Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πάνω από 600 συνολικά οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Ο απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 600 την Τρίτη καθώς τα συνεργεία πρώτων βοηθειών τράβηξαν σωρούς νεκρών από τα συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν από τα ισραηλινά χτυπήματα τη 15η μέρα της επίθεσης.
Τα τελευταία θύματα, που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί, σκοτώθηκαν στη γειτονιά Τουφά της Πόλης της Γάζας ως αποτέλεσμα ισραηλινού βομβαρδισμού με οβίδες πυροβολικού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Άσραφ Αλ Κίντρα....

Πριν από αυτό, ο Αλ Κίντρα είπε ότι ο 22χρονος Μαχμούντ Σαλίμ Μούσταφα Νταράτζ υπέκυψε στα τραύματά του στα προσφυγικά της Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζσς.
Οι νεκροί έφεραν τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά την Τρίτη σε 31.
Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές ανακοίνωσαν νωρίτερα το θάνατο του Άχμαντ Αμπού Σέιντο από ισραηλινές οβίδες σε πάρκο στην Ανατολική Πόλη της Γάζας.
Σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν τη σωρό ενός άντρα από συντρίμμια στη γειτονιά Σετζάιγια.
Ο Αλ Κίντρα νωρίτερα ανακοίνωσε άλλο ένα θύμα, την 4χρονη Μούνα Ράμι Αλ Χαραουτ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Οι σωροί δύο γυναικών ανασύρθηκαν επίσης από τα ερείπια σπιτιών στη γειτονιά Ζεϊτούν της Πόλης της Γάζας, δήλωσε ο Αλ Κίντρα. Ταυτοποίησε τα δύο θύματα ως την 70χρονη Φατίμα Χασάν Αζάμ και την 50χρονη Μάριαμ Χασάν Αζάμ.
Επιπλέον, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τη σωρό του Μουχάμαντ Αλ Χίντι από κατεστραμμένο σπίτι στην Τελ Αλ Χάουα στη νότια Πόλη της Γάζας.
Νωρίτερα την Τρίτη, πάνω από 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και χτυπήματα του πυροβολικού στα σπίτια τους.
Τα ισραηλινά μέσα μετέφεραν νωρίτερα ότι εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως γίνονταν διαπραγματεύσεις για 5ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που θα ξεκινούσε στις 10 π.μ.
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι απέρριψαν την πρόταση, μετέδωσε η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ.
Από την έναρξη της επιχείρησης πάνω από 100.000 κάτοικοι της Γάζας έχουν φύγει από τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο σε 69 σχολεία που λειτουργεί η UNRWA, υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Συνολικά, 27 ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μέρες, 13 εκ των οποίων μόνο την Κυριακή, στην αιματηρότερη μέρα για τον ισραηλινό στρατό, από τον πόλεμο στο Λίβανο το 2006.
Δύο ισραηλινοί πολίτες [ΣτΜ. Ο ένας εκ των οποίων Παλαιστίνιος βεδουίνος πολίτης του Ισραήλ] έχουν επίσης σκοτωθεί από ρουκέτες.
Ο βασικός όρος της Χαμάς για εκεχειρία είναι η άρση του ισραηλινού αποκλεισμού του θύλακα, αλλά επίσης θέλει «την αποφυλάκιση όσων συνελήφθησαν πρόσφατα» στη Δυτική Όχθη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισμαήλ Χανίγια, ο υψηλότερος αξιωματούχος της Χαμάς στη Γάζα.
Οι επιθέσεις πέραν των συνόρων με ρουκέτες συνεχίστηκαν παρά την επιχείρηση, με 116 ρουκέτες να χτυπούν το Ισραήλ τη Δευτέρα, μία να χτυπά την ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, και άλλες 17 να καταρρίπτονται.

Πηγή: Maan με συνεισφορά από AFP                  Σύλλογος Ιντιφάντα  

Δεν υπάρχουν σχόλια: