Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΙΡΑΝΕ...

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Υπάρχουν χέρια που απλώνονται για ένα κιλό ντομάτες, ή μισό κιλό πατάτες και χέρια που απλώνονται για να αγγίξουν τον Παπανδρέου. Μάλιστα τον Παπανδρέου και όποιος δεν το πιστεύει ας ρίξει μια ματιά στις φωτογραφίες της λατρείας από την επίσκεψή του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.....
Όπου έγινε δεκτός με χέρια κι άλλα χέρια που αναζητούσαν να τον αγγίξουν -για να πάρουν κάτι
από τη διαβόητη διαύγειά του μάλλον- και με έξοχα πολιτικά συνθήματα όπως: Παπανδρέου-Παπανδρέου και να 'τος, να 'τος ο πρωθυπουργός!
Θα πεις, αυτά τα χέρια είναι δικά τους και ότι θέλουν τα κάνουν -ως σύνεδροι μάλιστα του ΠΑΣΟΚ έχουν αυξημένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των χεριών τους. Είναι επίσης εκατό τοις εκατό διαπιστωμένο ότι αυτά τα χέρια δεν έχουν καμιά σχέση με τα άλλα χέρια που υψώνονται για λίγες ντομάτες, ή πατάτες, ή τρόφιμα εν γένει. Άλλα τα χέρια του λαού κι άλλα του Παπανδρέου -και των συνέδρων που τον λατρεύουν. Όλα σωστά, αλλά και πάλι υπάρχει ένα πρόβλημα: Με τα πάνω-κάτω αυτών των συγκεκριμένων χεριών επηρεάζονται τα πάνω-κάτω της ζωής μας.
Διότι αυτά τα χέρια (πήρανε βεργούλες και με δείρανε) στηρίζουν το πάνω-χέρι κάτω-χέρι της τρόικας και των μνημονίων. Αυτά τα χέρια σηκώθηκαν όχι ως γροθιά αντίστασης, ούτε ως μούντζα αγανάκτησης, αλλά ως μέγα ναι στην "πιο ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ" στην κυβέρνηση Σαμαρά που ζήτησε από το συνέδριο ο Βενιζέλος. Αυτά τα χέρια δίνουν ένα χεράκι στις χειροδικίες του Δένδια εναντίον όσων επιχειρούν να υψώσουν χέρι στη σημερινή πολιτική. Και εν τέλει χωρίς αυτά τα χέρια δεν θα ζούσαμε το δράμα τόσων και τόσων ανθρώπων στην Ελλάδα, που έχουν χέρια και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν -η ανεργία βλέπετε.
Οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ πάντως, προεξάρχοντος του αρχηγού τους, έδωσαν το μήνυμα σε όλους -ιδιαιτέρως σε όσους εγκατέλειψαν το σπίτι του κόμματος: Γυρίστε πίσω για να χειροκροτούμε όλοι μαζί. Δημιουργούμε το νέο ΠΑΣΟΚ των χειροκροτημάτων -στον Παπανδρέου, στον Βενιζέλο, στον Σαμαρά, στον Τόμσεν, στη Μέρκελ, στη Λαγκάρντ -αλλά όχι στη λίστα της βεβαίως. Και μη μπερδεύετε το εδώ με την αιδώ όταν τεντώνεστε να αγγίξετε τον Γιώργο. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ -η αιδώς απουσιάζει...        AΥΓΗ                                    
MANIER  

Δεν υπάρχουν σχόλια: