Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Δελτίο τύπου για τη χθεσινή (14/9) κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr      Δελτίο Τύπου για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ –ανένταχτοι/ες αγωνιστές,τριες της Αριστεράς.....

Με μαζική συμμετοχή, ιδιαίτερα της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-εκλογική συνεργασία με ΕΕΚ και ανένταχτους αγωνιστές στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας 15 Σεπτέμβρη 2015.


                       
Η  συγκέντρωση μπροστά στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οδό Πανεπιστημίου άνοιξε με την ομιλία του Παντελή Βαϊνά, μέλους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία της πολιτικής πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί αποφασιστικά η ανατρεπτική αντικαπιταλιστική αριστερά και η πολιτική της πρόταση, για να υπάρχει ισχυρή, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην βάρβαρη πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών δυνάμεων που θα συγκροτήσουν την αυριανή μνημονιακή και βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση.


Στη συνέχεια χαιρέτησαν υποψήφιοι και στελέχη της εκλογικής συνεργασίας.
                                                                                                                            
Το λόγο πήραν η Μαρία Ξιφαρά, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και υποψήφιας στη Β’ Αθήνας,

ο Σάββας Μιχαήλ, γραμματέας της Κ.Ε. του ΕΕΚ και υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας

η Αργυρή Ερωτοκρίτου, ειδικευόμενη γιατρός, 

ο Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και υποψήφιος Επικρατείας,

ο Σπύρος Κοντομάρης, συνδικαλιστής εργαζόμενος και υποψήφιος Β Αθήνας,

ο Παναγιώτης Σηφογιωργάκης, δημοσιογράφος και υποψήφιος στην Α Αθήνας,
                                           
ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος υποψήφιος επικρατείας.                                                                
     

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ποίημα του Μπ. Μπρεχτ για τους μετανάστες και πρόσφυγες διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Ζιόβας.


Λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. η συγκέντρωση κατευθύνθηκε με πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ. Πυκνά τα μπλοκ, με παλμό και μαχητικότητα, με συνθήματα για τους πρόσφυγες, κατά της Ε.Ε. και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και συνθήματα για την αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική προοπτική και αναγκαιότητα.

Η μαζική πορεία έφτασε στις 9.30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΕ που φυλάσσονταν από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και η συγκέντρωση έληξε λίγο πριν τις 10.00 μ.μ. με το κάλεσμα να δοθεί μάχη,  για να βγει ενισχυμένη η αντικαπιταλιστική αριστερά και την Κυριακή στις εκλογές και τη Δευτέρα στους μαζικούς αγώνες για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: