Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: "Ελάτε να αλλάξουμε εποχή"

Υπερψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής.Με ψήφους 158 υπέρ και 126 κατά, υπερψηφίστηκε την Τετάρτη επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το φορολογικό νομοσχέδιο, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικών αιτημάτων που κατέθεσαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ.

"Σας καλώ όλους να πάρετε θέση ευθύνης"

"Πρόκειται για επανάσταση, με ανατροπές υπέρ των πολλών, υπέρ μιας καθαρής, από μαύρο χρήμα, ορθολογικής οικονομίας. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο αποδεικνύουμε στους πολίτες, πως το πρώτο βήμα για την αλλαγή νοοτροπιών, συμπεριφορών και αντιλήψεων, γίνεται από την κορυφή της πυραμίδας" ανέφερε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός.                                                                                                "Με το νομοσχέδιο απαντάμε στο άδικο και το παράλογο, να γλυτώνει μόνιμα ο πλούτος, που συσσωρεύεται προκλητικά, και οι φοροδιαφεύγοντες αυτοί να δικαιούνται ακόμα και επίδομα αλληλεγγύης, γιατί τα εισοδήματα που δηλώνουν είναι κάτω απ' το αφορολόγητο όριο" ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου. "Τώρα, θα μπορούμε στοχευμένα να βοηθήσουμε να εφαρμοστεί σοβαρότερη και δικαιότερη κοινωνική πολιτική. Απαντάμε σε πραγματικά προβλήματα, δεν στρουθοκαμηλίζουμε, δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί" υπογράμισε ο ίδιος.
"Πάντα λέγαμε ότι λεφτά υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα ήταν, πού πήγαιναν" είπε και συμπλήρωσε πως από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρίζονταν δισ. ευρώ στα κέρδη των μεγαλομετόχων, χαρίζονταν ανείσπραχτες οφειλές και το βάρος έπεφτε στις πλάτες έντιμων φορολογούμενων και των επόμενων γενεών.
"Προβλήματα, βεβαίως, υπήρχαν πάντα. Δεν το αρνούμαστε, θα ήταν στρουθοκαμηλισμός. Αυτό όμως το απερίγραπτο πλιάτσικο, η έλλειψη ευθύνης, ο δραματικός απολογισμός, ανήκει στη ΝΔ" τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: "Και είναι αυτές οι πράξεις, κε Τσίπρα, που μας οδήγησαν σε ένα σκληρό θατσερικό περιβάλλον και επιτήρηση από διεθνείς θεσμούς και αγωνιζόμαστε με τις πολιτικές μας να φύγουμε απ' αυτήν την κατάσταση. Σ' αυτό σας καλούμε να συμβάλετε".
Σχολιάζοντας τη στάση της μειοψηφίας απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε πως η αξιωματική αντιπολίτευση υπερασπίζεται όσα συνέβησαν κατά τη διακυβέρνησή της.
"Μιλάτε, κε Σαμαρά, για τις δανειακές ανάγκες που αυξήθηκαν κατά 50% στα χρόνια τα δικά σας και τολμάτε να ρωτάτε πού βρίσκονται σήμερα τα σπρεντς; Αφήστε τα. Αφήστε τα οριστικά πίσω. Βοηθήστε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για μια δικαιότερη Ελλάδα" είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ.
"Απευθύνω, λοιπόν, παρότρυνση σε όλες τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου. Ελάτε να αλλάξουμε εποχή. Να αποδείξουμε ότι το πολιτικό σύστημα μπορεί να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη χώρα", κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.     news.ert.gr  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: