Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ,Να σταματήσει η δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ


  ΚΕΕΡΦΑ       ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
 Με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας , του 2ου Τμήματος Πολιτεύματος, στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, με πρόσχημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης.....
Η ανακοίνωση χαρακτήριζε ως εκδικητικές τις  εκτελέσεις των αλβανών δραπετών από την ΕΛΑΣ και στηλίτευε την  εφαρμογή της θανατικής ποινής ως αντιμετώπιση των δραπετών αντί της σύλληψης και της παραπομπής σε δίκη. Μάλιστα, το μόνο έγγραφο που συνόδευε την δίωξη των μηχανισμών της Κρατικής Ασφάλειας και της παραγγελίας τους προς τις εισαγγελικές αρχές  ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με γκαιμπελικό τρόπο.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη 28 Αυγούστου. Η προανάκριση έχει κλείσει με αρχικό κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης από τον ΣΥΡΙΖΑ , το ΣΕΚ ,την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Ελληνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την Ένωση Μεταναστών Εργατών. Μέσα στους επόμενους μήνες εφ΄ όσον χαρακτηρίστηκε «ιδιαίτερα επείγουσα» οι ενορχηστρωτές της δίωξης σχεδιάζουν τη παραπομπή σε δίκη σε δύο έως έξι μήνες. Ήδη, συνδικάτα όπως η ΟΛΜΕ και η ΟΕΝΓΕ, συνελεύσεις εκπαιδευτικών έχουν καταδικάσει με ψηφίσματα τους την δίωξη ενώ και διεθνώς αναπτύσσεται ένα κύμα αλληλεγγύης.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου διώκεται με το άρθ.191 ότι τάχα «διασπείρει ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχία και φόβο στους πολίτες…να κλονίσουν τη πίστη στο νόμισμα, την εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις και διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.»!
Οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές βέβαια κλείνουν τα μάτια όταν φωτογραφία με το διάτρητο πτώμα του αλβανού δραπέτη κάνει το γύρο στα μέσα ενημέρωσης. Το  ίδιο όταν οι νεοναζί μαχαιρώνουν μετανάστες η απειλούν με θάνατο αριστερούς. Εκατοντάδες εγκλήματα ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας δεν ερευνούνται καν..

H δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της, τις ίδιες μέρες, που φασίστες γράφουν συνθήματα έξω από τα Γραφεία της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων και απειλούν «Πέτρο θα πεθάνεις» δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις πρωτοβουλίες του αντιφασιστικού κινήματος που έχει μαζική απήχηση. Θυμίζουν παλιότερες εποχές  διώξεων της αριστεράς.
Στοχεύουν στη φίμωση και τη λογοκρισία του εκπροσώπου της ΚΕΕΡΦΑ, που στήριξε τους μεγάλους αγώνες των εργατών Γης στη Μανωλάδα, τις κινητοποιήσεις για ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών, τις διαμαρτυρίες για τα βασανιστήρια μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις κινητοποιήσεις ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στις γειτονιές σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων, των συνδικάτων και της αριστεράς. Η ΚΕΕΡΦΑ οργάνωσε την κινητοποίηση «19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική» με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε πάνω από σαράντα χώρες. Κινητοποίησε τους μετανάστες στις μεγάλες πανεργατικές απεργίες, στέλνοντας το μήνυμα, ότι δεν περνάει η διάσπαση των εργαζόμενων και ότι ο αγώνας είναι κοινός ενάντια στα Μνημόνια και τις περικοπές στη παιδεία, την Υγεία, τους Δήμους. Οι μετανάστες δεν θα γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι για τη αποτυχία των πολιτικών των μνημονίων.
Ο Π.Κωνσταντίνου, ως δημοτικός σύμβουλος Αθήνας έχει αντιπαρατεθεί συστηματικά στη παρουσία των νεοναζί τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ιδιαίτερη μάλιστα ένταση όταν ο φύρερ τους Ν.Μιχαλολιάκος χαιρέτησε ναζιστικά.
Πρόκειται για στήσιμο βιομηχανίας διώξεων. Την ίδια περίοδο, παραπέμφθηκαν σε δίκη με μήνυση νεοναζιστών και αθωώθηκαν, οι Σάββας Μιχαήλ Γραμματέας του ΕΕΚ και Κ.Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ. Διώκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σάμου, που υλοποιώντας την απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων απέτρεψαν την ρατσιστική «αιμοδοσία» των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.  Διώκονται αντιφασίστες δάσκαλοι στα Χανιά. Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής που συμβαδίζει με τις επιστρατεύσεις των απεργών και τις διώξεις συνδικαλιστών.

Απαιτούμε την παύση των διώξεων των αντιφασιστών. Καταδικάζουμε τις διώξεις αντιφασιστών που ανοίγουν το δρόμο στη νομιμοποίηση των φασιστικών συμμοριών και των επιθέσεων τους κατά της αριστεράς, των συνδικαλιστών και των μεταναστών. Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της δράσης αλληλεγγύης στους μετανάστες.
Καλούμε σε στήριξη της δράσης Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη στην Αθήνα, με συμμετοχή στη Πανελλαδική συνέλευση των κινημάτων και την Διεθνή Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια, τις συνελεύσεις ,τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών να καταδικάσουν τη  δίωξη και να στηρίξουν τη καμπάνια για σταματήσει η δίωξη με έκδοση ψηφισμάτων και οικονομική ενίσχυση.


ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ( ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ 2/9/2013)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας , του 2ου Τμήματος Πολιτεύματος, στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, με πρόσχημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης. Μάλιστα, το μόνο έγγραφο που συνόδευε την δίωξη των μηχανισμών της Κρατικής Ασφάλειας και της παραγγελίας τους προς τις εισαγγελικές αρχές κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με γκαιμπελικό τρόπο. Κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη 28 Αυγούστου.
Πρόκειται για στήσιμο βιομηχανίας διώξεων, αφού την ίδια περίοδο, παραπέμπονται σε δίκη, με μήνυση νεοναζιστών οι Σάββας Μιχαήλ Γραμματέας του ΕΕΚ και Κ.Μουτζούρης, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σάμου, που υλοποιώντας την απόφαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων απέτρεψαν την ρατσιστική «αιμοδοσία» των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για κλιμάκωση της καταστολής που συμβαδίζει με τις επιστρατεύσεις των απεργών και τις διώξεις συνδικαλιστών.
Η δίωξη κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, με «αυτεπάγγελτη» διαδικασία της Εισαγγελίας είναι πρόκληση, την ώρα που εκατοντάδες εγκλήματα ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας διαπράττονται κάθε τόσο και παραμένουν στο απυρόβλητο.
Απαιτούμε την παύση των διώξεων των αντιφασιστών. Καταδικάζουμε τις διώξεις αντιφασιστών που ανοίγουν το δρόμο στη νομιμοποίηση των φασιστικών συμμοριών και των επιθέσεων τους κατά της αριστεράς, των συνδικαλιστών και των μεταναστών. Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της δράσης αλληλεγγύης στους μετανάστες.
Εκπρόσωπος μας θα παραστεί στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!
Γίνε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ! Σε χρειαζόμαστε στον αγώνα κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής! Στείλε τη συμμετοχή στο emailantiracismfascism@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: