Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στη μάχη των τοπικών εκλογών η αντικαπιταλιστική Αριστερά

Σε όλες τις περιφέρειες και σε περισσότερους δήμους το μήνυμα της ανατροπής
της Ντίνας Χαριτάτου
Μεγάλη είναι η πανελλαδική κινητοποίηση των αριστερών αντικαπιταλιστικών κινήσεων σε περιφέρειες και δήµους ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά είχε παρέµβει εκλογικά το 2010 σε 11 από τις 13 περιφέρειες (εκτός Στερεάς και Νότιου Αιγαίου) και σε 19 δήµους πανελλαδικά, στους οποίους όµως συµπεριλαµβάνονταν οι µεγαλύτεροι...
Φέτος η τάση είναι να ενισχυθεί η παρέµβαση του αντικαπιταλιστικού αντιΕΕ αντιδιαχειριστικού ρεύµατος, σε µετωπική αντιπαράθεση µε τους συνδυασµούς που στηρίζουν µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο την επιδροµή κυβερνήσεων, κεφαλαίου, ΕΕ και ∆ΝΤ, αλλά και σε διάκριση από τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Στην Ήπειρο πραγµατοποιήθηκε συνέλευση της περιφερειακής κίνησης Αριστερή Παρέµβαση στην Ήπειρο την προηγούµενη Κυριακή, όπου και καθορίστηκε η πορεία προς τις εκλογές, διαµορφώθηκε το προσχέδιο της διακήρυξης και η επιτροπή που θα οριστικοποιήσει την τελική της µορφή. Παράλληλα οι επιτροπές Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουµενίτσας πρότειναν τον Νίκο Ζήκο (ήδη περιφερειακό σύµβουλο) ως επικεφαλής και σε αυτές τις εκλογές, στην υποψηφιότητα του οποίου δεν τέθηκε κάποια διαφωνία. Στο επόµενο διάστηµα η παράταξη θα προχωρήσει σε συσκέψεις ανά νοµούς προκειµένου να εµπλουτιστεί η διακήρυξη και η διαδικασία θα καταλήξει σε νέα Πανηπειρωτική Γενική Συνέλευση σε ένα µήνα περίπου, όπου θα καταληχθεί η διακήρυξη, ο επικεφαλής, οι αντιπεριφερειάρχες και τα πρώτα ονόµατα του ψηφοδελτίου.
Σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Παρέµβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη ∆υτική Ελλάδα (µε επικεφαλής τον ∆ηµήτρη ∆εσύλλα) τονίζει ότι θα δώσει «τη µάχη των περιφερειακών εκλογών, µε συνολικό αντικυβερνητικό, αντιΕΕ, αντιδιαχειριστικό και αντικαπιταλιστικό πολιτικό περιεχόµενο ενάντια στο κράτος, τις περιφέρειες και τους δήµους του». Καλεί «σε πολιτική µετωπική συσπείρωση και συµπόρευση όλες τις δυνάµεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιϊµπεριαλιστικής, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικής Αριστεράς, τους πρωτοπόρους αγωνιστές του κινήµατος, όλους τους αγωνιστές που διαφοροποιούνται από τη διαχειριστική και ρεφορµιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ)».
Η Αριστερή Παρέµβαση – Αντικαπιταλιστική κίνηση στη ∆υτική Ελλάδα διακήρυξε από κοινού µε τη δηµοτική κίνηση Ανταρσία στο ∆ήµο Πύργου (είχε εκλέξει δηµοτικό σύµβουλο τον Γ. Σεφερλή) την εκλογική παρέµβαση για να «συµβάλουν στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του µαύρου µετώπου της συγκυβέρνησης Ν∆-ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς-φασιστικής εφεδρείας τους (µε όποιο όνοµα κι αν εµφανιστεί), στη συνολική καταδίκη της ΕΕ, σε αποτελεσµατικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του µετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, ανατρεπτικής Αριστεράς».
Στην Αθήνα συνεδριάζουν οι παλιές και προστίθενται και νέες αντικαπιταλιστικές κινήσεις. Μαζική ήταν η προχθεσινή συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. Αποφασίστηκε η δηµοσίευση δήλωσης καθόδου µέσα στην ερχόµενη εβδοµάδα, εκδήλωση για το κίνηµα στη πόλη στις 19 Φεβρουαρίου και νέα συνέλευση για ανοιχτή συζήτηση της διακήρυξης.
Στη Γλυφάδα πραγµατοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση την προηγούµενη Κυριακή για συγκρότηση αριστερής, αντικαπιταλιστικής, αγωνιστικής κίνησης. Η προσπάθεια αυτή είναι συνέχεια και τοµή στη δράση των δυνάµεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην περιοχή µετά την εµπειρία της προηγούµενης περιόδου, που οδήγησε στην επιλογή µιας αυτοτελούς παρέµβασης. Από µέρους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής χαιρέτησε ο Άγγελος Χάγιος. Στον Βύρωνα, επίσης, την προηγούµενη Κυριακή έγινε ανοικτή συζήτηση µε καλεσµένους αγωνιστές του εργατικού κινήµατος και των συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών της περιοχής. Παρουσιάστηκαν οι απόψεις της Αριστερής Παρέµβασης για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αντικαπιταλιστικού αριστερού ρεύµατος. Στη συζήτηση αναδείχτηκαν απαιτήσεις για συνέχεια της συζήτησης και από τη συντριπτική πλειοψηφία διαθεσιµότητες για συµβολή και ενεργή στήριξη της παρέµβασης στις δηµοτικές εκλογές.
Στην Καισαριανή δηµιουργήθηκε νέα αριστερή αντικαπιταλιστική δηµοτική κίνηση µε όνοµα Ανυπότακτη Καισαριανή – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση µετά την πετυχηµένη συγκέντρωση την Τετάρτη στο δηµαρχείο. Αποφασίστηκε η παρέµβαση στις δηµοτικές εκλογές µε επικεφαλής τον Μιχάλη Μιλτσακάκη, µέλος του ∆.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθµιας εκπαίδευσης της περιοχής.
Στο Αιγάλεω το Ρήγµα στα ∆υτικά προχωρά µε απόφαση της συνέλευσης του για αυτοτελή παρουσία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στις δηµοτικές εκλογές. Συσκέψεις και συζητήσεις για τη συγκρότηση αγωνιστικών, αριστερών, αντικαπιταλιστικών κινήσεων έγιναν την Κυριακή στην Ηλιούπολη και το Νέο Ηράκλειο
Επίσης, έπειτα από πρόσκληση των κινήσεων Αριστερή Παρέµβαση Πολιτών Βύρωνα, Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέµβαση στους δρόµους της Νέας Σµύρνης και Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια πραγµατοποιείται παναθηναϊκή συνάντηση κινήσεων πόλης στις 7 Φεβρουαρίου, στις 7 µ.µ., στα γραφεία του Σωµατείου Μισθωτών Τεχνικών (Ερµού & Φωκίωνος 11).                                  ΠΡΙΝ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: