Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Νυν και πρώην Συριζαίοι στην καρακοσμάρα τους

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την εξαγγελία εκλογών, οι πρώην σύντροφοι στον ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσουν σκληρές κατηγορίες.    Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, «συμπεριφέρεται ως δικτάτορας» και είναι «λάθος επιλογή». (σ.σ. Αλήθεια, ποιος την έκανε άραγε αυτή τη «λάθος επιλογή»; Μήπως αυτός που επέλεξε τον Νίκο Παππά; Μήπως αυτός που επέλεξε το Μνημόνιο; Μήπως αυτός που επέλεξε να εξαπατήσει τους πολίτες;)....

Στελέχη της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη κάνουν λόγο για «μνημονιακή δικτατορία» από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί την απερχόμενη κυβέρνηση για παραβίαση του Συντάγματος.
Έχω μια απορία: Τώρα τα ανακάλυψαν όλα αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας τώρα κατάλαβε πόσα τον χωρίζουν με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν ή ετοιμάζονται να αποχωρήσουν;   Από την άλλη, ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου τώρα αντιλήφθηκαν πως ο Τσίπρας είναι απατεώνας;
Κατά ένα περίεργο τρόπο, όλα αυτά συμβαίνουν, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και της εξαγγελία των εκλογών.
Και αφού ήταν βέβαιο πως αυτά τα στελέχη δεν θα ήταν στην εκλογική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι άλλοι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν παραιτήθηκαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε Μνημόνιο αλλά όταν παραιτήθηκε και ανήγγειλε εκλογές.
Και τώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ψήφο των πολιτών, για να ανατρέψουν το Μνημόνιο.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν πως οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη στους πολίτες;
Δεν οφείλουν μια συγγνώμη που το είχαν βουλώσει τόσους μήνες και κρατούσαν το φανάρι στον Τσίπρα;
Αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη που ο Τσίπρας αλώνιζε μέχρι να φέρει το Μνημόνιο;
Δηλαδή, τι σκέφτονται τώρα;
«Έλα μωρέ, δεν έγινε τίποτα, και τα χάπατα θα μας ψηφίσουν επειδή λέμε πως δεν μας αρέσει το Μνημόνιο»;
Αυτό σκέφτονται;
Αν σκέφτονται αυτό, σκέφτονται πολύ λάθος.
Η εικόνα που δίνουν για την ώρα οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, δεν είναι καθόλου διαφορετική από την εικόνα που δίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζουν να στηρίζουν τον Τσίπρα.
Και οι μεν και οι δε νοιάζονται μόνο για τον κώλο τους και τον μισθό τους
.
Και οι μεν και οι δε συνεχίζουν να σουλατσάρουν στα ΜΜΕ των ολιγαρχών που υποστήριζαν -όλοι μαζί ενωμένοι- πως θα διέλυαν αλλά τους ξέφυγε…
Και οι μεν και οι δε δίνουν την εντύπωση πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους πολίτες.
Και βέβαια, δίνουν την εντύπωση πως θα συνεργαστούν άψογα μεταξύ τους στην κυβέρνηση, μετά τις εκλογές και αφού ξεχάσουν τα βρισίδια που θα έχουν ανταλλάξει στο μεταξύ.
Αν οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να αρχίσει κάποιος να τους παίρνει λίγο στα σοβαρά, θα πρέπει να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους.
Ας ξεκινήσουν με μια συγγνώμη προς τους πολίτες.                  πιτσιρίκος  

Δεν υπάρχουν σχόλια: