Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική Αντικατασταλτική Συγκέντρωση & Διαδήλωση, Σάββατο 24/11, Προπύλαια

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου,  στις 12.00 στα Προπύλαια καλείται από λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μεταναστευτικές  κινήσεις, συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου μεγάλη συγκέντρωση και αντιφασιστική-αντικατασταλτική διαδήλωση .
Η υπερψήφιση από την  κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του τρίτου Μνημονίου  συνοδεύεται από ένα όργιο καταστολής και τρομοκράτησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος....
Τα  ΜΑΤ επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο  σε κάθε διαμαρτυρία και διαδήλωση,  πραγματοποιούνται εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις, ακόμα και βασανιστήρια όπως στους δεκαπέντε αγωνιστές που συνελήφθησαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία, ενώ ο Δένδιας προσπαθεί να προωθήσει χουντικής έμπνευσης νόμο με στόχο την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Τα γεγονότα  στη Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη  δύο εργαζόμενων στους ΟΤΑ,  του Σαράντη Αρβανίτη και του Θωμά Κυρατζόπουλοu, και του συνδικαλιστή δασκάλου Θανάση Αγαπητού,  με κατηγορίες για τις διαμαρτυρίες κατά του  Φούχτελ, του γερμανού προξένου  και της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και με την εισβολή των ΜΑΤ μετά την πορεία της 17ης Νοέμβρη  στο ΑΠΘ, την κατάργηση του Ασύλου, τις δεκάδες προσαγωγές και 16 συλλήψεις αγωνιστών φοιτητών, αποτελούν συνέχεια του κατασταλτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι τα μοναδικά στηρίγματα της κυβέρνησης είναι οι σιδερόφρακτες δυνάμεις καταστολής και οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες που συμπληρώνουν αυτό το ρόλο,
Η Χρυσή Αυγή  στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης, υπερασπίζεται το κεφάλαιο και τα αφεντικά, ενώ έχει προχωρήσει σε δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο μετανάστες, αγωνιστές του κινήματος, ομοφυλόφιλους και σε οποιονδήποτε δεν ανταποκρίνεται στα φασιστικά πρότυπα. Για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι «προδότες» του έθνους, ο εσωτερικός εχθρός, οι απεργοί, όσοι διαδηλώνουν και εμποδίζουν την «ομαλή διαδικασία παραγωγής» και την «εύρυθμη λειτουργία του κράτους», κάθε λογής «μειονότητες», με γνώμονα το φύλο, την καταγωγή, την ιδεολογία, τη συμπεριφορά κλπ.
 Η  ατιμωρησία της Χρυσής Αυγής και η εξόφθαλμη συνεργασία της με την αστυνομία για την πραγματοποίηση των πογκρόμ προσπαθούν να δημιουρήσουν κλίμα τρόμου κατ’ αρχήν στα θύματά της, στους μετανάστες κυρίαρχα, στους αγωνιστές του κινήματος και της Αριστεράς αλλά και στην κοινωνία. Το αποκρουστικό πρόσωπο του Νόμου και της Τάξης κάνει την εμφάνισή του, βγαίνουν  στην επιφάνεια τα πιο αντιδραστικά, καθυστερημένα πολιτικά και κοινωνικά κομμάτια, που είχαν περιθωριοποιηθεί  από το εργατικό και λαϊκό κίνημα σε όλη τη μεταπολίτευση. Χιτλερικοί, νοσταλγοί της Χούντας, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, μπράβοι, πρώην στρατιωτικοί, μαστροποί, αστυνομικοί που συμμετέχουν σε συμμορία με ακροδεξιούς που πραγματοποιούσε ληστείες στην Καβάλα, ένας απίστευτος βρώμικος συρφετός που πρωτοστατεί ή στηρίζει αυτές τις ενέργειες διατυμπανίζοντας τη συνέχισή τους.
    Την ίδια ώρα, ο Σαμαράς ευθυγραμμίζεται με την Χρυσή Αυγή προσπαθώντας να καταργήσει την ιθαγένεια, ενισχύοντας τους δολοφονικούς μηχανισμούς της FRONTEX, στήνοντας άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, οργανώνοντας ρατσιστικές σκούπες για να "ανακαταλάβουν τα ΜΑT"' τις πόλεις.
    Απέναντι σ’ αυτές τις συνδυασμένες επιθέσεις, οι δυνάμεις του κινήματος πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά και αταλάντευτα, καθώς δεν υπάρχει χρόνος αναμονής. Η ανυποχώρητη πάλη του εργατικού κινήματος και της νεολαίας θα βάλει φραγμό στον ρατσισμό και στη φασιστική βία, τσακίζοντας τις  κρατικές και παρακρατικές συμμορίες. Για να ανατραπεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, στην προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται με βάση την τάξη, το χρώμα , το φύλο και την καταγωγή τους.
ΤΡΟΙΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ
Όλοι και όλες στη διαδήλωση το Σάββατο 24 Νοεμβρίου  στις 12.00 στα Προπύλαια.
Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία
ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Γραφείο Τύπου)             ΑΝΤΑΡΣΥΑ - antarsya.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: