Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ…

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ          Κι αφού λοιδόρησαν, ειρωνεύτηκαν, έβρισαν, έβγαλαν τρελή  την καθηγήτρια Οικονομετρίας και πρώην  μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, που είχε καταγγείλει ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή σκοπίμως εμφάνισε διογκωμένο το έλλειμμα το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, τώρα η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα, ασκεί ποινική δίωξη...
σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και  δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
Τώρα, βέβαια, μένουν και δυο – τρία άλλα θεματάκια. Το ένα είναι ότι  η Ζωή Γεωργαντά υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής. Το δεύτερο είναι ότι σιγά μην αποφάσισε μόνος του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να διογκώσει το έλλειμμα. Κάποιος του έδωσε την εντολή. Κάποιος πρωθυπουργός και  κάποιοι υπουργοί.
Εδώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων. Είναι μετά απ’ όλα αυτά να μην έχει νεύρα ο Δένδιας με τους δικαστές; Είναι δυνατόν να μη δεχτεί το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστικών ο Σαμαράς στο γραφείο του ώστε να συζητήσουν από κοινού τα οικονομικά τους αιτήματα;
Τα καλύτερα έρχονται. Πριν από περίπου ένα χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.
Εδώ είμαστε! Σε εκείνη την Εξεταστική Επιτροπή, αρνήθηκαν από την αρχή να μετάσχουν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής. Είχε μείνει, λοιπόν, μόνο το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου! Μία Εξεταστική Επιτροπή που λειτούργησε αποκλειστικά με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος! Ποια Λιβύη και Συρία και Ουγκάντα! Εδώ μιλάμε για τεταρτοκοσμική δημοκρατία.
Όπως ήταν φυσικό για τέτοιου είδους Δημοκρατίες, το πόρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν εντόπισε καμία ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου, ούτε και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αντίθετα, στο πόρισμα εκείνο αποδίδονταν πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παπαθανασίου. Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής, ο κ. Παπαθανασίου “δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος και αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών».
Την όχι και τόσο μακρινή εποχή – 30 Μαρτίου 2012 – η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που αποτελούνταν μόνο από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και την τότε ανεξάρτητη νταντά του Γιώργου Παπανδρέου, Έλσα Παπαδημητρίου, που δεν υπόγραψε το πόρισμα αλλά δήλωνε ότι θα ανακοινώσει δικό της, προσωπικό πόρισμα, αθώωνε πανηγυρικά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που σήμερα θυσιάζει για άλλο λόγο. Και τότε, όχι μόνο τον αθώωνε, αλλά τον εμφάνιζε ως ήρωα. Μεγάλη πόρνη η ζωή!
Και φτάνουμε στο καλύτερο. Η Νέα Δημοκρατία, θιγμένη από το πόρισμα και «θυμωμένη» με το ΠΑΣΟΚ – πλησίαζε και η προεκλογική περίοδος – πετάει στη σκηνή λάβρο τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τίτλο «Κείμενο οπερέτα» βγάζει την εξής ανακοίνωση:
«Ο κ. Βενιζέλος οφείλει, σήμερα, να απολογηθεί για αυτά που διέπραξε η Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Οι βουλευτές του στη, δήθεν, “Εξεταστική”, δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει, από την αρχή, η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή! Τα μέλη της επιτροπής αγνόησαν καταγγελίες και πορίσματα για να προχωρήσουν στα δικά τους προκατασκευασμένο κείμενο,  προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν.
Αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ – μελών που οι ίδιοι διόρισαν – για την αυθαιρεσία που διέπραξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αγνόησαν αδιάσειστα στοιχεία, όπως οι αποκαλύψεις για μυστική αλληλογραφία του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ. Αγνόησαν ευρωπαϊκά κείμενα, που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική.
Αγνόησαν το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια. Κατέληξαν σε ένα κείμενο οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν – και δικαιούνται – να μάθουν όλη την αλήθεια. Μπροστά σ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά ότι – αμέσως μετά τις εκλογές – θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο».
Σήμερα, αυτοί που χτες αλληλορουφιανεύονταν για το ποιος έχωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και ποιος έκανε τη μεγαλύτερη κομπίνα σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες, συγκυβερνούν, αγαπιούνται, αλληλοκαλύπτονται, αλληλοαθωώνονται και αλληλοφτύνονται να μην βασκαθούν. Μαζί τους, σε ρόλο τσαρλατάνου η ΔΗΜΑΡ.
Μέχρι να τελειώσει όλη η διερεύνηση της υπόθεσης, θα έπρεπε κανονικά να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στα μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου καθώς και στους δύο πρωθυπουργούς. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι όλοι αυτοί μας έστησαν στον τοίχο.
Η ευθύνη δε της σημερινής κυβέρνησης είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι όχι μόνο συνεργάζεται με τον Βενιζέλο, αλλά δίνει χρόνο στους ενόχους να εξαφανιστούν, συνεχίζει το έγκλημα η ίδια και προσφέρει τη δυνατότητα παραγραφής αδικημάτων. Και μόνο για απλή συγκάλυψη να επρόκειτο θα ήταν συνενοχή. Όμως εδώ έχουμε ένα κανονικό τρικομματικό εκτελεστικό απόσπασμα που με κάθε καθημερινό του «πυρ» γεμίζει τη χώρα με άνεργους, λουκέτα και μελλοθάνατους. Αφού, λοιπόν, δεν αποφασίζουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, ας τους χαιρόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: