Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Γάζα: Νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό στο στόχαστρο-Χτυπήθηκε το Νοσοκομείο Παίδων της Γάζας

 OmniaTV  Σήμερα Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 19:00, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με οβίδα από τανκ,  χτύπησαν το νοσοκομείο τους Μπέιτ Χανούν. Μέσα στο νοσοκομείο είναι παγιδευμένα 61 άτομα από το ιατρικό προσωπικό, τρεις ασθενείς, πολίτες και εθελοντές του ISM.
Ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται στην περιοχή, περίπου 150 μ. πίσω από το νοσοκομείο. Πυροβολισμοί ακούγονται στην περιοχή.
Σήμερα το απόγευμα οι ισραηλινές δυνάμεις χτύπησαν ασθενοφόρο με δύο νοσοκόμους μέσα στο Μπέιτ Χανούν, στη Βόρεια Γάζα.....
Ο ένας νοσηλευτής σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε βαριά.
Αυτή είναι η τρίτη ισραηλινή επίθεση εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων και ιατρικού προσωπικού στη Γάζα, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Η πρώτη είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του Νοσοκομείου Παίδων Al Durrah, στην Πόλη της Γάζας, χθες το βράδυ. Ένα δίχρονο παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σκοτώθηκε και 30 άλλοι τραυματίστηκαν.
Από την ημέρα που το Ισραήλ άρχισε την επίθεσή του στη Γάζα, 13 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί τελείως και δύο διασώστες έχουν σκοτωθεί. Καθ 'όλη τη σφαγή, το ιατρικό προσωπικό και  οι ιατρικές εγκαταστάσεις έχουν επανειλημμένα χτυπηθεί.
"Οι επιθέσεις του Ισραήλ σε νοσοκομεία της Γάζας συνεχίζονται, το ιατρικό προσωπικό, οι νοσηλευτές και τα σωστικά συνεργεία κάνουν ό, τι μπορούν υπό συνθήκες μεγάλου κινδύνου.", δήλωσε ο Joe Catron, ακτιβιστής τους Διεθνές Κινήματος Αλληλεγγύης από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, έξι από τα 13 νοσοκομεία της Γάζας έχουν ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές. Το νοσοκομείο el-Wafa νοσοκομείο  έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δύο ιατρικές κλινικές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, επτά άλλες κλινικές έχουν μεγάλες ζημιές,   13 μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν τραυματιστεί, και πέντε άλλα έχουν σκοτωθεί.
Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ζήτησε "την άμεση παύση των στρατιωτικών επιθέσεων της ισραηλινής κατά των ιατρικών εγκαταστάσεων και του προσωπικού στη Γάζα και ζητεί από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει  αυτή την τελευταία ισραηλινή θηριωδία και να αναγκάσει το Ισραήλ να λογοδοτήσει για αυτά τα εγκλήματα πολέμου."
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε την Παρασκευή για μια «ανθρωπιστική δίοδο» που θα συσταθεί στη Λωρίδα της Γάζας για να επιτρέψει στα μέλη της των ανθρωπιστικών οργανισμών να μεταφέρουν τους τραυματίες και να φέρουν φάρμακα.Τουλάχιστον 840 Παλαιστινιοι  σκοτώθηκαν και 5.400 τραυματίστηκαν σε 18 ημέρες από την ισραηλινή επίθεση στο μικρό παραθαλάσσιο θύλακα.
Το Νοσοκομείο Παίδων al-Durah μετά τον βομβαρδισμό


 palsolidarity  maannews

Δεν υπάρχουν σχόλια: