Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ναυτιλία στα αντεργατικά νύχια κυβέρνησης-εφοπλιστών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr    Τα άγρια νεοφιλελεύθερα και αντεργατικά δόντια του επιμένει να δείχνει ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και υπουργός ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης. Παρά την προ ολίγων ημερών καταψήφιση του άρθρου 19 από την πλειοψηφία των βουλευτών (116 υπέρ – 151 κατά – 1 «παρών»), στην ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, που επέτρεπε τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία και τα σκάφη αναψυχής, ο Κωστής Μουσουρούλης επιμένει...
πως θα επαναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο με διαφορετική διατύπωση προκειμένου να υπερψηφιστεί!
Δείχνοντας πως προκειμένου να εξυπηρετήσει το εφοπ-ληστρικό κεφάλαιο και να συμβάλλει καθοριστικά στην πλήρη ισοπέδωση των μισθών των εργατών του ναυτικού επαγγέλματος -προς το παρόν των κατώτερων πληρωμάτων και παρά τις επιπλέον κρατήσεις και τις περικοπές στο σύνολο των ναυτικών- δε σέβεται ούτε καν τις ίδιες τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις. Όταν αυτές δε συμβαδίζουν με τις επιταγές των προϊσταμένων τους και δε μετατρέπουν τη χώρα σε παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου, ο ίδιος ο “ναός της δημοκρατίας” τους και οι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους κατά τα άλλα διαδικασίες του, πάνε περίπατο. Όταν δεν καταστεί δυνατό να ληφθούν οι “απαραίτητες” αποφάσεις για να τεθεί η χώρα και το εργατικό δυναμικό της στα πλαίσια καθεστώτος ειδικής οικονομικής ζώνης με τους εργαζόμενους να μετατρέπονται σε δούλους για 300 και 400 ευρώ, δια της ευθείας οδού, τελικά ακολουθούνται οι πλαϊνοί παράδρομοι.

Ο υπουργός Μουσουρούλης, αλλά και ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής Τριαντάφυλλος (που με ανακοίνωση του αναμένει την κυβέρνηση να επανέλθει με διαφορετική διατύπωση, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη τον διάλογο για το «πλοίο ασφαλείας» ή καθαρότερα απεργοσπασίας), δείχνουν ξεκάθαρα πόσο πιστοί ακόλουθοι και γνήσιοι εκπρόσωποι είναι της κυβερνητικής και τροϊκανής αντιλαϊκής πολιτικής. Εκείνης που ξεπουλάει τη χώρα, τον δημόσιο πλούτο της, περικόπτει μισθούς και συντάξεις, διαλύει τη δημόσια παιδεία, υγεία και κάθε κράτος δικαίου και πρόνοιας, καταργεί κάθε εργατικό δικαίωμα και δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης και σύμβασης, μετατρέπει τον εργαζόμενο λαό σε αυτόχειρες, μετανάστες ή δούλους για ένα ξεροκόμματο. Η κυβέρνηση παρέα με την Τρόικα, δείχνει ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένοι να φορτώσουν την κρίση του μεγάλου κεφαλαίου και του συστήματός τους στις δικές μας πλάτες. Δείχνουν αποφασισμένοι να μας εξαθλιώσουν μέχρι τέλους. Ας φέρουμε λοιπόν εμείς το δικό τους τέλος!
Αποδεικνύουν καθημερινά πως κανείς εργαζόμενος δε θα γλιτώσει από τα νύχια τους.Καμιά αυταπάτη λοιπόν δε χωρά στους εργαζόμενους για ατομικούς δρόμους και ατομικές λύσεις. Η απάντηση βρίσκεται στη συλλογική διεκδίκηση και τον ανυποχώρητο αγώνα. Έτσι και για τη ναυτιλία σαν επιμέρους κομμάτι του συνολικού αγώνα, απαιτείται τουλάχιστον κοινή συμπόρευση των ναυτεργατών, των συνταξιούχων του Ν.Α.Τ. , των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών στις Α.Ε.Ν. , αλλά και όλων των κατοίκων των νησιών, η ακτοπλοΐα των οποίων υποβαθμίζεται. Όλοι στους δρόμους για αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή. Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή της σάπιας πολιτικής τους και του παρηκμασμένου συστήματός τους που δεν μπορεί να ξεπεράσει αλλιώς την κρίση του!
Ή αυτοί ή εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: