Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Παιδάκια - σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Αλλη μια όψη του απάνθρωπου καπιταλισμού.

Τα νέα gadgets κατακλύζουν την αγορά κάθε χρόνο, και οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας - η Apple, η Microsoft, η Google, η IBM, η HP, η Cisco καταγράφουν κέρδη ρεκόρ.  Για να δούμε όμως ποιος παράγει όλο αυτό τον πλούτο και ποιοι τον καρπώνονται.

Τουλάχιστον ανατριχιαστικό είναι το δημοσίευμα που συναντήσαμε σ’ αυτή την ιστοσελίδα. Διαβάζοντας το κείμενο και βλέποντας τις ....
φωτογραφίες που υπάρχουν δεν χρειάζεστε τίποτε άλλο για να καταλάβεις πόσο εγκληματικό είναι το καπιταλιστικό καθεστώς. Εδώ πια δεν έχουμε εργάτες και μάλιστα παιδάκια, «ομιλούντα εργαλεία». Εχουμε κανονικούς σκλάβους, στον 21 αιώνα και το μόνο που ενδιαφέρει τα αφεντικά τους είναι να μην αυτοκτονήσουν!
Είναι τρομερό να διαβάζεις ότι για να θησαυρίσουν οι πολυεθνικές εταιρείες αναγκάζουν δεκάδες χιλιάδες παιδάκια κάτω από 14 ετών να δουλεύουν σε ορυχεία με το « 77% αυτών των παιδιών να τρώνε μόνο ένα γεύμα την ημέρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Foxconn Terry Gou έχει μια καθαρή αξία των 5,9 δις $. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος εργαζόμενος  της Foxconn θα πρέπει να εργαστεί 347 εκατομμύρια ημέρες, ή 951.000 χρόνια για να αποκτήσει τόσα χρήματα όπως το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα που σας αναφέραμε.

Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο;             ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: