Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Βροχή πέφτουν οι φόλες στην Λευκάδα

Ανακοίνωση από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες , δεχόμαστε πολλές καταγγελίες, από διαφορετικές μεριές της Λευκάδας, για ομαδικές εξοντώσεις ζώων, κυρίως αδέσποτων, με δηλητήριο.
Στην πόλη της Λευκάδας, στο Αθάνι, στα Λαζαράτα, στον Πόρο και σε άλλα χωριά, εξαφάνισαν τα αδέσποτα. Στο Φρύνι, δύο φορές μέσα στην ίδια εβδομάδα, κάτοικοι βρήκαν δεκάδες γάτες σκοτωμένες μέσα σε κάδους σκουπιδιών. Κάποια σκυλιά ήταν τυχερά και σώθηκαν μετά από έγκαιρη χορήγηση ατροπίνης....

Μερικές από τις υποθέσεις πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης.
Ποιά δικαίωση όμως μπορεί να βρουν τόσες ζωές που χάθηκαν από τα χέρια ανθρωπόμορφων τεράτων;
Ποιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας, για την κατάσταση αυτή; Μήπως, επικαλούμενοι την κρίση και τα «σοβαρότερα προβλήματα», οδηγούμαστε σε μία κοινωνία ζούγκλας; Σε μία κοινωνία που ανέχεται την μαζική εξόντωση των ανυπεράσπιστων τετράποδων, επειδή είναι απλά .... ανέξοδη;
Ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε, εκτός από εξαιρετικά αυστηρότερος σε ποινές στο ζήτημα των κακοποιήσεων, είναι σαφέστατος ως προς τις ευθύνες των Δήμων. Ας πάψουμε επιτέλους, σε αυτό τον τόπο να αψηφούμε τους νόμους, και να επιτρέπουμε να επικρατεί ο νόμος του «δυνατού».
Ο Δήμος οφείλει να βρει τρόπο να στειρώσει, να σημάνει, να εμβολιάσει τα αδέσποτα. Οφείλει να το κάνει, και μάλιστα με το ελάχιστο κόστος. Ο νόμος το προβλέπει ΚΑΙ αυτό, καθώς είναι γνωστό, οτι πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων με τις τρέχουσες τιμές των ιδιωτών κτηνιάτρων, είναι αδύνατο να εκπονηθεί. Ο Δήμος Λευκάδας το ξέρει και έχει κάνει κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν αρκεί όμως η καλή διάθεση.
Καλούμε τον Δήμο Λευκάδας να επισπεύσει τις ενέργειές του.
Ό'τι έχει να γίνει πρέπει να γίνει φέτος, όχι του χρόνου!
Γραφειοκρατία και κάθε λογής συμφέροντα πρέπει να μπουν στην άκρη, όταν κάθε μέρα που περνάει, σημαίνει τον θάνατο δεκάδων ζώων.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ             My Lefkada 

Δεν υπάρχουν σχόλια: