Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Διανοούμενοι & καλλιτέχνες στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στον Τσάβες

Παγκόσμιες σημαντικές προσωπικότητες και διανοούμενοι και από τις 5 ηπείρους, όπως ο Adolfo Perez Esquivel (Αργεντινός ειρηνιστής, ζωγράφος και γλύπτης, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 1980), ο Luis Britto García (Βενεζουελανός συγγραφέας και δοκιμιογράφος, με πολλά βραβεία, και από τον Οργανισμό Casa de Las Américas), ο Ignacio Ramonet (Ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας) και ο Danny Glover (Αμερικανός ηθοποιός), καθώς και πολλοί άλλοι, ενώθηκαν για ένα κοινό σκοπό:...

μια επιστολή αλληλεγγύης για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, και κάλεσαν τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν κι αυτοί.


Στο ταυτόχρονο συνέδριο, που διοργανώθηκε στο Καράκας και στην Αβάνα, κοινοποιήθηκε η επιστολή, η οποία έχει υπογραφεί ήδη από πάνω από 2000 διανοούμενους και καλλιτέχνες από 90 χώρες. Η επιστολή αρχίζει έτσι: "Το Δίκτυο των Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας συμφωνεί με την παγκόσμια κραυγή των ανθρώπων για ταχεία και πλήρη ανάρρωση του προέδρου Ούγκο Τσάβες".

Μέσω της επιστολής δίνουν μια αδελφική αγκαλιά στον Τσάβες και τον λαό της Βενεζουέλας, και υπογραμμίζουν την πεποίθηση τους ότι "ο πρόεδρος είναι σε θέση να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και σύντομα θα μπορέσει να αναλάβει και πάλι τις καθημερινές εργασίες του".

Η μεγάλη ομάδα των διανοουμένων αποδοκίμασε την εκστρατεία ορισμένων μέσων ενημέρωσης, τα οποία επανειλημμένως έχουν προσπαθήσει να ξεκινήσουν ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας στη Βενεζουέλα, από τη διάδοση παραμορφωμένων μηνυμάτων και παραπληροφόρησης..

Επίσης, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Κούβα, Edgardo Antonio Ramirez, μίλησε για τα καθημερινά δείγματα αλληλεγγύης στον Τσάβες (όπως ποιήματα, ζωγραφιές, γράμματα από παιδιά, νέους και ενήλικες) που λαμβάνει, όχι μόνο από το νησί της Καραϊβικής, αλλά από όλο τον κόσμο, και έστειλε τις ευχαριστίες του.



Ακολουθεί η επιστολή αλληλεγγύης των διανοούμενων και των καλλιτεχνών:

ΜΗΝΥΜΑ:
Για την ταχεία ανάρρωση του προέδρου Ούγκο Τσάβες

Το Δίκτυο των Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας συμφωνεί με την παγκόσμια κραυγή των ανθρώπων για ταχεία και πλήρη ανάρρωση του προέδρου Ούγκο Τσάβες. Συγκεκριμένα, το Δίκτυο αγκαλιάζει αδελφικά τον επαναστατικό λαό της Βενεζουέλας και εκφράζει την ειλικρινή συμπάθειά του με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος Τσάβες σύντομα θα καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και θα αναλάβει τις καθημερινές εργασίες του για τη διεξαγωγή της Μπολιβαριανής Επανάστασης προς τον σοσιαλισμό.

Το Δίκτυο των Διανοουμένων και Καλλιτεχνών για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας θεωρεί ιστορικό καθήκον, υψίστης σημασίας να επαναλάβει την έκκληση του προέδρου Ούγκο Τσάβες για Ενότητα. Οι δύσκολες στιγμές είναι πάντα θαυμάσια ευκαιρία για να εξασφαλιστούν οι καλύτερες πεποιθήσεις και οι υψηλότερες αξίες της ανθρώπινης κατάστασης. Η Μπολιβαριανή Επανάσταση στον ισχυρό και κυρίαρχο δρόμο της προς τον σοσιαλισμό απαιτεί, από όσους την υποστηρίζουμε, όλη μας τη δύναμη, την ηρεμία και τη σαφήνεια για την καταπολέμηση και την εξουδετέρωση τυχόν επιθετικών ενεργειών. Ο πόνος και οι ανησυχίες των ανθρώπων δεν είναι σημάδια αδυναμίας.

Όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες στον κόσμο έχουν αδελφοποιηθεί, σε ιδέες και σε δράση, χάρη στις πεποιθήσεις και την ανθρωπιστική εργασία του προέδρου Τσάβες και όλοι μαζί αποστέλλουμε την αδελφική μας συμπαράσταση, υποστήριξη και αλληλεγγύη στον Πρόεδρο.             Sierra Maestra    


Μπορείτε να εκφράσετε κι εσείς την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας στην παρακάτω διεύθυνση: 
http://porlasaluddechavez.wordpress.com ή στο e-mail: porlasaluddechavez@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: