«Το δίλλημα των εκλογών του Νοεμβρίου είναι αν θα πάμε την χώρα μπροστά ή πίσω, αν θα στηρίξουμε υποψήφιους που πιστεύουν στον ‘Καλλικράτη’ ή αυτούς που πιστεύουν μόνο την καρέκλα τους» υπογράμμισε σε του ομιλία στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζουν, απαιτούν σήμερα αλλαγές, έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω μας όλα εκείνα που μας οδήγησαν σε μια αδιανόητη κρίση που βιώθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την παρούσα φάση ως «δύσκολο τοκετό» και ανέφερε ότι με τις εγκληματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης οδηγηθήκαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, που αν το αφήναμε να συμβεί, σήμερα δεν θα είχαμε την πολυτέλεια να μιλάμε ούτε για τον «Καλλικράτη», ούτε για οτιδήποτε......
«Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον άμεσο κίνδυνο, γνωρίζω ότι υποφέρουν πολλοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι προτιμά την κριτική που ακούει η κυβέρνηση, παρά να αφήσει την χώρα να χρεοκοπήσει. Συμπλήρωσε ότι οι δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, ειδικά για τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι προστατεύσαμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους από τα χειρότερα, υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να λυγίσει, ενώ πρόσθεσε ότι με τον μηχανισμό στήριξης η χώρα κέρδισε χρόνο για να βάλει τις βάσεις για το αύριο.
Όλη η υφήλιος αναγνωρίζει ότι πετύχαμε το ακατόρθωτο και μόνο εδώ ακούγονται φωνές που αναπαράγουν τη μιζέρια, την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία και την αποδόμηση κάθε προσπάθειας είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση ενάντια στην αντιπολίτευση λέγοντας πως πολλοί από τα δεξιά ή αριστερά μιλούν ενάντια στο Μνημόνιο και έκανε λόγο για «τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα χωρίς σκάγια», αντιπροτείνοντας ψήφο εξόδου από την επιτήρηση, επειδή αλλάζει η Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλλημα «κομπορρημοσύνης ή έργων», «άρνησης και ηττοπάθειας ή αισιοδοξίας» και «νέας αρχής για την έξοδο από το Μνημόνιο ή συντήρησης».
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «κούφια λόγια περί ανυπακοής και αντίδρασης» και κάλεσε σε αντίδραση σε εκείνους που επιχειρούν να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη.
Αναφερόμενος στην ΝΔ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι «ίδια με την χθεσινή ΝΔ» και την κατηγόρησε ότι ως κυβέρνηση «συνειδητά εξαπατούσε τον ελληνικό λαό, καθώς ακόμα και στις 2 Οκτωβρίου 2009 έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα».
«Η μαγική λύση για την ΝΔ ήταν να σκάσει η ωρολογιακή βόμβα στα χέρια άλλων, όμως αυτό δεν έγινε γιατί κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα» είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την ΝΔ για «προκλητική άνεση με την οποία ασκεί κριτική», ενώ πρόσθεσε ότι «η δεξιά και η αριστερή συντήρηση δεν θέλουν καμία αλλαγή και η ιστορία θα τους κρίνει γι' αυτή τους την στάση».
Εμείς ξέραμε ότι κάθε μέρα με κυβέρνηση Καραμανλή είναι μια μέρα χαμένη για την Ελλάδα, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι γι' αυτό είχε ζητήσει εκλογές από τον Ιούνιο του 2008 και επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν μηδενίζονται χωρίς κόπο και πόνο.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την ΝΔ θύτη του ελληνικού λαού και είπε ότι σήμερα οι θύτες κάνουν τους προστάτες, εμείς λέμε τέλος στους προστάτες και τους διαμεσολαβητές.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι και το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, τονίζοντας από την άλλη ότι οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο. Προχώρησε σε σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι εδώ για το έργο και όχι για τα λόγια, και χωρίς να λειτουργεί πελατειακά ή αυταρχικά συνδιαμορφώνει με τους πολίτες το αύριο».
«Λεφτά υπάρχουν, αν τα διαχειριστούμε σωστά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να σπάμε τα κατεστημένα, έτσι ώστε σε μια νέα Ελλάδα να μπορούμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» σπάσιμο κάθε κατεστημένου, αναφέρθηκε εν συντομία στα πλεονεκτήματα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ικανούς ανθρώπους για το μεγάλο έργο του αύριο.
* Για Ιόνια «ισότιμο μέλος των ευρωπαϊκών περιφερειών» έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Ηλίας Μπεριάτος, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένας νέος πολιτικός λόγος στον τομέα της περιφερειακής αυτονομίας, αλλά και ανάπτυξη που εισάγει σε μια νέα γεωγραφία δικτυακής επικοινωνίας.
«Από τα Ιόνια της ιστορίας, στα Ιόνια των δικτύων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεριάτος καλώντας σε στήριξη του «Καλλικράτη». ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου