Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ εμποδίζοντας την αποστολή του Estelle να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας

«Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας από το σκάφος Estelle και ότι Έλληνες πολίτες προτίθενται να συμμετάσχουν, το Υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του ΟΗΕ περί ανάγκης διοχέτευσης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μέσω επισήμων διαύλων, τη δεδηλωμένη πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την προσέγγιση πλωτών μέσων στις ακτές της Γάζας και τους άμεσους..
. κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια που συνεπάγεται η συμμετοχή στο εν λόγω εγχείρημα, ιδίως υπό το φως των γεγονότων του 2010, προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle».
Με αυτό τον προκλητικό τρόπο το Υπουργείο Εξωτερικών εναρμονίζεται πλήρως με τις απαιτήσεις του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ και στρέφεται ενάντια στην αποστολή του σκάφους Estelle, που προσπαθεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, σε συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων. Η άθλια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ προσπάθησε να εμποδίσει την επιβίβαση στο Estelle Ελλήνων πολιτών. Χωρίς επιτυχία όμως, καθώς με το σκάφος ήδη ταξιδεύουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Παράνομα παρακράτησε για μέρες στο λιμάνι της Κίσσαμου στα Χανιά ελληνικό ιστιοπλοϊκό σκάφος, που μετέφερε προμήθειες για το Estelle.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την αποστολή του Estelle και γενικότερα τις προσπάθειες της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα», συνολικά της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την στρατηγική συνεργασία των ελληνικών κυβερνήσεων και του ντόπιου κεφαλαίου με τους φονιάδες του Ισραήλ και με τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, που εγκυμονούν πολεμικούς κινδύνους και απειλές, στρεφόμενα ενάντια στα δικαιώματα και την πάλη των λαών.         ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: