Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Να στηρίξουμε την απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο Στις 30 Δεκέμβρη κανένας για ψώνια, όλοι στις κινητοποιήσεις

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ανοίγοντας τα μαγαζιά για 2η Κυριακή στις 30 Δεκέμβρη, δεν παρά ένα ακόμη μέτρο της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Θέλουν να αφήσουν χωρίς δικαιώματα τους 700.000 εργαζόμενους στο εμπόριο, χωρίς ούτε μία μέρα για ξεκούραση,να διασφαλίσουν την ασυδοσία της εργοδοσίας. Ο Σαμαράς και οι ...
υπουργοί του θέλουν να ξεκινήσουν από το χώρο του εμπορίου την κατάργηση κάθε περιορισμού στο ωράριο και να υποτάξουν κάθε στιγμή της ζωής των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Είναι ψέματα μιας μαύρης προπαγάνδας ότι θα τονωθεί η απασχόληση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι εργαζόμενοι θα κληθούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μέσω της αύξησης των ωραρίων ή την επέκταση των ελαστικών μορφών, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες τις αγοράς, πότε για τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες. Οι συνθήκες στο χώρο του εμπορίου αποτυπώνουν με τον πιο ορατό τρόπο τις μεσαιωνικές συνθήκες ζωής και εργασίας που επιχειρούν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και το κεφάλαιο με την κάλυψη της Ε.Ε και του ΔΝΤ. 
Κοροϊδεύουν την κοινωνία όταν λένε ότι έτσι θα εξυπηρεθεί το καταναλωτικό κοινό, που φυσικά δεν άλλοι από την κοινωνική πλειοψηφία, αυτούς που τους κατακλέβει η εφορία, τα τιμολόγια ρεύματος-νερού, τα χαράτσια, η ακρίβεια σε πετρέλαιο και βασικά είδη διατροφής και λαϊκής κατανάλωσης. Οι εργαζόμενοι, κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ψωνίσουν ούτε απαραίτητα. Δεν τους λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα και ο χρόνος για να ζήσουν.
Απάτη είναι φυσικά και οι ψεύτικες υποσχέσεις για αναζωογόνηση της αγοράς, καθώς αυτές οι ρυθμίσεις προαναγγέλουν απλά τον αργό θάνατο του μικρομεσαίου μαγαζιού και την επέλαση των πολυεθνικών και των μεγαλοκαταστημάτων.
Η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο στις 30 Δεκέμβρη είναι πράξη αγώνα, μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας για την κοινωνία που υποφέρει. Καλούμε τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία να σταθεί ενεργητικά στο πλάι των απεργών και των σωματείων τους. Κανένας για ψώνια, όλοι στις κινητοποιήσεις. Ο αγώνας των εργαζομένων στο εμπόριο είναι υπόθεση όλων μας. Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Για να πετυχούμε να δουλεύουμε σαν ανθρώποι, με λιγότερες ώρες και δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς-ασφάλιση-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική που εφαρμόζει μαζί με ΕΕ-ΔΝΤ, να ανοίξει ο δρόμος για την έξοδο από τη φυλακή των Μνημονίων και του Χρέους σε μια κοινωνία με τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: