Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Κομματόπληκτοι

Το πιο ζωντανό παράδειγμα, για το πώς μας αντιμετωπίζουν όλοι οι πολιτικοί σωτήρες όλων των κομματικών παρατάξεων, είναι η Κεφαλλονιά. Αυτή την στιγμή η Κεφαλλονιά είναι μια μικρογραφία ολόκληρης της χώρας. Ένας σεισμός και μέσα σε δύο λεπτά από πολίτης γίνεσαι ξεσπιτωμένος χρεωμένος και χωρίς να ξέρεις πού να ακουμπήσεις το μέλλον σου. Χωρίς να ξέρεις πότε θα ξαναχτυπήσει ο δεύτερος σεισμός και πού θα σε βρει.... Η
αντιμετώπιση που έδειξαν στον εθνικό σεισμό που προκάλεσε ο Εγκέλαδος Ενωμένη Ευρώπη, είναι η ίδια με την αντιμετώπιση που δείχνουν τούτοι εδώ οι σωτήρες στην Κεφαλλονιά.
Όπως δεν τους νοιάζει τι τραβάει ο κόσμος αυτή την στιγμή στο νησί, έτσι δεν τους νοιάζει τι τραβάει ο καθένας μας. Όταν ο πρωθυπουργεύων επισκέφτηκε το νησί, το μόνο που βρήκε να πει είναι “ότι η Κεφαλλονιά είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός”.Χέστηκε για τους Κεφαλλονίτες, για τις περιουσίες τους, για το κρύο που θα φάνε έξω από τα σπίτια τους, για τα δάνεια που τρέχουν για τις κουτσουρεμένες δουλειές που με ένα κούνημα χάθηκαν. Το θέμα είναι μη και δεν έρθει ο Βόρειος να απλώσει τον κώλο του στην παραλία της Κεφαλλονιάς! Ποιος νοιάζεται για τον ντόπιο; Ποιος νοιάζεται για τους ψαράδες, για τους αμπελουργούς, ποιος νοιάζεται αν οι Κεφαλλονίτες αναγκαστούν ίσως να εγκαταλείψουν (μακρυά από εδώ) και δεύτερη φορά μέσα στα 60 χρόνια τον τόπο τους. Το θέμα είναι να μην χαθούν λεφτά από τον τουρισμό!
Την ώρα που οι εθνικοί μας καναλάρχες διέθεταν άπειρες ώρες στις δημόσιες συχνότητες για το πώς κουνάνε τον κώλο τους τα αρσενικοθήλυκα ξέκωλα, αφού είχαν κάνει δίλεπτα ρεπορταζάκια με τα ρήγματα των σπιτιών στην Κεφαλλονιά, γινόταν όλο και πιο φανερή η απουσία εθνικής συνοχής από αυτό το λαό. Κοίτα πόσα Ρίχτερ κάνουν έναν πισινό να κουνιέται και ξέχνα τα Ρίχτερ που αφήνουν ένα ολόκληρο νησί να ξενυχτάει κάτω από νάιλον κοιτώντας το σπίτι του να πέφτει.
Τόσα δελτία τύπου που εξέδωσε ο Σύριζα για την “νεολαία” που δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τις δηλώσεις ντροπής του Βαρβιτσιώτη, αν τα είχαν κάνει για το κομμάτι της Ελλάδας που για άγνωστο χρονικό διάστημα θα είναι όμηρος και των Ρίχτερ και του Κράτους, θα είχε γίνει παγκόσμια επανάσταση. Ποιος νοιάζεται για τον άνθρωπο όταν το κόμμα συνεδριάζει για το ποιον σωτήρα θα στείλει να μαζέψει, με το αζημίωτο, τα μπάζα από τις ζωές ανθρώπων! Το θέμα είναι οι περιφεριάρχιδες και περιφεριαρχέσες να είναι “Αριστεροί”. Αριστεροί όπως έρχομαι και όχι όπως με βλέπεις.
Έδωσε 600 ευρώ το Κράτος για τις πρώτες ανάγκες κάθε οικογένειας αλλά το καράβι που έβαλε το Κράτος να βγάλουν τις νύχτες οι Κεφαλλονίτες δεν το επίταξε αλλά το χρεώνει στις πλάτες των Κεφαλοννιτών άρα στις πλάτες όλων μας. Να κονομήσουν κι από αυτό. Αυτή την στιγμή όλη η Ελλάδα έπρεπε να είναι Κεφαλλονιά και να μην ασχολείται με συνεδριάσεις κομμάτων, τρομολαγνείες με καθαρά Καλάσνικοφ και δημιουργίες Τρίτου Κώλου του Τρίτου Πόλου της ΔΗΜΑΡ που στηρίζει το “Κίνημα Σημίτη” ή αλλιώς “58¨.
Είναι ο πρώτος σεισμός στην ιστορία της τηλεοπτικής κάλυψης που δεν έχει κάλυψη. Από τον σεισμό του Αιγίου μέχρι τον σεισμό της Αττικής πέρασε πολύ ΠΑΣΟΚ από το κύτταρό μας. Χάσαμε το κύτταρο τόσο της συμπόνιας όσο και της ανθρώπινης προσφοράς. Αντί να πάρουμε παράδειγμα από αυτό που η Φύση προκάλεσε εμείς κοιτάμε τα εκτρώματα της Φύσης που θέλουν σώνει και καλά με κόμματα και κομματίδια να προκαλούν απανωτούς σεισμούς στην ήδη πληγωμένη Ελλάδα.
Βγάλαμε την Κεφαλλονιά έξω από τον χάρτη διότι κοιτάμε τον Χάρτη της ΕΕ και όχι τον Χάρτη της Ελλάδας. Πετάμε τους Έλληνες έξω από την Ελλάδα, αλλά σημασία έχει να έρθει ο Τουρίστας! Να είναι Ευρωπαίος και καλοπληρωτής, να πάρει κοψοχρονιά τα οικόπεδα που παλιά έστεκαν σπίτια που πέφτουν όπως αυτά των Κεφαλλονιτών.
Ευτυχώς που η Κεφαλλονιά ως ψυχή άντεξε, αντίθετα από τα δημόσια κτίριά της που είχαν τις πολλές σφραγίδες του Κράτους όταν φτιαχνόταν, άλλα λιγότερο τσιμέντο και σίδερο για να πάει καλά η μίζα. Το δίλημμα των Κεφαλλονιτών για την επόμενη ημέρα, όταν τελικά δουν τι έχει απομείνει από όσα έφτιαξαν, θα είναι το ίδιο με το δίλημμα των Ελλήνων: Μένω και ξαναχτίζω ή φεύγω και ρίχνω μαύρη πέτρα πίσω μου. Είναι η απόφαση που πρέπει να πάρει κάθε Έλληνας μόνος του γιατί στον καθένα δημιούργησαν και μία Κεφαλλονιά. Κάθε σπίτι και ρήγμα, κάθε ζωή και αβεβαιότητα. Αν όμως δούμε ότι αντιμετωπίζουν την ζωή και το σπίτι σου με τόση επιπολαιότητα και επικίνδυνη ελαφρότητα, όπως την Κεφαλλονιά, θα καταλάβουμε ότι τούτοι εδώ, από την αριστερά μέχρι την δεξιά, ως κομματική ευκαιρία βρίσκουν την απόγνωση για να προβούν σε πλιάτσικο χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.
Οι Κεφαλλονίτες εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό Εγκέλαδο, όλοι οι υπόλοιποι έχουμε να αντιμετωπίσουμε Εγκελαδίσκους που χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν έναν αληθινό σεισμό, μάς τρομάζουν με τις συνέπειες μιας επερχόμενης αόρατης καταστροφής. Μη μπορώντας να ανοίξουν ρήγμα στα σωθικά της χώρας ανοίγουν ρήγματα στον καθένα μας προσωπικά.
Οι Κεφαλλονίτες θα αντέξουν διότι το κακό το έπαθαν όλοι μαζί. Οι υπόλοιποι, ενώ μπορούμε να κάνουμε την πρόγνωση ότι ο σεισμός των Εγκελαδίσκων είχε προέλευση την ΕΕ και τους ντόπιους γερμανοτσολιάδες, δεν θα αντέξουμε, γιατί η κοινωνική μας συνοχή σωριάστηκε από τα Ρίχτερ της δουλοπρέπειας.-           MANIER                                                                           πηγη:Στον τοίχο       

Δεν υπάρχουν σχόλια: