Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, φορτώνουν τα βάρη στο λαό

 Νέο Αριστερό Ρεύμα   Με πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου και διατάγματα η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δρομολογεί το ξεπούλημα των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, των δημόσιων αγαθών, στο κεφάλαιο. Οι "μεταρρυθμίσεις" του Σαμαρά, οι "διαρθρωτικές αλλαγές" στην οικονομία που είναι η "καραμέλα" των υπουργών και των στελεχών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, ακριβώς αυτό σημαίνουν: πλήρες ξεπούλημα κάθε δημόσιας υπηρεσίας και αγαθού, ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας επιχείρησης, νέα κέρδη για το κεφάλαιο. Αυτή είναι η απάντησή τους στη βαθιά κρίση του καπιταλισμού. ...
Ισοπεδώνουν έτσι την Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλιση, τις συγκοινωνίες και βέβαια τα φιλέτα, όπως το ρεύμα και το νερό. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν για τα αυτονόητα (νερό, ρεύμα, νοσοκομείο, σχολείο), και μάλιστα πολύ ακριβά. 
Όπως αναφέρουν οι ταξικοί συνδικαλιστές και το ταξικό σχήμα των εργαζομένων στη ΔΕΗ:
"Μετά τον τεμαχισμό της ΔΕΗ σε τρία κομμάτια (ΔΕΗ Παραγωγή-Εμπορία, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ), μεθοδεύεται η ολοκληρωτική διάλυση και παράδοσή της στα αρπακτικά των αγορών μέσα σε μια διετία. Η κυβέρνηση των τοκογλύφων, με την πρόσφατη «Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου» δρομολογεί:
1. Την άμεση παράδοση (2014) σε ιδιωτικά συμφέροντα του ΑΔΜΗΕ, δηλ. του Δικτύου Μεταφοράς και των Κέντρων Ελέγχου Ενέργειας, της στρατηγικότερης υποδομής της χώρας.
2. Την απόσπαση (2015) της  «μικρής ΔΕΗ», στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, με αναλογικό ποσοστό από το παραγωγικό μείγμα και την πελατειακή βάση της.
3. Πλήρη εκποίηση (1ο τρίμηνο 2016) της εναπομείνασας ΔΕΗ με διάθεση σε «στρατηγικό επενδυτή» του 17% των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο.
Μια αποικιοκρατική «Πράξη» που, αν υλοποιηθεί, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή. Υπονομεύει τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό και στερεί τη χώρα από ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.
Τα νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι και η εθνική οικονομία πλήρωσαν και πληρώνουν  ήδη πανάκριβα τη μέχρι σήμερα ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνη απάντηση σε όφελος του λαού και του τόπου είναι η Εθνικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα.
Η εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, η διάλυση κάθε Δημόσιας Υπηρεσίας, η κατάργηση κάθε έννοιας Δημόσιου Κοινωνικού Αγαθού και η παράδοσή τους στις «αγορές», είναι όρος για τη μετατροπή της χώρας σε διαθέσιμο οικόπεδο για τη χάραξη νέων Μανωλάδων ή αλλιώς «Αναπτυξιακών Ειδικών Οικονομικών Ζωνών».
Η Ενέργεια, όπως το Νερό, η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλιση, είναι Κοινωνικά Αγαθά. Είναι Δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο λαός μας με πολύχρονους αγώνες. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τα ξεπουλά και να τα καταργεί η δικτατορία τρόικας-κυβέρνησης.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, κάθε κοινωνικό φορέα, ολόκληρο τον ελληνικό λαό σε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την Υπεράσπιση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών. Ένα μέτωπο που θα φράξει το δρόμο στην εκποίηση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και σε κάθε ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: