Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Μαζική η κινητοποίηση δεκάδων σωματείων στις 7 Απρίλη

Η κινητοποίηση της 7 Απρίλη ήταν μια σημαντική αρχή μιας πρωτοβουλίας κυριολεκτικά «από τα κάτω» οργάνωσης του αγώνα, με συντονισμό σωματείων και κινήσεων, κόντρα και ενάντια στην υποταγμένη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που «σφυρίζουν αδιάφορα» ενώ η αντεργατική επίθεση και η αντιλαϊκή πολιτική κλιμακώνεται. Οι διοργανωτές μίλησαν για την ανάγκη συνέχειας τέτοιων πρωτοβουλιών και ήδη δίνουν τα επόμενα αγωνιστικά τους ραντεβού...
με την φιλοδοξία να συσπειρωθούν ολοένα και περισσότερα σωματεία και συλλογικότητες του αγώνα, να μαζικοποιηθούν ακόμα πιο πολύ οι κινητοποιήσεις αυτές.
Χιλιάδες εργαζόμενοι πήραν μέρος στη συγκέντρωση και πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή που διοργάνωσαν πάνω από 40 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, Συλλογικότητες για την Λαϊκή Στάση Πληρωμών -"Δε χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε" την Κυριακή 7 Απρίλη στην Αθήνα.
Στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.00 μ.μ. χαιρετισμό απεύθυναν ο Συντονισμός Σωματείων, επιτροπές κατοίκων και συλλογικότητες «Δεν πληρώνω», εκπρόσωποι εργατικών σωματείων που συνδιοργάνωσαν την κινητοποίηση.
Λίγο πριν τις 8.00 ξεκίνησε η πορεία, στην κορυφή της οποίας ήταν το πανό του Συντονισμού το οποίο ανάφερε «Με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων θα ανατρέψουμε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΡΟΪΚΑ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ». Ακολουθούσαν τα πανό του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, το κίνημα Δεν Πληρώνω, διάφορες ΕΛΜΕ, οι Επιτροπές Κατοίκων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Νίκαιας, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπουργείου Πολιτισμού, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών – Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Πρωτοβουλία για Ανατροπή Γαλατσίου, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αντιπροσωπεία των λιμενεργατών Πειραιά.
Πριν φτάσει στη Βουλή, η πορεία έκανε στάση στο Υπουργείο Οικονομικών όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού οικονομικών με την τρόϊκα. Η πορεία κατέληξε στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με τραγούδια του αγώνα και άλλες μουσικές.                           Νέο Αριστερό Ρεύμα    

Δεν υπάρχουν σχόλια: