπόρευση με του συναδέλφους μας της δευτεροβάθμιας και όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους.»

ΟΤΑ: Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων-Συσπειρώσεων. Να μπει ο κλάδος σε δυναμική συμπόρευσης και συντονισμού. Αντίθετη στις διαθέσεις η απόφαση του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Οι «Αγωνιστικές  Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ», το ταξικό σχήμα στα σωματεία εργαζομένων στους  Δήμους, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:  «Σε μια απόφαση κατώτερη των περιστάσεων και αντίθετη  με τις προσδοκίες και τις διαθέσεις του κόσμου του αγώνα, κατέληξε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕ- ΟΤΑ στις 12 /9/2013. Η απόφαση για πρόταση προς την ΑΔΕΔΥ για μια ακόμη 48ωρη από τις 23/9 εκφράζει επί της ουσίας την πρόθεση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αλλά δυστυχώς και της ΑΣΚ – ΟΤΑ, να μην μπει ο κλάδος σε καμία δυναμική συμπόρευσης και συντονισμού με άλλους κλάδους την πιο κρίσιμη στιγμή που φουντώνει το απεργιακό μέτωπο.»
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις στους ΟΤΑ καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία τις επόμενες μέρες, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, την μαζική συμμετοχή τους στην ήδη προκηρυγμένη 48ωρη απεργία  18 & 19, να σπάσουν την απογοήτευση, το φόβο και τη μοιρολατρία που σπέρνουν οι ηγεσίες».

Εργαζόμενοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ: απεργία και κάλεσμα σύσκεψης για Συντονισμό
Στις 10 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία των συλλόγων διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ και των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ από τα Προπύλαια προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μετά τη λήξη της πορείας πραγματοποιήθηκε πλατιά συγκέντρωση-σύσκεψη των εργαζομένων, των καθηγητών και των φοιτητών που συμμετείχαν στη διαδήλωση, στο αμφιθέατρο ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, στη βάση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του διοικητικού προσωπικού των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ και Παντείου. Στη σύσκεψη αποφασίσθηκαν μια σειρά δράσεις, ενώ η σύσκεψη έβγαλε κάλεσμα στο οποίο αναφέρει:
«Καλούμε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ να μετατραπεί σε ραντεβού αγώνα των εργαζόμενων-νεολαίας όλων των κλάδων και βαθμίδων. Καλούμε την ίδια μέρα σε πλατύ συντονισμό των αγωνιζόμενων φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μετά τη λήξη της πορείας στο ΜΑΧ.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους σε αγώνα διαρκείας με κατειλημμένες σχολές και περιφρούρηση έξω απ’ αυτές και σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε στη δημιουργία κεντρικού συντονιστικού αγώνα εργαζομένων, με εκπροσώπους από κάθε σωματείο, ανακλητούς, στη βάση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων των συλλόγων τους. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: