Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την επίσκεψη Σόιμπλε

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr    Η επίσκεψη Σόιμπλε ήταν ότι ακριβώς φανταζόμασταν. Μια επίσκεψη ενός στυγνού εκπροσώπου των πολυεθνικών, του αφεντικού της τρόικα που ήρθε στην Ελλάδα για να στηρίξει την άθλια δικομματική κυβέρνηση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ώστε να προχωρήσουν το πρόγραμμα συντριβής των δικαιωμάτων  εργατικής τάξης και του λαού, το μαζικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και να ξασφαλίσει τα συμφέροντα των τοκογλύφων και του γερμανικού ιμπεριαλισμού....
 
Η δικομματική κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ παρουσίασαν σαν «επιτυχία» την στήριξη του- απεχθούς σε όλους τους λαούς της Ευρώπης- Β. Σόιμπλε. Είχαν το θράσος να παρουσιάσουν σαν «επιτυχία»,το πρώτο βήμα στην εκχώρηση του κρατικού προϋπολογισμού κατευθείαν στις γερμανικές τράπεζες (KfW), που με έδρα το Λουξεμβούργο θα διαχειρίζονται τα 350 εκ ευρώ εθνικών πόρων (200 από το ΕΣΠΑ), με αντάλλαγμα τα 100 εκ ευρώ που «συζητάνε» να συνεισφέρει η ίδια!. Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια των ιμπεριαλιστών στους ιθαγενείς κόστιζαν κάτι παραπάνω.
 
Η κυβέρνηση για να κάνει ανενόχλητος ο Σόιμπλε την  «δουλειά του» μετέτρεψε την Αθήνα σε νεκρή πόλη, απαγόρεψε τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις, με χουντικής  έμπνευσης ενέργειες.
Παρόλα αυτά έγινε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στο ωράριο και την ζώνη της απαγόρευσης με συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων και νέων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ένας από τους βασικούς χώρους που κάλεσε και στήριξε την διαδήλωση θεωρώντας ότι απαιτούνταν παλλαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε, και το κλίμα τρόμου και απαγορεύσεων που προσπάθησαν να επιβάλλουν, σε σύνδεση με την αγωνιστική και απεργιακή δράση του προηγούμενου διαστήματος.
Οι διαδηλώσεις ενάντια στιον Σόιμπλε και την κυβέρνηση μπορούσαν να πάρουν πολύ πιο μαζικά χαρακτηρστικά  αν η αριστερά είχε πρόθεση και πάλευε για κάτι τέτοιο. Όμως ο μεν ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την τελευταία στιγμή στην συγκέντρωση, το δε ΚΚΕ έλαμψε με την απουσία του!!. Τέτοιες στάσεις και πρακτικές όποια αφετηρία και αν έχουν τελικά ενισχύουν την κυβέρνηση στην προσπάθεια να επιβάλλουν κλίμα υποταγής και ήττας μέσα στον λαό.
 
Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος, η χτεσινή μεγάλη κινητοποίηση, καθώς και η μαζική αντίδραση των εργαζόμενων του Αττικού στην επίσκεψη Γεωργιάδη, δείχνουν ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
 
ΥΓ. Οι φασίστες της ΧΑ όπως πάντα κάθονται σούζα στα διεθνή αφεντικά και εξαντλούν την "δράση τους" σε φτωχούς μετανάστες και τους αγωνιστές του κινήματος κα της αριστεράς! Μια ζωή γερμανοτσoλιάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: