Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 24-10-14

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  Η περίοδος που διανύουμε είναι μεστή σε πολιτικές εξελίξεις και συνοδεύεται από κινηματικούς σταθμούς.
Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το χρέος, το χρηματοπιστωτικό κενό, την προοπτική ενός νέου μνημονίου (με όποιο όνομα και αν εμφανιστεί), την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μνημονιακών νόμων σε βάρος των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η αντιπαράθεση αυτή σε μεγάλο βαθμό κυριαρχείται από τη συζήτηση γύρω από το «μείγμα πολιτικής», τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, την εκλογική αναμονή....
Επιχειρείται δηλαδή να περιοριστεί στους στόχους και τα όρια που έχει θέσει η αστική διαχείριση της κρίσης.
Η επαναστατική αριστερά έχει καθήκον να παρέμβει με στόχο να αναδειχθεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε πρωταγωνιστή, ξαναβάζοντας στην πρώτη γραμμή τα άμεσα εργατικά συμφέροντα και ανάγκες και την εργατική-αντικπιταλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση. Να αναδείξει τις αναγκαίες τομές: στάση πληρωμών κι διαγραφή του χρέους, ρήξη και έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο. Να μιλήσει για την προοπτική μιας κοινωνίας όπου ο πλούτος και η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια αυτών που τα παράγουν σαν τη μόνη διέξοδο από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, του αυταρχισμού και των κρίσεων.
Στην κρίση πολιτικής εκπροσώπησης απαντάμε: Να φύγει η βάρβαρη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Να ανατραπεί η πολιτική του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Παλεύουμε η πτώση της να είναι αποτέλεσμα ενός ρωμαλέου και απαιτητικού κινήματος απ’ τα κάτω.
Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλα τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να οργανώσουν την παρέμβασή τους στις κινηματικές μάχες και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της περιόδου
  • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλούν δημοτικές κινήσεις και φορείς ενάντια στις πλημμύρες και τις καταστροφές σε μια σειρά περιοχές της Δυτικής Αθήνας και Πειραιά.
  • Δίνουμε τις δυνάμεις μας στη μάχη για την κυριακάτικη αργία στις 2/11.
  • Παλεύουμε η επιστροφή της τρόικα, αρχές Νοέμβρη να απαντηθεί με μαζικές εργατικές κινητοποιήσεις. Επιδιώκουμε τη διοργάνωση μεγάλης πολιτικής διαδήλωσης στις 6/11, σε συνεργασία με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Την ίδια μέρα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
  • Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7/11, 6 μμ, έξω από το Ραδιομέγαρο, ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ, διεκδικώντας να μετατραπεί σε πανεργατική κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις, την αξιολόγηση, τη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών. Δεν θα περιμένουμε μέχρι της 27 Νοέμβρη, που θα συμμετέχουμε στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΥ, οργανώνουμε όλες τις μάχες από τώρα.
  • Προγραμματίζουμε κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πολυτεχνείο στις 16/11.
  • Οργανώνουμε την καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους με αναλυτικό προπαγανδιστικό υλικό και αφίσα. Παράλληλα συμβάλλουμε στην δημιουργία ενός πλατιού μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και αντίστοιχης πρωτοβουλίας. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει πρόσκληση που απευθύνεται τόσο σε πολιτικές δυνάμεις και αγωνιστές με συγγενή οπτική γύρω από το ζήτημα του χρέους, όσο και σε σωματεία, επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις και αγωνιστικές συλλογικότητες στη δουλειά και τη συνοικία.
  • Μπροστά στην όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την αυξανόμενη ένταση των περιφερειακών πολέμων (και σαν απάντηση στις λαϊκές εξεγέρσεις της προηγούμενης περιόδου σε μια σειρά χώρες) και τη συνεχή αναβάθμιση και συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα πολεμικά μέτωπα στην περιοχή, η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να συμβάλλει το ερχόμενο διάστημα πιο αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος. Στην κατεύθυνση αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει σχετική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, διεθνιστική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα..  
3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 - 11 Γενάρη 2015. Θα προηγηθεί ΠΣΟ στις 23/11 που θα συζητήσει το πλαίσιο θέσεων της ΚΣΕ για τη συνδιάσκεψη και θα αποφασίσει για το οργανωτικό (τρόπος εκλογής οργάνων κλπ).
Στην συζήτηση υπήρξε η πρόταση  για καθορισμό και νέας πανελλαδικής διαδικασίας μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να εκτιμηθούν οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί μετά τις εκλογές κα να ολοκληρωθεί με μεγαλύτερη άνεση χρόνου και πληρότητα η συζήτηση πάνω στα στρατηγικά ερωτήματα της περιόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: