Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Τοπικών Επιτροπών ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βορείων Προαστίων για το ζήτημα των Ρομά

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ
Εργαζόμενοι, άνεργοι , νέοι
Εδώ και μια εβδομάδα ένα θέατρο του παραλόγου παίζεται στις γειτονιές μας με πρωταγωνιστές το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο της πόλης μας και κομπάρσους τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία ....
Όλοι αυτοί  που παρέμεναν κρυμμένοι στα φουστάνια της εξουσίας την εποχή της σφαγής των κοινωνικών δικαιωμάτων , των μισθών , των συντάξεων και των ελευθεριών των εργαζόμενων , σηκώνουν το λάβαρο της αντίστασης απέναντι στον νέο τρομερό εχθρό της ζωής μας  που θα αλλάξει τα πάντα όπως ισχυρίζονται   δηλαδή της κοινότητας των τσιγγάνων του Χαλανδρίου. Το ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό. Πρόκειται για ζήτημα KΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ , για ζήτημα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ, για ζήτημα ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ των μειονοτήτων και ζήτημα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ δηλαδή για κεντρικό πολιτικό γεγονός και όχι διαμάχης των δήμου μας με το δήμο Χαλανδρίου κυρίως όπως επιχειρείται να εμφανιστεί. Πριν συζητήσει κανείς την ουσία του ζητήματος που έχει προκύψει , έχουμε να παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για μια εκστρατεία συνειδητής και σχεδιασμένης αντιστροφής της πραγματικότητας που έχει  τρείς στόχους.
Πρώτος. Να γίνει το συγκεκριμένο ζήτημα η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις δυνάμεις εκείνες που είναι υπεύθυνες για την κατάντια στο δήμο μας και συνυπεύθυνες για την άσκηση της πολιτικής της τρόικας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεύτερος. Να συγκαλύψουν  τις κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες για την εξαθλίωση των τσιγγάνικων κοινοτήτων ιδιαίτερα μετά το 1990.Μετατρέπουν ένα ζήτημα γενικής κρατικής φροντίδας σε ευαίσθητα και ιδιαίτερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού σε παιχνίδι φτηνής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα της εξουσίας και στους δημοπρούχοντες που βρήκαν θέμα να ρετουσάρουν το φιλολαϊκό προφίλ τους πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν τους ενδιαφέρουν ο λαός και η νεολαία αλλά η κάλπη.
Τρίτος. Επιχειρούν  άλλοι συνειδητά και άλλοι από αφέλεια να οδηγήσουν τον λαϊκό προβληματισμό προς τα δεξιά , χαϊδεύοντας ένστικτα αντικοινωνικής ανθρωποφαγίας που αναπτύσσονται κάτω από το βάρος της κρίσης σε τμήματα της κοινωνίας .
Κανείς δεν απαντάει με σαφήνεια στα παρακάτω ερωτήματα :
Τριάντα χρόνια μετά , γιατί;
Τριάντα χρόνια η τσιγγάνικη κοινότητα ζεί στο Χαλάνδρι μέσα στην φτώχεια , τις στερήσεις και τις αρρώστιες της χωρίς καμιά κρατική φροντίδα .Γιατί τώρα το κράτος αποφάσισε να καταστρέψει το στοιχειώδη οικισμό τους ;Ποια η σχέση αυτής της ενέργειας με την κατασκευή του μετρό και την  άνοδο των τιμών της γης ; Γιατί τριάντα χρόνια τοπική και κεντρική εξουσία δεν διαμόρφωσαν κανένα σχέδιο αποφασιστικής καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής τους στο Χαλάνδρι; Τι αλλάζει λοιπόν και μετά από τριάντα χρόνια αποφάσισαν να τα κάνουν όλα μέσα σε τρεις μήνες αλλά σε άλλο τόπο ; Ποιον νομίζουν ότι θα παραπλανήσουν ; Μέσα σε τρία χρόνια τσάκισαν κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα ενός αιώνα. Ετοιμάζονται τώρα να ξεπουλήσουν  γη, νερό , ρεύμα και αέρα . Το μυαλό μας όμως δεν μπορούν να το ελέγξουν.
Ποιός αποφάσισε και με τι κριτήρια;
Ποιος αποφάσισε και με τι κριτήρια την μετεγκατάσταση του καταυλισμού σε χώρο του υπουργείου γεωργίας  στην Λυκόβρυση; Γιατί για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν συζητήθηκε ανοιχτά μπροστά στους κατοίκους της πόλης ;Τι έχουν εξασφαλίσει για τις φτωχές οικογένειες των τσιγγάνων; Μήπως έχουν εξασφαλίσει σχολεία ή δεν γνωρίζουν ότι στα σχολεία μας δεν πέφτει καρφίτσα και αναγκαζόμαστε να στέλνουμε παιδιά στους γειτονικούς δήμους; Μήπως έχουν εξασφαλίσει ρεύμα , νερό και αποχέτευση σε στεγασμένες εγκαταστάσεις ή σκοπεύουν να τους στοιβάξουν ως κοινωνικά απόβλητα ανάμεσα στους υπάρχοντες αμπελώνες δίπλα στην εθνική οδό και την βιομηχανική ζώνη; Επομένως πρόκειται ή όχι για μια βίαιη εκδίωξη από μια αποθήκη ψυχών σε μια χωματερή ψυχών ;Ισχύει ή όχι ότι είναι η πρώτη απόφαση μιας επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με το καθήκον του ελέγχου παράνομων οικιστικών κατασκευών στην Αττική; Γιατί δεν αποφασίζουν για τις αυθαιρεσίες στο παραλιακό μέτωπο , ή στα βουνά της Αττικής ; Μήπως γιατί ο νέος αναπτυξιακός νόμος αποφασίζει για όλα με διαδικασίες fast truck;
Θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας γης ;
Τι σχέση έχει η εγκατάλειψη χώρων του υπουργείου γεωργίας , με την κατάργηση σημαντικών επιστημονικών και ερευνητικών ινστιτούτων που αφορούν την πρωτογενή αγροτική παραγωγή καθώς και με την ενδεχόμενη μεταβίβαση δημόσιων γαιών στο πλυντήριο ξεπουλήματος του ΤΑΙΠΕΔ ; Ποια πρέπει να είναι η στάση του λαού και της νεολαίας απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας γης ; Ανήκουν όλα αυτά στο λαό και σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ ή επίδοξο επενδυτή ; Συζητήθηκε ποτέ στην πόλη μας πως θέλουμε να είναι ο χώρος του υπουργείου γεωργίας ή θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα αντικρίσουμε όχι τους Ρομά αλλά Καταριανούς επενδυτές όπως αντίκρισαν οι συντοπίτες μας Πεντελιώτες με τα ιερά φωτοβολταϊκά στα δάση της Πεντέλης;
Ποιος στρώνει την μπάλα στις φασιστικές και ναζιστικές συμμορίες και με τι στόχους;
Είναι γνωστό ότι ο φασιστικός και ναζιστικός μηχανισμός  της χρυσής αυγής είναι ανύπαρκτος στις περιοχές μας. Αποτελεί ή όχι πολιτικό αβαντάρισμα προς την πλευρά της από τον επίσημο κρατικό μηχανισμό ώστε να βγει από την ανυπαρξία της προβάλλοντας τα ρατσιστικά στερεότυπα για την τσιγγάνικη κοινότητα αλλά και για κάθε μειονότητα ή τους μετανάστες; Ποιος ταΐζει το φασιστικό μινώταυρο με νέα θύματα; Τέλος σε πιο ευρύτερο σχεδιασμό κρατικής καταστολής και τρομοκράτησης εντάσσονται  ο βίαιος ξεριζωμός της τσιγγάνικης κοινότητας από το Χαλάνδρι και η βίαιη , αναγκαστική και ρατσιστική προσγείωσή της στο βιομηχανικό περιβάλλον της εθνικής οδού στην Λυκόβρυση το μήνα Μάη ;Έχει την εκτίμηση η κυβέρνηση ότι η φετινή άνοιξη θα συνοδευτεί από μια πραγματική άνοιξη στην ανάπτυξη των λαϊκών και εργατικών αγώνων και επομένως προετοιμάζει τις κινήσεις αντιπερισπασμού με την απαραίτητη συνδρομή της φασιστικής συμμορίας; Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τις πληγές που έχει αφήσει ακόμα και σήμερα στις πόλεις μας η υποτιμητική στάση των μόνιμων κατοίκων στους μικρασιάτες πρόσφυγες  ή στους κατοίκους των εργατικών συνοικιών.
Εφαρμόζεται πολιτική στήριξης και ενσωμάτωσης ή κοινωνικής απομόνωσης στους Ρομά;
 Πως είναι δυνατόν τα κόμματα εκείνα και η ίδια η εξουσία που χρησιμοποιούν τις κοινότητες των τσιγγάνων ως εκλογική πελατεία ή ως κράχτη για ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (που καταλήγουν σε άγνωστες τσέπες π.χ. τα 3.000.000 της διαμόρφωσης του καταυλισμού στο Χαλάνδρι), συντηρώντας και στηρίζοντας ταυτόχρονα τις φεουδαρχικές δομές των  οικογενειών- αρχηγών, τώρα στο όνομα των συμφερόντων μεγαλοοικοπεδούχων και μελλοντικών εργολάβων ξεριζώνουν τις οικογένειες από εκεί που γεννήθηκαν μεγάλωσαν  και πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο ;

Είμαστε ακόμα ένα ήσυχο προάστιο ή μια πόλη σε βαθιά κρίση ;
Δεκάδες ανακοινώσεις κυκλοφοράνε στο διαδίκτυο από το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο της πόλης που ανεβάζει το φόβο στα ύψη επιχειρώντας ένα τρομαχτικό αλά καναλιών αποπροσανατολισμό στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Όλοι αυτοί που τώρα υποδεικνύουν τον νέο εχθρό , σε ποιόν πλανήτη ζουν  τα τελευταία χρόνια; Είναι πλέον η Πεύκη και Λυκόβρυση τα χαζοχαρούμενα ήσυχα προάστια για τα οποία μιλάνε ή είναι πόλεις γεμάτες ανασφάλεια  και αγωνία από την εκτόξευση της ανεργίας , τους ανασφάλιστους , τις απειλές της κατάσχεσης των κατοικιών , το σύνδρομο της πείνας και της εξαθλίωσης ; Στην πόλη μας μόνο το 2012 έγιναν περίπου 15.000 νόμιμες ληστείες ανά μήνα από 300-1000 ευρώ ;Ποιος τις διέπραξε; Μήπως είναι οι κυβερνήσεις μας που προτίμησαν να <<γυφτίσουν>> το λαό μας συμμαχώντας με τους τοκογλύφους δανειστές ; Πόσες χιλιάδες κατοίκους και ανάμεσα τους παιδιά στην πόλη μας παραμένουν ανασφάλιστα  ;Αποτελεί αυτό το γεγονός έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής και κοινωνική γενοκτονία ή όχι; Πόσα δάνεια κατοικίας είναι στο κόκκινο σήμερα και τι θα συμβεί αν αρχίσουν οι κατασχέσεις; Μήπως το κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει ως φιλάνθρωπο πάντα να ετοιμάσει τον χώρο για τα αμερικανικά αντίσκηνα των νεοάστεγων ; Μήπως πίσω από όλα αυτά δεν είναι παρά οι τράπεζες που έχουν ρουφήξει το αίμα των εργαζόμενων ; Που κατοικοεδρεύουν  τα ναρκωτικά , στους καταυλισμούς των τσιγγάνων και μόνο ή κυρίως;  Kαλά νομίζετε ότι δεν βλέπουμε ποιοι συλλαμβάνονται , ποιοι αποτάσσονται , ποια εγκληματικά κυκλώματα έχουν σχηματιστεί , ποιοί τους καθοδηγούν ;Τα Αρχηγικά εγκληματικά κυκλώματα  οι αρχινταβατζήδες ,   οι αρχιναρκωέμποροι ,οι αρχιπροστάτες ντύνονται με ακριβά κουστούμια και είναι πολίτες υπεράνω υποψίας .Δυστυχώς τα ναρκωτικά είναι εδώ , κανένα δεν περιμένουμε να μας τα φέρει.
Ποιος διώχνει του νέους από τον τόπο μας;
 Πάνω από 120.000 νέοι πήραν τα μάτια τους και έφυγαν στο εξωτερικό. Κάθε μέρα 250 μάνες αποχαιρετάνε τα παιδιά τους για την ξενιτιά ή μήπως θα την πούμε ευλογία την συστηματική κλοπή του πνευματικού πλούτου της χώρας μας από την ήρεμη δύση; Ποιος με την βία της ανεργίας και της κατάθλιψης μετέτρεψε δεκάδες χιλιάδες νέους σε <<τσιγγάνους>> στο εξωτερικό και <<επαίτες>> στον ίδιο τους τον τόπο. Οι εχθροί του λαού είναι η τρόικα , οι κυβερνήσεις , ο αστικός πολιτικός κόσμος.
 Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ.
1ον.
ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΕΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ .ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. 
 2ον .
ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ . ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ Η ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ . ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ
3ον.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
4ον.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ 
ΛΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
5ον.
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ .ΕΞΩ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΙΣΟΤΙΜΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ. ΕΞΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
6ον. 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΡΙΛΗΣ ΜΗΝΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΗΤΙΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
  • Τ.Ε. Ηρακλείου - Λυκόβρυσης
  • Τ.Ε. Αμαρουσίου-Πεύκης-Κηφισιάς-Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: