Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

INTO THE FIRE: Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες μετανάστες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα, βρήκαν στην χώρα που υποτίθεται ότι γέννησε την Δημοκρατία και σεβόταν τους ξένους, μια χώρα που έχει γίνει ο περίγελος, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα, σε χώρους που θυμίζουν Γκουαντάναμο, ζώντας ως δούλοι σε Μανωλάδες και όντας στόχοι της ναζιστικής συμμορίας....
Πολλοί από αυτούς προσπαθούν να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά εγκλωβίστηκαν στα σύνορά της, ας όψεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Το φιλμ “Into the Fire” ερευνά το μείζον πρόβλημα των μεταναστών και των προσφύγων στην Ελλάδα. Η δυσκολία χορήγησης ασύλου, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, χωρίς νομική υποστήριξη και άδειες παραμονής, εξαθλιωμένοι, κάνοντας δουλειές του τρόμου για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά.
Και σαν να μην φτάνει αυτό, γίνονται και στόχοι της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας. Ένα κράτος που δεν φαίνεται να το απασχολεί το θέμα της ρατσιστικής βίας και μια αστυνομία που κάνει ότι μπορεί για να πείσει, ότι οι φιλικές σχέσεις με το ναζιστικό μόρφωμα δεν είναι ψίθυροι.
Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ, όπου μιλάνε και μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσης και τα όσα αντιμετωπίζουν. Μιλούν και Έλληνες, μεταξύ των οποίων κι ένας δικηγόρος, σχετικά με τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι πελάτες του. Οι μετανάστες είναι τα “αόρατα” θύματα της κρίσης.
Συντελεστές του ντοκιμαντέρ είναι ο  Guy Smallman (φωτορεπόρτερ σε αρκετά media) και η Kate Mara, ειδική στα συμμετοχικά μέσα ενημέρωσης.  Το “Into the Fire” είναι ανεξάρτητη παραγωγή, με την χρηματοδότηση να γίνεται μέσω crowd-funding. Η ταινία θα προβληθεί μάλιστα στις 29 Απριλίου στο School of Oriental and African Studies, στο Λονδίνο.  STRANGE JOURNAL                http://intothefire.org/     

Δεν υπάρχουν σχόλια: