Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

«Αναγκαία» τα μέτρα λέει η πλειονότητα των πολιτών

Οι πολίτες θεωρούν αναγκαία τα μέτρα για την Οικονομία, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Metron Analysis για την Ημερησία του Σαββάτου.

Παρά τον αντιδημοφιλή χαρακτήρα των μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, περίπου επτά στους δέκα τα χαρακτηρίζουν αναγκαία (68,9%) και μόλις το 23,6% υπερβολικά.
Απαραίτητα θεωρεί τα μέτρα το 86,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 57,2% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Στην ερώτηση «θα ήσαστε διατεθειμένος να κάνετε κάποιες θυσίες παραπάνω, για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά;», το 58,3% απαντά θετικά και το 39,6% αρνητικά.
Επίσης, σε ποσοστό 50,2% οι αποφάσεις της κυβέρνησης κρίνονται δίκαιες και άδικες από το 41,1% των ερωτηθέντων.

Στο Βαρόμετρο της Public Issue για το ΣΚΑΪ, έξι στους δέκα Έλληνες τάσσονται υπέρ του ΠΣΑ και ανάλογο ποσοστό εκφράζει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση.
Το 70% τίθενται υπέρ της περικοπής επιδομάτων στο Δημόσιο και 20% κατά, 68% υπέρ του παγώματος προσλήψεων στο Δημόσιο έναντι 28% που τίθενται κατά και το 68% είναι υπέρ του παγώματος μισθών στο Δημόσιο έναντι 25% κατά.

Αντιθέτως, το 61% διαφωνεί με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το 69% με την αύξηση των φόρων στα καύσιμα και το 51% με την επιβολή νέων φόρων.
Ακόμη, ποσοστό 59% θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Από την άλλη, πέντε στους δέκα (52%) πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει μόνη της το δημόσιο χρέος.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: