Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

O προϋπολογισμός της πόρνης

 Toυ ΣΤ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ   Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα στην Αθήνα, αλλά τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στο Βερολίνο: ο Σόιμπλε πέταξε χθες το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι από αυτήν εξαρτάται το πότε θα εκταμιευθεί η περίφημη δόση των 31, 5 δις. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει κάνει, και με το παραπάνω, το χρέος της προς τους δανειστές, επιβάλλοντας την Τετάρτη τα πιο επαχθή μέτρα λιτότητας στην ιστορία....
της ευρωζώνης, είναι προφανές ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητάει από την Αθήνα και άλλες παραχωρήσεις:  χωρίς έλεγχο της Βουλής οι ιδιωτικοποιήσεις, είσπραξη των φόρων από ιδιώτες και, το βασικότερο, ειδικός λογαριασμός στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος, απ όπου οι δόσεις θα εκταμιεύονται με το σταγονόμετρο.

Αν το φάντασμα που πλανιόταν χθες πάνω από την ελληνική Βουλή πάρει σάρκα και οστά, αν δηλαδή δεν δοθούν ούτε τα 31,5, 36 ή 40 και βάλε δις ή αν η δόση δοθεί ..σε δόσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει επιτύχει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ. Μετά το περίφημο κούρεμα του χρέους που την επόμενη μέρα παρέμεινε το ίδιο (ισοπεδώνοντας, εν τω μεταξύ, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιώτες κλπ) η νέα ελληνική επιτυχία θα συνίσταται στο πρωτοφανές ιστορικό περιστατικό να δώσεις τα πάντα σε μια διεθνή συμφωνία, χωρίς να πάρεις απολύτως τίποτα.
  Oπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην Γερμανία, αν πιστέψουμε τις κάθε λογής χθεσινές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, «κάναμε το χρέος μας, κάντε και εσείς το δικό σας». Η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει όλο και περισσότερο πόρνη, η οποία ζητάει τα λεφτά μετά τη βίζιτα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων ότι θα τα πάρει. Το γεγονός εκμεταλλεύονται οι πελάτες, που της ζητούν και συμπληρωματικές υπηρεσίες για να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους και η ιστορία δεν έχει τέλος.

Το αν η πόρνη είναι αφελής ή αποφασισμένη να κάνει όλα τα θελήματα για να μείνει επικεφαλής του μπουρδέλου, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το θέμα είναι ότι μια άλλοτε περήφανη χώρα έχει πλήρως εκπορνευθεί στους δανειστές, από αυτούς που την κυβερνούν. Το αν ψήφισε και προϋπολογισμό- με κάποιες μικρές αβαρίες για την ΝΔ ή και σημαντικές για την περίπτωση Πανούση στη ΔΗΜΑΡ- έχει μικρή σημασία. Οι πόρνες δεν έχουν προϋπολογισμού:  η τύχη της εξαρτάται αποκλειστικά από τα αν θα κάνει τα χατίρια στα νέα κέφια του Γερμανού πελάτη.              tvxs.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια: