Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ανατροπή τώρα! Το μέλλον έφτασε!

Ο λαός ζητά ξεκάθαρα την ανατροπή του Μνημονίου και το τέλος της λιτότητας που εξουθένωσε την κοινωνία.

Το 17% του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ήδη τρομοκρατήσει για τα καλά τα κόμματα του Μνημονίου, τους επιχειρηματίες του ΣΕΒ και τα ΜΜΕ -παπαγαλάκια τους. Μας αποκαλούσαν «αριστερά της δραχμής και του χάους» και τώρα ισχυρίζονται πως είναι δυνατόν να συγκυβερνήσουμε... για το καλό της πατρίδας βεβαίως...Μας έλεγαν πως το Μνημόνιο είναι μονόδρομος και ευλογία και τώρα μιλούν ξαφνικά για επαναδιαπραγμάτευση. Μας φώναζαν πως οι ευρωπαίοι εταίροι είναι αμετακίνητοι και η συζήτηση στην Ευρώπη για αλλαγή των όρων φουντώνει. Ο δικομματισμός στο κύκνειο άσμα του προσπαθεί να συμπαρασύρει την Αριστερά στην καταστροφή και την απαξίωση.....

Ο λαός όμως με την ψήφο του, και κυρίως με τους αγώνες του τα τελευταία δυο χρόνια, δεν ζητάει διαπραγματεύσεις. Ζητά ξεκάθαρα την ανατροπή του Μνημονίου και το τέλος της λιτότητας που εξουθένωσε την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καμία σχέση δεν έχει με αυτούς που υποκλέπτουν την ψήφο του λαού για να την χρησιμοποιήσουν μετά όπως το επιθυμούν. Όσες και όσοι ψήφισαν τη ριζοσπαστική αριστερά στείλαν ξεκάθαρη εντολή : κυβέρνηση της Αριστεράς και καταγγελία του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων για μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα, για ριζική αναδιανομή του πλούτου με παραγωγική ανασυγκρότηση. Αν τα απομεινάρια του δικομματισμού επιβίωσαν έστω και λίγο δεν είναι επειδή έπεισαν την κοινωνία. Το ληστρικό εκλογικό σύστημα που έφτιαξαν στα μέτρα τους καταλήγει στο παράλογο και αντιδημοκρατικό αποτέλεσμα να έχει η ΝΔ 2% παραπάνω απ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αυτό να μεταφράζεται σε σχεδόν 50 έδρες στο κοινοβούλιο.

Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μιλούσε για ανατροπή στην Ελλάδα και μήνυμα στην Ευρώπη. Αυτή η ανατροπή έχει μόλις αρχίσει. Ας φανταστούμε κάτι όλοι και όλες μαζί. Το 17% προκάλεσε τον πανικό που εδώ και τρεις μέρες απολαμβάνουμε στα ΜΜΕ. Τι μπορεί να γίνει, άραγε, αν μια ενωμένη αριστερά διεκδικήσει την κοινωνική πλειοψηφία; Αυτές οι εκλογές έδειξαν πως το αίτημα για Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι ένα προεκλογικό κόλπο. Είναι μια υπαρκτή δυνατότητα. Μια δυνατότητα που γεννήθηκε μέσα απ τους αγώνες και την επιμονή του λαού μας. Το μέλλον έφτασε. 

Left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: