Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Χ.Α. με στολή ΜΑΤ

 
  Του Περικλή Κοροβέση   Η στυγερή δολοφονία του γνωστού ράπερ KILLΑH P, του κατά κόσμον Παύλου Φύσσα, γόνου μιας αγωνιστικής οικογένειας με πολλούς διωγμούς, με πατέρα οργανωμένο στο ΚΚΕ, δεν φαίνεται να είναι τυχαία. Οι νεοναζί δράστες, καλά οργανωμένοι, του έστησαν στα σκοτεινά ενέδρα και τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, παρουσία της κοπέλας του, που γλίτωσε από θαύμα. Ολες οι ενδείξεις δείχνουν πως οι νεοναζί, κατά τα πρότυπα των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ, έχουν προετοιμάσει «λίστες θανάτου» και όντας σίγουροι για την ατιμωρησία τους, έκαναν την πρώτη τους δοκιμή.... Οπως δεν ήταν τυχαία η δίκη δύο κορυφαίων διανοουμένων της Αριστεράς, του Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνου Μουτζούρη. 
Το δικαστήριο νομιμοποίησε την ενέργεια της Χρυσής Αυγής, αντί να απορρίψει τη μήνυση ως αβάσιμη.

Η ναζιστική απειλή στη χώρα μας έχει υποτιμηθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να οδηγήσει στην κυβέρνηση τη Χρυσή Αυγή κατά τα νορβηγικά πρότυπα. Τα κομμουνιστικά κόμματα της Δ’ Διεθνούς, ειδικά στη Γερμανία, είχαν θεωρήσει μεγαλύτερό τους εχθρό τη Σοσιαλδημοκρατία και όχι τον Χίτλερ. Κατάλαβαν ποιος ήταν ο Χίτλερ όταν βρέθηκαν στους φούρνους. Αλλά ήταν αργά. Οι στάχτες δεν αντιδρούν ποτέ. Και το δικό μας Κ.Κ., διά στόματος της κυρίας Παπαρήγα, είχε δηλώσει πως οι χρυσαυγίτες θα φορέσουν τα κουστουμάκια τους και θα απορροφηθούν από το σύστημα. Σήμερα, από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρό του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Αλλά ας ρίξουμε και μια ματιά τι γίνεται με τους φασίστες στην Ευρώπη σήμερα. 
Στην Ελβετία έχουν 26%. Στη Σερβία 29%. Στη Νορβηγία 23%. Στην Ουγγαρία 17%. Ακόμα και στη Ρωσία, των πάλαι ποτέ μπολσεβίκων, έχουμε ένα 12%. Αυτά ενδεικτικά. Αρα η Χρυσή Αυγή ανήκει σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό ρεύμα που έχει ισχυρές ρίζες στον κλασικό ευρωπαϊκό ναζισμό της δεκαετίας του 1930 και διαθέτει ισχυρούς χρηματοδότες. Κατά την «Guardian», οι Ελληνες ναζί χρηματοδοτούνται από εφοπλιστές και από αυτό μπορεί κανείς να συμπεράνει το ενδιαφέρον των ναζί για τα ναυπηγεία του Περάματος και τη δημιουργία σωματείου στην υπηρεσία των εφοπλιστών.

Η Χρυσή Αυγή, όπως και ο φασισμός στην Ευρώπη, δεν είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο. Είναι το αντίπαλο δέος του πολιτικού νεοφιλευθερισμού και είναι καθαρό προϊόν του ευρωπαϊκού πολιτισμού που έγινε και εξαγώγιμο. Το 1939, σχεδόν όλα τα κράτη της Ευρώπης είχαν ένα είδος ναζισμού/φασισμού, με εξαίρεση μόνο τη Γαλλία, τις σκανδιναβικές χώρες, τις Κάτω Χώρες, την Τσεχοσλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ίδιο ίσχυε και στα Βαλκάνια και την Τουρκία. Στην ουσία ο πόλεμος του Χίτλερ, αν ήταν σχεδόν παρέλαση στην Ευρώπη, ήταν γιατί έμπαινε σε χώρες που τα καθεστώτα τους ήταν φιλικά διακείμενα. Η Νέα Ευρώπη του Χίτλερ θα ήταν ένας εξορθολογιστικός κανονισμός των φασιστικών καθεστώτων υπό γερμανικό έλεγχο (αυτό που κάνει η Μέρκελ σήμερα στο οικονομικό επίπεδο).

Τα επιχειρήματα αυτής της «Διεθνούς» του ναζισμού είναι παντού τα ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι το ένδυμα. Εναντιώνονται στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο και αναζητούν μια ανύπαρκτη καθαρότητα της φυλής πάνω στο μοντέλο των σιωνιστών. Πλαστογραφούν την Ιστορία αντιγράφοντας ναζιστικά φυλλάδια προπαγάνδας που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα (όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή). Καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον επιθετικό ρατσιστικό λόγο, που όχι σπάνια καταλήγει σε δολοφονίες, δημιουργούν παραστρατιωτικά τάγματα εφόδου και αναπτύσσουν μια ισλαμοφοβία που δεν στρέφεται μόνο εναντίον των μεταναστών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες, αλλά εναντίον του ίδιου του Ισλάμ, αγνοώντας τον πολιτισμό του. Το περίεργο είναι πως η ακροδεξιά τζιχαντική εκδοχή του Ισλάμ, που είναι ταυτόσημη σαν ιδεολογία του ναζισμού, με άλλες αναφορές, αντί να είναι σύμμαχος των ναζί ταυτίζεται με τον μεγάλο πολιτισμό του 8ου και του 9ου αιώνα του Ισλάμ.

Η Χρυσή Αυγή δεν δημιούργησε κανένα κίνημα. Εξέφρασε απλά τον βαθύ φασισμό αυτής της κοινωνίας, που θεμελιώνεται από τον Μεταξά, περνάει από τους συνεργάτες των ναζί κατακτητών, συνεχίζεται με τους παρακρατικούς του εμφύλιου πολέμου, για να εδραιωθεί ως κράτος μετά τον Γράμμο και το Βίτσι και να καταλήξει στη χούντα των συνταγματαρχών. 

Εκτός από τα νεαρά παιδιά που έχει στρατολογήσει η ναζιστική οργάνωση, που δεν έχουν τη γνώση και την κρίση να καταλάβουν πως εκπαιδεύονται για δολοφόνοι, οι ενήλικες είναι με τη μια ή την άλλη μορφή συνειδητοί φασίστες και τα ποσοστά της Χ.Α. θα αυξάνονται εντυπωσιακά, ελλείψει ενός στιβαρού αντιφασιστικού μετώπου που θα ξεκινάει από την Εκκλησία και θα φτάνει μέχρι τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αν δεν γίνει αυτό, τότε σημαίνει πως όλοι δουλεύουμε για τη Χρυσή Αυγή. Ηδη τα ΜΑΤ έχουν μπει στην υπηρεσία της με πλήρη κάλυψη των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: