Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σε θέση μάχης για την υπεράσπιση της Απεργίας

Η επίταξη που αποφάσισε η θλιβερή αντιλαϊκή κυβέρνηση για τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, δείχνει το φόβο και τον πανικό της απέναντι στο ογκούμενο κλίμα αγανάκτησης και εργατικού αγώνα. Για να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις και να επιβάλλουν τους μισθούς πείνας, για να περάσουν την άγρια αντιλαϊκή πολιτική τους, ο μόνος τρόπος είναι να πράξουν ότι έκαναν οι γερμανοί κατακτητές: επιστράτεσυη των εργαζόμενων! Δουλειά με το ζόρι, στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της απλήρωτης δουλειάς και των μισθών τρόικας....
Σπέρνουν θύελλες οι τροικανοί υπάλληλοι! Η απάντηση θα είναι πιο αποφασιστική, μαχητική και μαζική. Όλοι στο πλευρό των απεργών του ΜΕΤΡΟ. Να απαντήσει το εργατικό κίνημα με μια γροθιά! Όλοι στα αμαξοστάσια!
Μαζική απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση στα αμαξοστάσια του ΜΕΤΡΟ από τα χαράματα. Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, ενάντια στις απειλές της αντιλαϊκής κυβέρνησης για επίταξη, απολύσεις συνδικαλιστών, συλλήψεις και άλλα "δημοκρατικά" και "σύγχρονα ευρωπαϊκά" μέτρα της δεκαετίας 1920-30 που σχεδιάζει ο Δένδιας και η παρέα του, μαζί με τις συνιστώσες ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Μαζική ήταν η συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ την Τετάρτη 23/1 το απόγευμα στην κεντρική πύλη του αμαξοστάσιου στα Σεπόλια (Κηφισός). Στη συγκέντρωση, μετά το άνοιγμα από τον πρόεδρο του Σωματείου Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ ΣΕΛΜΑ Αντώνη Σταματόπουλου, μίλησαν εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων, δηλώνοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Χαρακτηριστικά ήταν τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν για τους δήθεν μεγάλους μισθούς, από εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ: οι μισθοί των 900 και 1.000 ευρώ είναι "υπερβολικοί" για την κυβέρνηση και την τρόικα, το ερώτημα είναι "με ποιά "συλλογική σύμβαση" ο υπουργός Χατζηδάκης και οι τροικανοί παίρνουν τα εκατομμύρια κάθε μήνα για να μας εξαθλιώνουν" ρώτησε οδηγός του ΜΕΤΡΟ. 
"Ταλαιπωρία είναι η κυβερνητική πολιτική για τους εργαζόμενους και όχι οι αγώνες για μεροκάματο και φθηνό εισιτήριο. Ταλαιπωρία είναι να πηγαίνεις στη δουλειά και να μην πληρώνεσαι, ταλαιπωρία είναι να στέκεσαι στην ουρά των ΟΑΕΔ άνεργος. Για αυτή την ταλαιπωρία δεν μιλούν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι και οι τροικανοί" τόνισαν άλλοι συνδικαλιστές. 
Έντονη αντίδραση από όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους προκαλεί η απειλή της κυβέρνησης για επίταξη ή ακόμα και απολύσεις των απεργών. Σαν μια γροθιά θα απαντήσουν τα συνδικάτα αν χτυπηθεί η απεργία των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ δήλωσαν όλοι. 
Μεγάλο ζητούμενο τώρα οι αγωνιστικές αποφάσεις από τα σωματεία της ΕΘΕΛ, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ και του Τραμ, ώστε να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες που θα μπορεί ενιαία να υπερασπιστεί τις συλλογικές συμβάσεις, να επιβάλλει μείωση τιμών στα εισιτήρια. Αλλά και να οργανωθούν απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις σε πανεργατικό επίπεδο, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της καταστολής.
Στη συγκέντρωση, εκτός από τα δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές, χαιρετισμό απύυθυνε εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο σ. Άγγελος Χάγιος, ο Αντώνης Δραγανίγος εκ μέρους του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, η Ταξική Πορεία, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου εκ μέρους της "Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας", και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, απολυμένοι της Χαλυβουργίας, απολυμένοι του ΜΕΤΡΟ, κ.α.             Νέο Αριστερό Ρεύμα   

Δεν υπάρχουν σχόλια: