Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ονειρεύομαι έναν κόσμο που θα νικάνε οι Δαυίδ.


Ονειρεύομαι, ονειρευόμαστε έναν κόσμο που οι έχοντες το ηθικό δίκαιο με το μέρος τους θα νικάνε. Ονειρεύομαι έναν κόσμο που οι Δαυίδ αυτής της Γης θα νικάνε την αδικία, την ανελευθερία, την κτηνώδη βία, την επιβεβλημένη από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα φτώχεια.
Τί ειρωνεία φυσικά, ο Γολιάθ σήμερα να είναι αυτοί που αποκαλούν τον εαυτό τους και τη φυλή τους "υιούς του Δαυίδ", και να εκτελούν εν ψυχρώ ακτιβιστές, υποτίθεται όντες σε "αυτοάμυνα" ,έναντι στους επιβαίνοντες στα πλοία με την ανθρωπιστική βοήθεια, οι οποίοι και αμύνθηκαν με λοστούς και....σφεντόνες, σε διεθνή ύδατα. Γνωρίζοντας οι επιτιθέμενοι εκ των προτέρων φυσικά, τη χλιαρή αντίδραση στο περιστατικό εκ μέρους της παγκόσμιας κοινότητας.

Ονειρεύομαι ότι αυτός ο κόσμος, που από γεννησιμιού του "με φωτιά και μαχαίρι προχωρεί", θα μοιάζει κάποτε στους μύθους, που έχουν καλό και ευχάριστο τέλος.'Οσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω ότι ετούτη η λαχτάρα αργεί να γίνει αλήθεια. Ως τότε, είμαστε μόνοι, απέναντι στο εκάστοτε Κτήνος, και οι Δαυίδ θα παλεύουν όσο αντέχουν τα χέρια τους και η καρδιά τους.      

Ειρήνη Βεργοπούλου-WindChillFactor

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: