Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το Ισραήλ επεκτείνει τους εποικισμούς με 1.213 καινούργιες κατοικίες

Ahmad A. Mesleh

  Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή 1.213 κατοικιών στη Δυτική Όχθη,  αγνοώντας τις αντιδράσεις για την εποικιστική πολιτική του.
Η «Διοίκηση της γης του Ισραήλ» δημοσίευσε τη Δευτέρα  προκηρύξεις στις οποίες ζητάει προσφορές από εργολάβους για οικοδόμηση  οικοπέδων στο Ramot και στο Pisgat Zeev, αστικούς εποικισμούς τους οποίους το Ισραήλ ...
έχει δηλώσει ως τμήματα της Ιερουσαλήμ.
Τα σχέδια είναι για  την κατασκευή  607 νέων κατοικιών στο Pisgat Zeev και 606 στο Ramot.
Η ισραηλινή ΜΚΟ “Ειρήνη Τώρα”,  δήλωσε την Τρίτη ότι μια  πρόσθετη προσφορά για την κατασκευή 72 κατοικιών στον εποικισμό Ariel της Δυτικής Όχθης, επανεκδόθηκε τη Δευτέρα, μετά από προηγούμενη ειδοποίηση που απέτυχε να προσελκύσει πλειοδότες.
Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, το Ισραήλ κατεδάφισε πολλά σπίτια και υποδομές και συνέλαβε τουλάχιστον 13 νέους σε όλη τη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τα Νέα της Παλαιστίνης και το Πρακτορείο  Ειδήσεων.
Ισραηλινές μπουλντόζες, συνοδευόμενες από στρατιωτική δύναμη, κατέστρεψαν δύο σπίτια Παλαιστινίων, μια σιταποθήκη και ένα πηγάδι στα χωριά al-Derat και al-Jawaya, στα νότια της Χεβρώνας, και έδωσε άλλες τέσσερις ανακοινώσεις κατεδάφισης σε Παλαιστίνιους στην περιοχή.
Πέντε Παλαιστίνιοι ηλικίας, 11, 12, 17 και δύο 18 ετών, συνελήφθησαν στο χωριό Azzoun.  Πέντε άλλοι, ηλικίας 19, 26 και τρεις 18 ετών, συνελήφθησαν όταν Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στα σπίτια τους στο Tubas. Δύο άλλοι, 19 και 26 ετών, συνελήφθησαν στη Χεβρώνα, και ένας 18 ετών συνελήφθη στην Νάμπλους, αφού εισέβαλαν στο σπίτι του.
Την Τρίτη επίσης, Εβραίοι έποικοι ξερίζωσαν δεκάδες ελαιόδεντρα που ανήκαν σε Παλαιστίνιους στη Χεβρώνα, σύμφωνα με το IMEMC.
Από το 1967,  800.000 ελαιόδεντρα έχουν ξεριζωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, με αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 55 εκατομμυρίων δολαρίων από την παλαιστινιακή οικονομία, σύμφωνα με έκθεση του  Παλαιστινιακού Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του Ιδρύματος Εφαρμοσμένων Ερευνών  της Ιερουσαλήμ.
ΜΚΟ και φορείς του ΟΗΕ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αυξανόμενη επικράτηση της βίας των εποίκων προς τους Παλαιστινίους, με στατιστικές του ΟΗΕ που αναφέρουν ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των καταγγελιών δεν αντιμετωπίζονται από τις ισραηλινές αρχές.
Πάνω από 500.000 έποικοι ζουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Οι Ισραηλινοί εποικισμοί αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αλλά ο αριθμός των εποίκων στη Δυτική Όχθη έχει αυξηθεί σε περίπου 340.000, με  άλλους 200.000 που ζουν  στην ανατολική Ιερουσαλήμ.                   Σύλλογος Ιντιφάντα      

Δεν υπάρχουν σχόλια: