Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά για αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παρασκευή 31/1

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr   Η πάλη ενάντια στον ΦΑΣΙΣΜΟ είναι πάλη ενάντια στην

ΦΤΩΧΕΙΑ, την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ και το ΡΑΤΣΙΣΜΟ   Το νέο χτύπημα της ναζιστικής συμμορίας στο Κερατσίνι δεν ήταν ούτε τυχαίο ούτε ξαφνικό.... Οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος ,παρέλασαν προκλητικά στο δρόμο που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα, βεβήλωσαν το σημείο της θυσίας του, κατέβασαν πανό συλλόγων της περιοχής και κατέληξαν κάτω από την προστασία της αστυνομίας στο στέκι «Ρεσάλτο», όπου και εκτόνωσαν όλο το μίσος τους... στο σπίτι και το παιδικό δωμάτιο συστεγαζόμενου διαμερίσματος.

Δε  μας  προκαλεί  καμιά  έκπληξη  η  στάση  της  αστυνομίας που  όχι  μόνο  δεν  παρενέβη  αλλά
προστάτευσε τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ενώ αντίθετα επέβαλε κλίμα αστυνομοκρατίας στην αντιφασιστική πορεία-απάντηση που ακολούθησε στο Κερατσίνι. Μετά το σόου Σαμαρά με τις συλλήψεις ορισμένων στελεχών της Χ.Α και την «αποκαθήλωση» 2-3 αστυνομικών που συνεργάζονταν ολοφάνερα με τους δολοφόνους, οι υπεύθυνοι για την κοινωνική καταστροφή που συντελείται κατά του λαού μας ανοίγουν ξανά το δρόμο στους ναζιστές για να χτυπήσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δίνει την σκυτάλη στη Χρυσή Αυγή να συνεχίσει την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της. Εκεί που σταματάνε οι επιστρατεύσεις απεργών, οι καταστρατηγήσεις δημοκρατικών  δικαιωμάτων,  οι   μαζικές  απολύσεις  ,οι   απαγορεύσεις  κινητοποιήσεων  και   η βιομηχανία ποινικών και πειθαρχικών διώξεων από την μεριά του κράτους ,της κυβέρνησης και  της Ε.Ε, αναλαμβάνει την συνέχισή τους το παρακράτος της Χ.Α προκειμένου να διαλύσει τους πυρήνες αντίστασης   στις   λαϊκές   γειτονιές   του   Πειραιά,   να   τρομοκρατήσουν   και   να   φοβίσουν   όσους αντιστέκονται στα μνημόνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, του φασισμού, της φτώχειας και του ρατσισμού. Παίζουν ανοιχτά το χαρτί του ρατσισμού με την ενίσχυση των δολοφόνων της Φροντεξ και του Λιμενικού που δολοφόνησαν τους πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Λαμπεντούζα. Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής βάζουν πάλι την προβιά του πολιτικού κόμματος, ψάχνοντας προκλητικά τα επόμενα θύματά τους στις φτωχογειτονιές μας για να μουδιάσουν, να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν το λαό με σκοπό να καλύψουν γι’ ακόμα μια φορά  τους   υπεύθυνους  της   κοινωνικής  καταστροφής,  της   ανεργίας,  της   καταπίεσης  και   της εκμετάλλευσης. Να καλύψουν το ρόλο της Ε.Ε και των εγχώριων κυβερνητικών συμμάχων της, ειδικά τώρα που είναι και στην προεδρεία της ΕΕ.
Η μάχη με τον φασισμό και την Χρυσή Αυγή είναι μια μάχη που έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Ένας
κόμβος αυτής της μάχης είναι και οι κινητοποιήσεις στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Ο αγώνας για ψωμί, δουλειά, ελευθερία, δημοκρατία, νομιμοποίηση των  μεταναστών  και  αποδέσμευση  από  τα  δεσμά  των  τοκογλύφων  και  του  κεφαλαίου θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα ενάντια σε  κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και  το μακρύ  τους  χέρι,  τους  φασίστες.  Η  ενεργητική  και  οργανωμένη  δράση  των  εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των υποαπασχολούμενων χωρίς μέλλον και παρόν, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των συμμάχων κυβέρνηση-ΕΕ και να βάλει φρένο στην φασιστική Χρυσή Αυγή.
·  Όλοι-ες  στην Αντιφασιστική πορεία που καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός σωματεία, αντιρατσιστικές κινήσεις και φορείς της περιοχής
 Παρασκευή 31 /1 στις 6. 00 μμ  στην Π . Τσαλδάρη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: