Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πολυνομοσχέδιο αντιλαϊκών μέτρων έκτακτα για ψήφιση. Απάντηση με αγώνες!

Νέο Αριστερό Ρεύμα   Πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο κατέθεσε η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, για να περάσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να ψηφιστεί γρήγορα-γρήγορα την Κυριακή το βράδυ. Ένα πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει πάρα πολλά αντιλαϊκά μέτρα και αποτελεί εφαρμοστικό νόμο των μνημονίου και των συμφωνιών με την τρόικα. Ανάμεσα στα πολλά και βαριά για το λαό και τους εργαζόμνεους, περιλαμβάνει την ψήφιση...
μαζικών απολύσεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, την θέσπιση και επέκταση νέων αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, ανατιμήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Μάη, την ενεργοποίηση μέτρων κατάσχεσης μισθών και συντάξεων από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία για οφειλές φόρων και χαρατσιών, αλλά και άλλες ρυθμίσεις και μέτρα βαθιά αντιλαϊκού χαρακτήρα.
Η αντιλαϊκή επίθεση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, παρά την επικοινωνική προσπάθεια του Σαμαρά και των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των καθεστωτικών ΜΜΕ να ψελλίσουν παραμύθια για ανάκαμψη, ανάπτυξη και έργα που θα δημιουργήσουν κάποιες θέσεις εργασίας. Ενδεικτικά για το τι ετοιμάζουν, ήταν τα όσα διαμήνυσαν οι βιομήχανοι εργοδότες στη συνάντηση του ΣΕΒ με τη ΓΣΕΕ, που είχε θέμα την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν χρειάζεται καμία σύμβαση δήλωσαν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Όλα ατομικά, με 400 και 500 ευρώ μισθό και δουλειές 3 ωρών... Αυτό είναι το όραμά τους για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Αυτό είναι και το πρόγραμμα της κυβέρνησης, που εκπροσωπεί άξια τους βιομήχανους, τον ΣΕΒ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Έτσι, τα επόμενα μέτρα και νόμοι, τα οποία σχεδιάζονται για αμέσως μετά το Πάσχα, προβλέπουν ριζική μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ για τους αυτοαπασχολούμενους, νέα συμπίεση του κατώτατου βασικού μισθού, ανατιμήσεις των αντικειμενικών αξιών των κατοικιών, νέα μέτρα περιορισμού και διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους 600 χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, οι οποίοι θα δουλέυουν 6 και 7 μέρες την εβδομάδα, για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων!
Απέναντι στη συνέχεια της επίθεσης, χρειάζεται άμεσα η συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων, μια δυναμική εργατική λαϊκή απάντηση. Ήδη συνδικάτα έχουν κηρύξει απεργίες και ανακοινώνουν κινητοποιήσεις (Παρασκευή οι συμβασιούχοι ΟΤΑ, κ.α.), ενώ την Κυριακή 28/4 στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-λαιμητόμου. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο και συγκεντρώνεται στη συμβολή τω οδών Όθωνος και Αμαλίας (Σύνταγμα) στις 6.00 μ.μ.
Άμεση απάντηση και μήνυμα πρέπει να αποτελέσει και η επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης 1η Μάη, με συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στο Μουσείο, στις 11.00 π.μ. Όλοι στην Απεργία, όλοι στον αγώνα είναι το σύνθημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: