Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Όλες και όλοι στο Υπουργείο Υγείας, Παρασκευή 23/8, 12 μ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr     ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
και… ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ..
Μέσα στον Αύγουστο η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή βάρβαρων μέτρων: 1618 διαθεσιμότητες υγειονομικών, χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων, κλείσιμο νοσοκομείων, 25 ευρώ εισιτήριο για τα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός προγράμματος διάλυσης του ΕΣΥ, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους δανειστές, την τρόικα και το ιδιωτικό κεφάλαιο στην υγεία. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της φτώχειας....
για άλλη μία φορά σπέρνει την εξαθλίωση ανάμεσα σε εργαζόμενους και ασθενείς, το φόβο και τον αποκλεισμό από τη δημόσια υγεία.
Κανέναν δε πείθει ο υπουργός υγείας όταν διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι θέλει απλά να πετύχει την «αλλαγή του χαρακτήρα» των δημόσιων νοσοκομείων. Η εμπειρία της ΕΡΤ και οι απολύσεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο πως πρέπει να απορρίψουμε την άθλια προπαγάνδα του υπουργείου και των ΜΜΕ ότι δήθεν δεν θα απολυθεί κανείς ή ότι η υγεία θα αναβαθμιστεί μέσω λουκέτων και απολύσεων. Το κύμα κλεισιμάτων-διαθεσιμοτήτων στον χώρο της υγείας με αφετηρία τα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι μόνο η αρχή.
Έχουν το θράσος να καταργούν κρεβάτια στο ΕΣΥ και να αποδεκατίζουν τα νοσοκομεία τη στιγμή που έχει ήδη δημιουργηθεί μία απελπιστική κατάσταση για την υγεία του λαού. Οι συνεχείς μειώσεις στα κονδύλια για τα δημόσια νοσοκομεία, η εγκληματική  απαγόρευση προσλήψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που έχει φτάσει σε αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων 1/24, η αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε φάρμακα και εξετάσεις, ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων, η δυσχέρεια πρόσβασης ακόμα και για τους ασφαλισμένους δημιουργούν ένα δημόσιο σύστημα υγείας τελείως εχθρικό απέναντι στην κοινωνία. Σε λίγο θα ανακοινωθεί επίσημα και το 25ευρω για οποιαδήποτε επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο, για να επιτευχθεί το «πρωτογενές πλεόνασμα»!
Είναι προφανές πως η σύγχρονη χούντα κεφαλαίου –ΕΕ –ΔΝΤ προωθεί με τις πολιτικές της όχι την επιβίωση του λαού αλλά του ευρώ και της ευρωζώνης. Στο βωμό της συνέχισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και των αγορών θυσιάζεται μια ολόκληρη κοινωνία. Έτσι, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το προσδόκιμο επιβίωσης έχει ήδη μειωθεί τραγικά και απότομα (4 ως 5 χρόνια σύμφωνα με διεθνείς ανεξάρτητους αναλυτές, τουλάχιστον 2 χρόνια σύμφωνα με την Εθνική σχολή δημόσιας υγείας.). Καταργούν το πολύτιμο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στην υγεία, χαρίζουν φιλέτα κερδοφορίας στα ιδιωτικά συμφέροντα που θα τρέξουν να καλύψουν τα κενά, δημιουργώντας έναν κοινωνικό εφιάλτη!

 Στεκόμαστε στην ίδια γραμμή αγώνα με όλους τους εργαζόμενους (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και τους ανέργους που απειλούνται από την ανέχεια για να ανατραπεί η κυβέρνηση και οι πολιτικές που χέρι-χέρι με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν βυθίσει την κοινωνία στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Θέλουμε τους υγειονομικούς, ζωντανό κομμάτι ενός εργατικού κινήματος που παλεύει για στάση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους και πλήρη διαγραφή του ληστρικού χρέους, με την αποδέσμευση από Ε.Ε-ευρώ, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων που κλείνουν, μέσα από εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης, δημιουργικής κοινωνίας, χωρίς «έκτακτες εθνικές ανάγκες» στο όνομα των οποίων ισοπεδώνονται όλα τα δικαιώματα, για μια κοινωνία που δεν θα είναι υποταγμένη στο καπιταλιστικό κέρδος.
Ø      Να μην αφήσουμε κανένα νοσοκομείο να κλείσει! ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ!  
Ø      Κανένας υγειονομικός σε διαθεσιμότητα-απόλυση! Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
Ø      Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ΟΛΩΝ στη δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία.
Με συντονισμό σωματείων και συνελεύσεων να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας. Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες ούτε θέλουν, ούτε μπορούν!  Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και του μαχόμενου συνδικαλισμού πρέπει άμεσα να συντονιστούν σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις και διαδηλώσεις τώρα! Για να γίνουν παρελθόν αυτοί που  γκρεμίζουν το μέλλον μας!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: