Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πώς θα υποδεχτούμε την Άνγκελα Μέρκελ;

Ζει σε άλλο κόσμο ο Αντώνης Σαμαράς. Στον κόσμο της τρόικας, του λόμπι των δανειστών και μιας Ελλάδας της εθελοδουλείας. Η δήλωσή του χτες για την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν: “Είναι μία θετική, πολύ θετική εξέλιξη αυτή, το ότι η Καγκελάριος δέχτηκε την πρόσκλησή μου να έρθει στην Αθήνα. Και θα την υποδεχθούμε, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία“. Πριν τονίσει πόσο φίλοι μας είναι οι Γερμανοί, φρόντισε να απειλήσει όσους φιλοδοξούν να του χαλάσουν το ωραίο κλίμα και το βαθμό που περιμένει από τη Μέρκελ:.....
“Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά”.
Στον αντίποδα πάντως κινείται σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάτι που τουλάχιστον σε επίπεδο εκπροσώπησης δείχνει ότι ο μισός λαός δεν διαπνέεται από τα ίδια δουλόφρονα ιδανικά: Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο το βράδυ από το βήμα του Φεστιβάλ των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό έρχεται εσπευσμένα η κυρία Μέρκελ στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο. Δεν έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα, που η ίδια, με την εμμονή της στη μνημονιακή λιτότητα έχει οδηγήσει στον γκρεμό. Έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά της πολιτικό σύστημα. Έρχεται να διασώσει το Μνημόνιο που δεν βγαίνει”. Και συνέχισε: “Ο κος Σαμαράς είπε πως θα την υποδεχτούμε όπως πρέπει. Συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος να δει τη πραγματική Ελλάδα και όχι την εικονική πραγματικότητα”.
Με δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: “Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να υψώσει το ανάστημά του τις επόμενες μέρες, με μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη, εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και εναντίον της κυρίας Μέρκελ που επισκέπτεται την Ελλάδα. Σκοπός αυτής της επίσκεψης είναι να συνδράμει την κυβέρνηση για να ασκήσει το μέγιστο δυνατό εκβιασμό και τον εκφοβισμό κατά του λαού, ώστε να βάλει κυριολεκτικά φίμωτρο απέναντι στα νέα σφαγιαστικά μέτρα που έρχονται. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ετοιμάζεται τις επόμενες μέρες για μεγάλες απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Μπλόκο στα μέτρα, αυτό είναι το σύνθημά μας”.
Και ο Πάνος Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσω της ιστοσελίδας του καλεί σε αντι-Μέρεκλ κινητοποίησητην Τρίτη: “Καλούμε όλους του Έλληνες πολίτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Γερμανική Πρεσβεία (Καραολή Δημητρίου 3 & Υψηλάντου, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο) την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00 για να διατρανώσουμε μπροστά στην Γερμανίδα Καγκελάριο κα Α. Μέρκελ την αντίθεσή μας στην μετατροπή της Χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο. Στο Γερμανό Πρέσβη θα επιδοθεί Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και την επιστροφή του Κατοχικού Δανείου καθώς και την παράδοση στις ελληνικές αρχές της περιβόητης Λίστας Χριστοφοράκου”.
“Η αναγγελία της επίσκεψης Μέρκελ είναι πρόκληση για το λαό. Η γερμανίδα καγκελάριος είναι ανεπιθύμητη”, τονίζει σε ανακοίνωσή της και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που “καλεί το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να οργανώσουν και να συμμετέχουν στην Αθήνα και σε κάθε πόλη μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Μέρκελ, ενάντια στα Μνημόνια και την ΕΕ της φτώχειας, του φασισμού, του ρατσισμού και του πολέμου”.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 9 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ καλεί σε χωριστή συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα, Όθωνος και Αμαλίας.                MediΑ Oasis    

Δεν υπάρχουν σχόλια: