Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Η επιβεβαίωση δεν άργησε

 Του Γιάννη Μακριδάκη     Πριν μερικές εβδομάδες, όταν ο Σαμαράς διαβεβαίωνε τους δανειστές ότι θα “αξιοποιήσει” (βλέπε ξεπουλήσει) τα ελληνικά νησιά που είναι ακατοίκητα, έκανα μια αφελή ερώτηση από αυτό εδώ τον ιστότοπο:
Αυτά που είναι τώρα ακατοίκητα ή αυτά που θα καταστήσετε ακατοίκητα στο προσεχές μέλλον;
Η απάντηση ήρθε μόλις σήμερα. Αναδημοσιεύω από το enikos.gr:
“Την εκκένωση  όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα  των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό  προϋπολογισμό....
Την αποκάλυψη αυτή έκανε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας τους πάντες άφωνους.

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της τρόικας ως υπουργός, μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το  διαπραγματευόμαστε».

Η συζήτηση επί τους θέματος μετά την άρνηση του υπουργού δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και ξεριζωθούν  χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.”

Μην βλέπετε την πρώτη έκπληξη και την πρώτη αντίδρασή τους. Σε λίγο θα το σκεφτούν καλύτερα και θα καταλήξουν ότι οι τροϊκανοί έχουν δίκιο και ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να μεταφέρει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους σε άλλα μέρη. Θα έχουν και “λογικά επιχειρήματα”: Θα τους δώσουμε σπίτια, ανέσεις, θα είναι κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία, ίσως να τους βρούμε και εργασία, αν όχι θα παίρνουν επιδόματα. Περισσότερο μας συμφέρει να τους δίνουμε επιδόματα για να ζουν παρά να συντηρούμε ολόκληρες δομές και υποδομές για να τους εξυπηρετεί καθημερινά. Τέτοια θα πουν πολύ γρήγορα. Είναι ήδη ειπωμένα άλλωστε με άλλες μορφές. Στο τέλος θα τους διώξουν με τα ΜΑΤ και θα φωνάζουν οι Πρετεντέρηδες πως το Κράτος τους προτείνει λύσεις για το καλό τους κι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν από τους βράχους που ζούνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: