Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τιμωρήθηκε γιατί δηλητηρίαζε σκυλιά...

«Τα κρούσματα κακοποίησης ζώων στη χώρα μας έχουν πάρει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις. Ευτυχώς οι Έλληνες δικαστές με πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις τους σε βάρος αυτών που κακοποιούν ζώα, άρχισαν να δημιουργούν νέα νομολογία υπέρ της προστασίας των ζώων.Μετά το Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο επέβαλε την βαρύτερη των προβλεπόμενων ποινών για το κρέμασμα και την θανάτωση δύο σκύλων, ήταν η σειρά του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, το οποίο, με την διαδικασία του αυτοφώρου, καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε μηνών τον Η.Β. 72 ετών, αγρότη, τον οποίο έκρινε ένοχο για την δηλητηρίαση με φόλα εννιά σκύλων στο χωριό Α. Μαρίνας...
του Δήμου Δοβρά Ημαθίας, μέσα στην αυλή της φαρμακοποιού Μ.Μ. στις 25/08/2010. πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα η συμβολή της εισαγγελέως έδρας και προϊσταμένης της Εισαγγελίας Βέροιας κας Γαλάταλη, η οποία δεν δίστασε να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη το βίντεο και οι εικόνες της φρίκης από το περιστατικό, οι οποίες για πολλοστή φορά εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς και αναδεικνύουν αυτό το σκοτεινό πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας» Βασιλική Τάκη, αντιπρόεδρος Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας zougla.gr. 

3 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Το σκοτεινό πρόσωπο ανήκει πρώτα σε αυτούς που παρατούν τα ζώα τους, δεύτερον στην κοινωνία που θα έπρεπε να φροντίζει για αυτά τα πλάσματα και τελευταία σε αυτούς που ενοχοποιούνται!

OSTRIA είπε...

καλημερα Μαριανα,εχεις δικιο ,ετσι ειναι,ομως ο φονος πρεπει να τιμωρειται σαν φονος...αν θελουμε να μειωθει τουλαχιστον αυτο το αισχος στην χωρα μας.Βεβαια ειναι βασικα θεμα παιδειας αλλα εκει και πιστευω συμφωνεις αργουμε ακομα!

Μαριανα είπε...

Συμφωνώ Ostria, δυστυχώς έτσι είναι. Όταν υποβιβάζουμε τους ίδιους τους ανθρώπους, η μοίρα που περιμένει τα ζώα δεν μπορεί να είναι καλύτερη...