Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Απόπειρα αυτοκτονίας Παλαιστίνιου πρόσφυγα, απεργού πείνας στο κολαστήριο του ΑΤ Δραπετσώνας

Ο 28χρονος Ιμπραχήμ Φράζ νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών μετά από απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στα κρατητήρια του ΑΤ Δραπετσώνας. Το «φάρμακο» που ανέφεραν συγκρατούμενοι του ότι του έδωσαν αστυνομικοί χθες ήταν  σαμπουάν. Γι αυτό άλλωστε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Η συζήτηση μαζί του ήταν αποκαλυπτική...
για τις απάνθρωπες συνθήκες και τους συστηματικούς βασανισμούς και τους ξυλοδαρμούς μέσα στο ΑΤ Δραπετσώνας από αστυνομικούς κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας που ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη 14/3.

Ο ίδιος είναι απελπισμένος από την κακομεταχείριση και την παρατεταμένη φυλάκιση.

«Δεν έχει νόημα η ζωή μου. Έφυγα από τη Γάζα για να ζήσω. Δεν θέλω βοήθεια από κανένα. Θα προσπαθήσω ξανά να αυτοκτονήσω. Πείτε το στους αστυνομικούς για να χαρούνε.»

Επέμενε πολύ για τις συνθήκες στο κρατητήριο όπου ο καθαρισμός του χώρου ήταν εντελώς ανεπαρκής με αποτέλεσμα αφόρητη δυσοσμία.

Πρόκειται για εγκληματική αντιμετώπιση της ΕΛΑΣ τόσο των κρατούμενων προσφύγων που την έκαναν ακόμη πιο βάρβαρη όταν αντιμετώπισαν με καταστολή την απεργία πείνας που ξεκίνησε την Πέμπτη 14/3. Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε κολαστήρια-στρατόπεδα συγκέντρωσης η σε κρατητήρια των Αστυνομικών τμημάτων σε συνθήκες κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων, με κακομεταχείριση και βασανισμούς από αστυνομικά όργανα.

-Ζητάμε την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών Ν.Δένδια και Α.Ρουπακιώτη για την διερεύνηση των συνθηκών κράτησης που έκαναν το βίο αβίωτο στον Παλαιστίνιο πρόσφυγα και τον εξώθησαν στην αυτοκτονία.

-Ζητάμε την παρέμβαση των δικηγορικών συλλόγων, της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Διεθνούς Αμνηστίας, των κινήσεων υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Για την ΚΕΕΡΦΑ, τα παρακάτω μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού:

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, 6932828964, Ραμπάπ Χασάν, Αιγυπτιακή Κοινότητα, 6994048002, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, 6955295322      Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή  

Δεν υπάρχουν σχόλια: