Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά του «εχθρού λαού»


ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό».
Το παραδέχεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέσω των «υμετέρων» ΜΜΕ, αλλά κυρίως, το παραδέχεται με τις πράξεις της.
Η στρατιωτική άσκηση που έγινε την Τετάρτη 14/10 στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛ στην Κοζάνη, η «επανακατάληψη ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα το οποίο έχουν καταλάβει ταραχοποιοί» όπως τιτλοφορήθηκε και εξηγήθηκε από τους διοικητές, αποδεικνύει στην πράξη ότι ο στρατός «κοιτάει» προς τους «εσωτερικούς εχθρούς» και ετοιμάζεται....
να αντιμετωπίσει όχι απλά διαδηλωτές, απεργούς, αλλά και εργαζόμενους που αναλαμβάνουν να δουλέψουν μόνοι τους παραγωγικές μονάδες.
Η προσπάθεια εξηγήσεων και παραπομπής σε «σεναριολογίες» από πλευράς κυβέρνησης έπεσε ήδη στο κενό. Αφενός γιατί η άσκηση έγινε με τη συγκεκριμένη «θεματολογία», αφετέρου γιατί έγινε για πρώτη φορά (και είναι γνωστό ότι οι συμβολισμοί στο στρατό ποτέ δεν είναι τυχαίοι), αλλά και για έναν ακόμα λόγο: γιατί υπάρχουν ήδη παραδείγματα αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων που διώκονται, όπως η ΒΙΟΜΕ και γιατί η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεπουλήσει τους… στόχους της άσκησης, «εργοστάσια στρατηγικού χαρακτήρα» όπως π.χ. εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Οι φαντάροι όμως έχουν φωνή και την ενώνουν με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους πρόσφυγες. Πριν από λίγες μέρες στρατευμένοι από 50 μονάδες δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στον πόλεμο των μεταναστών, δεν καταστέλλουν κοινωνικούς αγώνες.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με τις προκατόχους της, στην καταστολή ή την προετοιμασία καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Να ορθώσουμε τείχος απέναντί τους, με μαχητικούς και νικηφόρους αγώνες που θα κάνουν τους χειρότερους εφιάλτες τους να βγουν αληθινοί.
Δεν θα περάσει η τρομοκρατία τους, θα τη νικήσουμε με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από το στρατό, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: